Home Δήμος Δωρίδας Εκτάκτως για τιμήσει τη μνήμη του Θανάση Κοκμοτού συνεδριάζει το ΔΗΜ.ΣΥ Δωρίδας
Δήμος Δωρίδας - Εικόνες Αρχικής - 7 Ιανουαρίου, 2022

Εκτάκτως για τιμήσει τη μνήμη του Θανάση Κοκμοτού συνεδριάζει το ΔΗΜ.ΣΥ Δωρίδας

Εκτάκτως για τιμήσει τη μνήμη του Θανάση Κοκμοτού συνεδριάζει το ΔΗΜ.ΣΥ Δωρίδας

 

 

Σήμερα στις 13:00 συνεδριάζει δια περιφοράς το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδας προκειμένου να αποδώσει τιμές στο Θανάση Κοκμοτό ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν αντιδήμαρχος του καποδιστριακού δήμου Λιδωρικίου.

Η συνεδρίαση έχει κατεπείγοντα χαρακτήρα λόγω του αιφνιδίου θανάτου του Αθανασίου Κοκμοτού του Βασιλείου, η νεκρώσιμη ακολουθία του οποίου θα τελεστεί αύριο ώρα 12:00΄ στο Λιδωρίκι.

 

H ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ

 

Ποιος ήταν ο Θανάσης Κοκμοτός και το προτεινόμενο ψήφισμα

 

Στην εισήγηση του θέματος αναφέρεται το βιογραφικό του εκλιπόντος και οι ενέργειες που θα αναλάβει ο δήμος Δωρίδας, οι οποίες περιγράφονται ως εξής:

 

ΑΙΤΙΟΛΟΓΗΣΗ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ

 

«Ο καταγόμενος από την Αμυγδαλιά Φωκίδας Αθανάσιος Κοκμοτός του Βασιλείου, ο οποίος διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στο  Δήμο Δωρίδος και Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον πρώην Δήμο Λιδωρικίου, έφυγε αιφνιδίως χθες από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών. Η εξόδιος ακολουθία και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί αύριο 8 Ιανουαρίου και ώρα 12:00΄ στο αγαπημένο του Λιδωρίκι. Θεωρώ ότι έχουμε καθήκον και υποχρέωση ως Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε το θέμα αυτό ως κατεπείγον, προκειμένου με απόφασή μας να αποδώσουμε τις δέουσες τιμές στον εκλιπόντα για την προσφορά του στο Δήμο μας.»

 

 

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

 

«Με μεγάλη λύπη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από κοντά μας ο Θανάσης ο Κοκμοτός, ο οποίος είχε διατελέσει επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Λιδωρικίου και Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Καλλικρατικό Δήμο Δωρίδος. Από τις θέσεις που κατείχε, όλα αυτά τα χρόνια, προσέφερε μεγάλες υπηρεσίες στο Δήμο μας (χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που ισχύουν μέχρι και σήμερα σε αρκετές Κοινότητες του Δήμου Δωρίδος). Η δράση του και η προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πολύ σημαντική και στους περισσότερους από εμάς γνωστή. Υπήρξε πάντοτε πρόθυμος και αποφασιστικός και συνέβαλε στην αναβάθμιση του Δήμου μας γενικότερα, αλλά και στην επίλυση πολλών προβλημάτων των κατοίκων. Με το ήθος του, την εντιμότητά του και τον ακέραιο χαρακτήρα του η μνήμη του θα παραμείνει αιώνια.

Κατόπιν των ανωτέρω, προτείνω στο Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος, ως ελάχιστο φόρο τιμής και με σεβασμό στη μνήμη ενός ικανού ανθρώπου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δεν θα βρίσκεται πλέον κοντά μας.

 

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωρίδος, με αφορμή τη θλιβερή είδηση της απώλειας του Αθανασίου Κοκμοτού του Βασιλείου, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου στον Καλλικρατικό Δήμο Δωρίδος και Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στον Καποδιστριακό Δήμο Λιδωρικίου, πραγματοποίησε κατεπείγουσα δια περιφοράς συνεδρίαση την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 και αφού έλαβε υπόψη του τη δράση του εκλιπόντος, την προσφορά του στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το γεγονός ότι υπήρξε πάντοτε πρόθυμος και αποφασιστικός συμβάλλοντας με το ήθος του, την εντιμότητά του και τον ακέραιο χαρακτήρα του στην αναβάθμιση του Δήμου μας, καθώς και στην επίλυση πολλών προβλημάτων των κατοίκων αυτού, με την υπ’ αριθ. 1/2022 απόφασή του εγκρίνει …………………….. το παρακάτω ψήφισμα:

  • Να εκφράσει τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια του Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου στην οικογένεια του εκλιπόντος.
  • Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στα Δημοτικά Καταστήματα Λιδωρικίου και Αμυγδαλιάς την ημέρα της εξόδιου ακολουθίας (8η Ιανουαρίου 2022).
  • Να παραστεί ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Λιδωρικίου κ. Μαυρομμάτης Εμμανουήλ, λόγω των έκτακτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εκ μέρους του Δήμου στην τελετή της κηδείας.
  • Να κατατεθεί στεφάνι στη σωρό του εκ μέρους του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου από τον εκπρόσωπο του Δήμου.
  • Να αναρτηθεί το παρόν ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Δήμου και να δημοσιευτεί στον τοπικό τύπο.
  • Να αναγνωστεί το παρόν ψήφισμα από τον εκπρόσωπο του Δήμου στην τελετή της κηδείας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…