Home Π.Ε. Φωκίδας «Είχαν χρηματοδοτηθεί προγενέστερα»
Π.Ε. Φωκίδας - 18 Μαρτίου, 2021

«Είχαν χρηματοδοτηθεί προγενέστερα»

Η Φωκίδα και η Βοιωτία εξακολουθούν να είναι η μεγάλοι ηττημένοι της διαχειριστικής περιόδους Σπανού, όσο και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί το αντίθετο.
Σε ενημερωτικό σημείωμα που μας εστάλη από το γραφείο του Περιφερειάρχη φέρεται να διαψεύδεται η διάκριση σε βάρος των Περιφερειακών Ενοτήτων Φωκίδας και Βοιωτίας, ενώ επισημαίνεται ότι έγιναν προγενέστερα έργα. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα εξής:
«Σε συνέχεια του από 10 Μαρτίου 2021 δημοσιεύματος σας με τίτλο: «Στην απ’ έξω ξανά Φωκίδα και Βοιωτία», και προς αποφυγή παρερμηνειών και σχηματισμού εσφαλμένων εντυπώσεων, επισημαίνουμε τα ακόλουθα:
 -Η πρόσκληση στην οποία αναφέρεστε δεν αφορά «λίγους και εκλεκτούς» ούτε και αποσκοπεί στο να «ικανοποιήσει χατίρια», όπως άδικα και αυθαίρετα αναφέρει το δημοσίευμα. Αφορά συγκεκριμένα έργα της ΟΧΕ «Οιδίπους Πολιτιστική Διαδρομή», η οποία εκτείνεται σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αναδεικνύοντας  και προβάλλοντας μέσα από αναστηλωτικά έργα, αλλά και ειδικές δράσεις μάρκετινγκ και ψηφιακές εφαρμογές, τον αρχαιολογικό  και φυσικό πλούτο κάθε Περιφερειακής Ενότητας. Διαρθρώνεται σε 7 βασικούς κόμβους, εκ των οποίων πρώτος, όπως είναι φυσικό, είναι οι Δελφοί.
-Οι Περιφερειακές Ενότητες της Φωκίδας και της Βοιωτίας σε καμία περίπτωση δεν εξαιρούνται. Αντιθέτως, τα αντίστοιχα έργα της Πολιτιστικής Διαδρομής για τη Φωκίδα και τη Βοιωτία χρηματοδοτήθηκαν προγενέστερα και ήδη εκτελούνται!
Συγκεκριμένα:
– Η αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου Ορχομενού Βοιωτίας και η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου, έχει ενταχθεί  στο ΕΣΠΑ 2014-2020 με χρηματοδότηση 1.992.000 €.
– Η αποκατάσταση του Αρχαίου Θεάτρου Δελφών, έργο αρχικού προϋπολογισμού 1.700.000 €, είναι σε εξέλιξη.
 Το επόμενο διάστημα αναμένεται να δημοσιευθούν και οι υπόλοιπες προσκλήσεις που θα αφορούν και πάλι το σύνολο της Στερεάς Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα:
– Την ένταξη και συμμετοχή των επιχειρήσεων της Στερεάς Ελλάδας, μέσω του Τοπικού Συμφώνου Ποιότητας.
– Τις ψηφιακές δράσεις, οι οποίες θα περιλαμβάνουν και την ιστοσελίδα της Πολιτιστικής Διαδρομής.
Επισημαίνεται ακόμη ότι το σύνολο των στελεχών της Περιφέρειας και φυσικά το Γραφείο Τύπου, είναι στη διάθεση των συντακτών σας για οποιαδήποτε πληροφόρηση θα αποσοβήσει εφεξής δημοσιεύματα, που οδηγούν ακουσίως σε λανθασμένα συμπεράσματα».

Έργα με προγενέστερες προσκλήσεις πραγματοποιούνται σε όλες τις Π.Ε.

Αν και το παραπάνω κείμενο δεν αποτελεί απάντηση σε δημοσίευμα, ώστε  να μας δεσμεύει ηθικά και δεοντολογικά, εμείς το δημοσιεύουμε αφενός γιατί μας ενδιαφέρει η άλλη άποψη, αλλά και επειδή βασικός μας στόχος είναι η μέγιστη διεκδίκηση της ισοκατανομής πόρων, έργων και δυναμικού εντός των πέντε περιφερειακών ενοτήτων και η άμβλυνση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Εδώ είμαστε υποχρεωμένοι να επισημάνουμε ότι ποτέ ξανά στο παρελθόν, με αιρετή ή δοτή περιφέρεια, η Φωκίδα δεν έχει αισθανθεί τόσο ριγμένη. Δεν είμαστε εμείς που θα αναλύσουμε τι φταίει. Αυτό είναι δουλειά του περιφερειάρχη και του γραφείου του, αν και εφόσον ενδιαφέρονται να το λύσουν.
Σε ότι μας αφορά από τις διευκρινήσεις που μας δόθηκαν, ασφαλώς δεν καλυφθήκαμε, καθώς έργα με προγενέστερες προσκλήσεις εκτελούνται και στην Εύβοια και στην Φθιώτιδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε το θέατρο της Ερέτριας που χρηματοδοτείται με 1,5 εκ ευρώ! Αναφορικά με τα αρχαία θέατρα Ορχομενού και Δελφών πρόκειται για δυο έργα που έρχονται από παλιά και συγκεκριμένα από την θητεία του κ. Κλέαρχου Περγαντά. Φυσικά, η χρηματοδότηση αυτών των έργων, προφανώς δε συνεπάγεται ότι δεν θα διεκδικήσουμε άλλο, στην παρούσα Περιφερειακή θητεία!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…