Home Εικόνες Αρχικής Δ.Τ. Ι. Μπούγα: “Δημοπράτηση του Ταμιευτήρα Τολοφώνος στη θέση Χάρμισκο” 

Δ.Τ. Ι. Μπούγα: “Δημοπράτηση του Ταμιευτήρα Τολοφώνος στη θέση Χάρμισκο” 

 

Με την από 12.07.2022 απόφαση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ), που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 9Ρ5Τ4653ΠΓ-Τ5Δ), δημοσιεύτηκε η προκήρυξη του διαγωνισμού για το την επιλογή ανάδοχου κατασκευής του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΑ ΤΟΛΟΦΩΝΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ‘ΧΑΡΜΙΣΚΟ’ Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ», ήτοι η κατασκευή φράγµατος επί της κοίτης του ρέματος Ερατεινής στην περιοχή του τέως καποδιστριακού Δήμου Τολοφώνα και των σχετικών έργων μεταφοράς και διανομής του νερού.

Το έργο θα δώσει τη δυνατότητα κάλυψης των αρδευτικών αναγκών της περιοχής σε βάθος χρόνου, συνεισφέροντας παράλληλα στην αποκατάσταση των επιβαρυμένων εξαιτίας της υπεράντλησης φυσικών πόρων (κυρίως των υπογείων υδάτων), απ’ όπου αρδεύεται και υδρεύεται σήμερα η περιοχή. Ο προϋπολογισμός δηµοπράτησης του έργου ανέρχεται σε ποσό 20.800.000 Ευρώ, ενώ η διάρκεια της εκτέλεσης ορίζεται σε 36 µήνες από την ηµέρα υπογραφής της Σύμβασης.

Κατόπιν της έκδοσης της εν λόγω απόφασης ο Βουλευτής Φωκίδας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ, Ιωάννης Δ. Μπούγας δήλωσε τα εξής: «Η προκήρυξη για τη δημοπράτηση του έργου κατασκευής του Ταμιευτήρα στη θέση Χάρμισκο της Τ.Κ. Τολοφώνας συνιστά αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του μεγαλύτερου αρδευτικού έργου της Φωκίδας, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ελαιοκαλλιέργειας και θα έχει πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη για την περιοχή. 

     Θέλω ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την προσπάθεια που κατέβαλαν για να έχουμε αυτή την σημαντική εξέλιξη.»  

 

Πολιτικό γραφείο Ιωάννη Δ. Μπούγα 

                                                                             Γεν. Γραμματέα Κ.Ο. Ν.Δ.       Βουλευτή Φωκίδας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…