Home Πολιτικά - Φωκίδα Ελληνική Κοινωνία & Εμφυλιοπολεμική Δημαγωγία
Πολιτικά - Φωκίδα - 13 Μαρτίου, 2021

Ελληνική Κοινωνία & Εμφυλιοπολεμική Δημαγωγία

Δυο λόγια για όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στο κοινωνικό και πολιτικό σκηνικό της χώρας μας. Πρώτα απ’ όλα θέλω να αναφέρω ότι, προσωπικά, δεν πιστεύω ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι διχασμένη και ό,τι απειλείται από εμφυλιοπολεμικούς αντανακλαστικούς ή μη μηχανισμούς. Ευτυχώς για όλους μας, η συντριπτική πλειοψηφία της Κοινωνίας, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ενός εκάστου, έχει βαθιά πίστη στη Δημοκρατία μας, η οποία είναι ισχυρή και προστατευμένη, στο Κράτος Δικαίου και στη Δικαιοσύνη. Και στη Δημοκρατία αλλά και στη Δικαιοσύνη δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Εξάλλου, σχεδόν στο σύνολό τους, οι Έλληνες στέκονται, συνειδητά, απέναντι σε διχαστικές λογικές και σε εμφυλιοπολεμικές άναρθρες κραυγές, που θυμίζουν φαντάσματα του παρελθόντος. 

Η Ελληνική κοινωνία αποστρέφεται και καταδικάζει την τρομοκρατία αλλά και τη βία. Η Ελληνική κοινωνία, στη συντριπτική της πλειοψηφία, ευτυχώς, διατηρεί το αίσθημα δικαίου και την αίσθηση του μέτρου και των ορίων. Η Ελληνική Κοινωνία επιθυμεί την Ενότητα ενώ διαθέτει τα απαιτούμενα αντανακλαστικά απέναντι στους πραγματικούς ή τους κατασκευασμένους κινδύνους. Είμαι βέβαιη, ότι την Ελληνική Κοινωνία ποτέ δεν θα την καταπιούν τα άκρα, ο εξτρεμιστικός και περιθωριακός βόρβορος.

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες μέρες, δεν διαφεύγει της προσοχής, ότι κάποιοι, με σκοπό να δρέψουν πολιτικά οφέλη, – για εμένα πλανώνται πλάνην οικτρά – χρησιμοποιούν τον λαϊκισμό, τη δημαγωγία, την “κουλτούρα” της βίας, στήνουν σκηνικά έντασης και επενδύουν στην πόλωση και τον διχασμό του κόσμου. Σύμφωνα με όλα όσα πιστεύω και παραπάνω ανέφερα, η κοινωνία μας δεν τούς ακολουθεί και δεν θα τους ακολουθήσει.  Είναι, όμως, ευκαιρία, να απευθύνουμε, σε αυτούς που απεργάζονται τέτοια σχέδια και μετέρχονται τις διχαστικές μεθόδους, τη φράση του διεθνούς κύρους Έλληνα Ιστορικού Καθηγητή, Γιώργου Δερτιλή: “… Άν οι ηγέτες μας γνώριζαν πώς φθάσαμε στους τρεις πρώτους εμφυλίους πολέμους της Ιστορίας μας θα είχαν αποκηρύξει την Εμφυλιοπολεμική Δημαγωγία”.

    

(Η τελευταία φράση αναφέρεται στο βιβλίο του Γιώργου Δερτιλή – “Επτά Πόλεμοι, Τέσσερις Εμφύλιοι, Επτά Πτωχεύσεις, 1821 – 2016”)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…