Home Πολιτικά - Φωκίδα Εισήγηση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Δ. Μπούγα, στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης
Πολιτικά - Φωκίδα - 21 Μαΐου, 2020

Εισήγηση του Βουλευτή Φωκίδας, Ιωάννη Δ. Μπούγα, στην Ολομέλεια επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης

Κατά τη σημερινή του ομιλία επί της συζήτησης νομοσχεδίου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, επεσήμανε αρχικά την ανάγκη να συγκεντρωθούν και να κωδικοποιηθούν σε ενιαίο κείμενο όλες οι επιμέρους διάσπαρτες σχετικές διατάξεις, ως «Κώδικας Δικαίου Ανηλίκων». Τόνισε επίσης τη σημασία της ηλεκτρονικής επίδοσης, όχι μόνο στην Πολιτική αλλά και στην Ποινική Δικαιοσύνη, δηλαδή της κοινοποίησης κλήσεων, βουλευμάτων και αποφάσεων σε διαδίκους, μάρτυρες και αντίκλητους, κάτι που θα οδηγήσει όχι μόνο στην επιτάχυνση των διαδικασιών και στη μείωση των εξόδων, αλλά και την απαλλαγή χιλιάδων αστυνομικών υπαλλήλων, που έχουν επιφορτιστεί με τις σχετικές επιδόσεις, ώστε να ασχοληθούν με τα αμιγώς αστυνομικά τους καθήκοντα.

Τέλος, ο Βουλευτής αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα εμπειρία, που καθιστά απαραίτητη την επαναφορά της υπό προϋποθέσεις υποχρεωτικής παράστασης δικηγόρου σε δικαιοπραξίες, για τις οποίες απαιτείται συμβολαιογραφικός τύπος – όχι ως «συντεχνιακό» αίτημα, αλλά ως σοβαρή εγγύηση νομιμότητας και ασφάλειας των συναλλαγών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…