Home Πολιτικά - Φωκίδα Εμπαιγμός και φλερτ εντυπώσεων!!!
Πολιτικά - Φωκίδα - 8 Δεκεμβρίου, 2016

Εμπαιγμός και φλερτ εντυπώσεων!!!

 Η πολιτική αναλγησία υπουργείου Υγείας, 5ης ΥΠΕ και συναρμοδίων διχάζει γιατρούς και κοινωνία

Εμπαιγμός και φλερτ εντυπώσεων!!!

-Η προσπάθεια κάποιων να επιρρίψουν τις ευθύνες που τους αναλογούν στους γιατρούς και κυρίως τους αναισθησιολόγους, αφενός δεν πείθει την κοινωνία, αφετέρου απογυμνώνεται ο τρόπος που αντιλαμβάνονται το ρόλο και τη θέση τους.

-Στήνουν Επιτροπή αγώνα οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου και καλούν τους φορείς να συμμετάσχουν.

 

Στιγμές τρέλας έχει προκαλέσει η ακύρωση όλων των προγραμματισμένων χειρουργείων στο νοσοκομείο της Άμφισσας, ενώ οι απολύτως αρμόδιοι για την κατάσταση φλερτάρουν με τις εντυπώσεις και επιχειρούν με τη γνωστή τακτική του «διαίρει και βασίλευε» να καλύψουν την δική τους πολιτική ένδεια!

 

Προβοκάτσιες!

 

Πολλοί συμπολίτες μας αδυνατούν να κατανοήσουν γιατί ακυρώθηκαν τα προγραμματισμένα χειρουργεία, αφού έχουν μείνει οι δυο από τους τρεις αναισθησιολόγους να κάνουν τις εφημερίες τους εδώ. Αυτή τη σύγχυση ενισχύουν και κάποιοι ανευθυνοϋπεύθυνοι που προσπαθούν να καλλιεργήσουν την εικόνα ότι πρόκειται για «καπρίτσιο» των γιατρών. Προβάλλουν μάλιστα και το επιχείρημα «γιατί να μην κάνουν το χειρουργείο τις ώρες της εργασίας τους ή στις εφημερίες τους; Αφού είναι εδώ». Προφανέστατα πρόκειται για καθαρά προβοκατόρικη στάση, αφού γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι για να γίνει προγραμματισμένο χειρουργείο στο νοσοκομείο πρέπει να έχουν ταυτόχρονα βάρδια δυο αναισθησιολόγοι. Ένας μέσα στο χειρουργείο και ένας σε ετοιμότητα στα επείγοντα. Η νομοθεσία δεν το ορίζει τυχαία αυτό, καθώς πάντα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για ένα επείγον περιστατικό. Δεν μπορεί να κινδυνεύει μια ζωή, να πρέπει να διασωληνωθεί ένας άνθρωπος ή να γίνει άμεσα χειρουργείο και ο μοναδικός αναισθησιολόγος να είναι μέσα στο χειρουργείο σε προγραμματισμένη επέμβαση. Και αν συμβεί τι θα κάνει, θα αφήσει τον έναν να πάει στον άλλον; Αυτά είναι αστειότητες. Η αλήθεια είναι ότι όταν ένα νοσοκομείο έχει δυο αναισθησιολόγους δεν μπορεί να συμπέσει κοινή βάρδια, γιατί μαθηματικά είναι αδύνατον. Οι αναισθησιολόγοι δεν εκδικούνται κανέναν. Πορεύονται σύμφωνα με τη νομοθεσία, πάνω στις αποφάσεις της διοίκησης, τόσο της κ. Αυγερινού, όσο και του κ. Αντωνίου.

