Home Πολιτισμός Ελεγκτικά κλιμάκια συνοδεία Υπουργού
Πολιτισμός - 12 Ιουνίου, 2016

Ελεγκτικά κλιμάκια συνοδεία Υπουργού

 Οι εκπλήξεις που επιφυλάσσει ο Βουλευτής κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου στην εταιρεία Ευρωπαϊκοί Βωξίτες δεν έχουν τέλος, καθώς , όπως μας αποκάλυψε  ο ίδιος, την ερχόμενη Τρίτη έρχεται εσπευσμένα στη Φωκίδα ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης συνοδευόμενος από πλήθος κλιμακίων Ελεγκτικών Υπηρεσιών.

Παράλληλα προχωράει η διαδικασία για την διεξαγωγή τριμερούς συνάντησης στην οποία ο κ. Πολυχρονόπουλος θα προσκληθεί εξωδίκως!

 

Η επίσκεψη Τσιρώνη
 
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις που τάραξαν για άλλη μια φορά την τοπική κοινωνία και οι κραδασμοί τους έφτασαν μέχρι τα κυβερνητικά γραφεία , και παρά τον ιστορικό συμβιβασμό των εργαζομένων που δείχνουν μια πέρα από τα όρια φοβία, η πολιτική ηγεσία αντελήφθη ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα δραστικά μέτρα.
Η επίσκεψη του κ. Τσιρώνη, πέρα από τον συμβολισμό της ως κίνηση και τη βαρύτητά της, έχει ιδιαίτερη αξία, αφού θα φέρει μαζί του πλήθος έμπειρων στελεχών των αρμοδίων υπηρεσιών για να διαπιστώσει, όχι μόνο τις συνθήκες εργασίας, αλλά κυρίως αν τηρούνται οι περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της εταιρείας.
Παράλληλα ο Βουλευτής δηλώνει αποφασισμένος να λυθεί μια και καλή η κατάσταση και να αποφευχθεί η κλιμακούμενη ένταση που επαναλαμβάνεται τακτικότατα με ευθύνη της εταιρείας.
 
Το πρόγραμμα της επίσκεψης
 
Ο κ. Τσιρώνης στις 12:30 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσει ανοικτή συνάντηση στη Λαμία με τον Περιφερειάρχη κ. Κώστα Μπακογιάννη και όλους τους Δημάρχους της Περιφέρειας με θέματα που άπτονται της αρμοδιοτητάς του . 
Ακολούθως θα πάρει το δρόμο τη Φωκίδα και πιο συγκεκριμένα θα επισκεφτεί  τη Βίνιανη, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο Δημαρχείο της Άμφισσας, όπου θα υπάρξει χρόνος να ακουστούν όλες οι απόψεις και να εκφραστεί η τοπική κοινωνία. 
Στη συνέχεια θα έχει την ευκαιρία να «θαυμάσει τη θέα» από το Λαρνάκι και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι το υπέροχο τοπίο που έχει δημιουργηθεί, αλλά και την επικινδυνότητα στο οδόστρωμα για όλα τα διερχόμενα οχήματα. Μετά το Λαρνάκι θα ανεβεί στους Δελφούς. 
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος θα έχει την ευκαιρία να ζήσει για λίγο τις επιπτώσεις από τη δραστηριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας, που ζει για πολλές δεκαετίες όλος ο Φωκικός Λαός!
 
Τριμερής με εξώδικα
 
Ο Βουλευτής κ. Κωστοπαναγιώτου με χτεσινές του δηλώσεις στην Ώρα της Φωκίδας τονίζει ότι, ασχέτως με την φαινομενική  εξομάλυνση της κατάστασης, με δική του παρέμβαση προχωράει κανονικά η διαδικασία της τριμερούς συνάντησης μεταξύ του Υπουργείου, του σωματείου εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας ΚΕΡΝΕΟΣ, για να συζητηθούν όλα τα κρίσιμα θέματα και κυρίως η ασφάλεια των εργαζομένων στον χώρο εργασίας τους. «Εμείς θα στείλουμε εξώδικο στον κ. Πολυχρονόπουλο να παραστεί. Ας αναλάβουν και οι εργαζόμενοι τις δικές τους ευθύνες και ας παραστούν στη συνάντηση», θα δηλώσει χαρακτηριστικά  ο κ. Κωστοπαναγιώτου.
 
Εκνευρισμό έφερε η στάση των εργαζομένων
 
Η απόφαση των εργαζομένων να συνθηκολογήσουν, δίχως καμιά χειροπιαστή δέσμευση που να τους δίνει εγγυήσεις, για όλα όσα οι ίδιοι καταγγέλλουν, έχει φέρει έντονο εκνευρισμό στην τοπική κοινωνία, που διαπιστώνει ότι η υποχώρησή τους θα οδηγήσει τη διοίκηση της εταιρείας πολύ σύντομα να δημιουργήσει ακόμη μια τεχνητή ένταση, την οποία δεν δείχνει διατεθειμένη να ανεχθεί. 
Ενοχλημένος όμως από τη στάση του σωματείου εργαζομένων είναι και ο ίδιος ο Βουλευτής κ. Κωστοπαναγιώτου , που με κινήσεις στο παρασκήνιο κατάφερε να ενεργοποιήσει τους ελέγκτικούς μηχανισμούς του κράτους ενώ ακόμη και η επίσκεψη Τσιρώνη στη Φωκίδα θα πρέπει να πιστωθεί σε αυτόν. 
Όπως χαρακτηριστικα τόνισε χτες στην εφημερίδα μας  θεωρεί ότι οι εργαζόμενοι βιάστηκαν να κάνουν πίσω αφού από τον απευθείας διάλογο με τη διοίκηση της εταιρίας δεν διασφάλισαν την ικανοποίηση των βασικών τους αιτημάτων .
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…