Home Δήμος Δελφών Δ.Τ.: Κοπή Βασιλόπιτας Δημοτικής Ενότητας Δελφών
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 23 Ιανουαρίου, 2023

Δ.Τ.: Κοπή Βασιλόπιτας Δημοτικής Ενότητας Δελφών

Μέσα σε ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στο κατάμεστο Δημοτικό Κατάστημα Δελφών η κοπή της Βασιλόπιτας της Δημοτικής Ενότητας Δελφών. Ευχαριστούμε τον π. Χρήστο Λυκουρέση για την ευλογία του και όλους τους προσκεκλημένους που μας τίμησαν.
Ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής απηύθυνε εγκάρδιες ευχές στους παρευρισκόμενους για μια νέα καλύτερη και πιο ελπιδοφόρα Χρονιά και έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου της Δημοτικής Αρχής, ενώ η Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Δελφών κ. Χρυσάφω Σεγκούνη αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί κατά τα προηγούμενα έτη ή βρίσκονται σε εξέλιξη στην Δημοτική Ενότητα Δελφών.
Χαιρετισμό απήυθυναν ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε . Φωκίδας κ. Γεώργιος Δελμούζος και οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων της Δημοτικής Ενότητας Δελφών κ.κ. Πάρης Καϊλόγιαννος και Αστερινός Δημητρίου αντίστοιχα.
📌 Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία του σύντομου απολογισμού πεπραγμένων για τη Δημοτική Ενότητα Δελφών:
«Χρόνια πολλά σε όλους τους συμπολίτες μου!
1. Υλοποιήσαμε την αντικατάσταση του κεντρικού δίκτυο ύδρευσης επί της Οδού Β. Παύλου και Φρειδερίκης
2. Αντικαταστήσαμε μικρότερα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης.
3. Προχωρήσαμε σε Αντικατάσταση του μελετητή και υλοποίηση της πράξης εφαρμογής της επέκτασης του σχεδίου πόλης
4. Υλοποιήσαμε τη συντήρηση της Δημοτικής οδοποιίας στην οδό Δ. Φράγκου
5. Δημοπρατήσαμε και υλοποιήσαμε τη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας (από το πρόγραμμα Φιλόδημος)
6. Υλοποιήσαμε την ανάπλαση των κοινόχρηστων χώρων
7. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, δημοπρατήσαμε και υπογράψαμε σύμβαση για την επισκευή του Δημοτικού σχολείου. Θα ξεκινήσει με την πρώτη ευκαιρία ο ανάδοχος.
8. Δημοπρατήσαμε και σύντομα θα ξεκινήσει η εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας του Νηπιαγωγείου
9. Δημοπρατήσαμε και κατασκευάσαμε την παιδική χαρά στην θέση Λάκκα
10. Υποβάλαμε πρόταση στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης για την επισκευή του Αθλητικού κέντρου ύψους 150.000 € και αναμένουμε ένταξη από το ΥΠΕΣ.
11. Συντάξαμε εξ αρχής μελέτη για το πάρκινγκ, τακτοποιήσαμε το ιδιοκτησιακό καθεστώς, λάβαμε την έγκριση του Δασαρχείου, καταθέσαμε στο ΥΠΠΟ και αναμένουμε έγκριση.
12. Υποβάλαμε πρόταση 7 εκ. κι αναμένουμε έγκριση για το δίκτυο ύδρευσης από Μεγάλη βρύση που μαζεύει 5 πηγές ,περνάει από Κρόκι, Καλάνια και καταλήγει στη δεξαμενή των Δελφών. Αυτό σημαίνει νερό υψηλής ποιότητας που θα έρθει βαρυτικά και τέλος η γεώτρηση απ το Κεφαλόβρυσο εξοικονομώντας χιλιάδες ευρώ.
Υποβάλαμε πρόταση για την προμήθεια Ψηφιακών υδρομετρητών και βαλβίδων στην παροχή. Θα μπορούμε απ το τηλέφωνό μας να ελέγχουμε την παροχή νερού από απόσταση, για την κατασκευή δυο νέων γραμμών στο Κεφαλόβρυσο. Όταν χαλάει η μία σε 10 λεπτά δίνουμε νερό απ τη δεύτερη. Έτσι δεν θα ξαναέχουμε το θέμα του 2016 που οι Δελφοί έμειναν από νερό 3 μέρες!
13. Επεκτάσεις αποχετευτικού δικτύου μήκους 150 μέτρων και 250 μέτρων αντίστοιχα.
14. Αναβαθμίσαμε τον βιολογικό καθαρισμό (δούλευε σε ποσοστό 10 % και πλέον δουλεύει ικανοποιητικά.
15. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση για την πλήρη αναβάθμιση ολόκληρης της μονάδας επεξεργασίας (βιολογικός) στο πρόγραμμα Α.Τρίτσης η οποία ευρίσκεται σε διαδικασία δημοπράτησης (εγκρίναμε τα τεύχη δημοπράτησης)
16. Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση 17 εκ. από το ΥΜΕΠΕΡΑΑ για την ύδρευση, από ταχυδιυλιστηρίο για το Χρισσό και την ευρύτερη περιοχή Ιτέας- Κίρρας και είμαστε σε φάση δημοπράτησης.
17. Κατασκευάσαμε τοιχείο έμπροσθεν οικίας Μυταυτσή.
18. Κατασκευάσαμε 2 νέα Λουτρά στην κοινότητα και στον πολιτιστικό σύλλογο.
19. Επισκευάσαμε και προμηθευτήκαμε νέες προθήκες στη νέα αίθουσα του Εθνολογικού και Λαογραφικού Μουσείου Χρισσού- Συλλογή Ηλία Ε. Δαραδήμου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…