Έπειτα, επιχειρείται μόνιμα κι συστηματικά, από συγκεκριμένο πολιτικό κέντρο που περιβάλλει «προστατευτικά» τον Βουλευτή, να μετακινηθούν οι ευθύνες προς τους ίδιους τους γιατρούς, με το γνωστό μότο ότι κάνουν ό,τι θέλουν και διώχνουν όποιον θέλουν, ενώ φτάνουν να δείχνουν ως υπεύθυνο, όποιον φορέα τολμά να διεκδικεί τη στελέχωση του νοσοκομείου. Φυσικά τέτοια επιχειρήματα, μόνο σε παιδιά νηπιακής ηλικίας μπορούν να απευθύνονται με αβέβαια μάλιστα αποτελέσματα για την πειθώ τους, ενώ είναι σαφές ότι εντέλει παρέχουν πολύ κακές υπηρεσίες για το πολιτικό μέλλον του κ. Κωστοπαναγιώτου τον οποίο επιχειρούν να προστατεύσουν.

 

Γιατροί, εργαζόμενοι και κοινωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους

 

Φυσικά όλα τα παραπάνω δεν μπορούν να πείσουν την τοπική κοινωνία, καθώς η συστηματική ανάδειξη των προβλημάτων, τόσο από το Σωματείο Εργαζομένων, όσο και από τους γιατρούς, αλλά και από τα μέσα ενημέρωσης δεν αφήνουν περιθώρια για ψέματα, στρογγυλοποιήσεις και δικαιολογίες.

Το Σωματείο Εργαζομένων μάλιστα προχωράει στην σύσταση της επιτροπής αγώνα για την οποία δεσμεύτηκαν στην τελευταία κινητοποίηση και καλούν με ανακοίνωσή τους δυο δήμους, την περιφέρεια και το Εργατικό Κέντρο να συμμετάσχουν. Σε δημόσια ανακοίνωσή τους μάλιστα, αναφέρουν τα εξής:

«Το Δ.Σ του σωματείου εργαζομένων του Γ.Ν Άμφισσας & κέντρων υγείας , καλεί στις 12/12/16 και ώρα 11:00 πμ στα γραφεία του σωματείου , εκπρόσωπο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας , τον Δήμο Δελφών , το Δήμο Δωρίδας , τους ιατρούς και το Εργατικό Κέντρο , προκειμένου από κοινού να συγκροτήσουμε επιτροπή αγώνα , με μοναδικό σκοπό την ανάδειξη των προβλημάτων των δομών υγείας του νομού και την οργάνωση δράσεων για την επίλυσή τους».

 

Μίνι σύσκεψη με Περιφέρεια και Διοικήτρια

 

Τα δεκάδες παράπονα που έφταναν στην περιφέρεια για την ακύρωση των προγραμματισμένων ραντεβού αποτέλεσαν το εφαλτήριο για την επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Φωκίδας κ. Βαγγέλη Κατσαγούνου και του εντεταλμένου συμβούλου κ. Στάθη Κάππου στο γραφείο της Διοικήτριας κ. Αυγερινού.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει ενσκήψει και η ταλαιπωρία που υφίστανται οι ασθενείς, που είχαν κλείσει μήνες πριν ημερομηνία για την επέμβασή τους. Η κ. Αυγερινού υποστήριξε ότι εφόσον έλαβε την εντολή δεν μπορούσε να την αγνοήσει. Τόνισε δε, ότι γίνεται συστηματική προσπάθεια για την ανάκληση της απόφασης, ώστε να επιστρέψει ο αναισθησιολόγος που μετακινήθηκε στη Λαμία και η χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Άμφισσας να μπει πάλι στους κανονικούς ρυθμούς της.

Παράλληλα εκκρεμεί και η πρόσληψη δυο μόνιμων παθολόγων, όπου έχει βγει από τον Ιούλιο η διαδικασία και υποτίθεται ότι οι κρίσεις είναι σε τελικό στάδιο. Ωστόσο, παρά τις διαβεβαιώσεις για προσλήψεις εντός τριών εβδομάδων, προς το παρόν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, παρά την παρέλευση εξαμήνου, σχεδόν!

Τέλος, αναμένεται με ενδιαφέρον η απάντηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού στην κοινοβουλευτική ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, αν βέβαια η πολιτική ηγεσία του υπουργείου «καταδεχτεί» να απαντήσει, γιατί στο συγκεκριμένο τομέα έχει υιοθετηθεί η τακτική του π.υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος απαξιούσε απαντήσεων!!!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…