Home Π.Ε. Φωκίδας Δύο σημαντικές δράσεις υγείας σε Άμφισσα και Ιτέα
Π.Ε. Φωκίδας - 28 Φεβρουαρίου, 2019

Δύο σημαντικές δράσεις υγείας σε Άμφισσα και Ιτέα

  

Δύο πάρα πολύ σημαντικές δράσεις Υγείας θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο στην Ιτέα και στην Άμφισσα, όπως μας ενημέρωσε η περιφερειακή σύμβουλος κα Πέγκυ Αραβαντινού

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος ΄΄Υγεία για Όλους΄΄ θα γίνουν δύο πάρα πολύ σημαντικές δράσεις που αποσκοπούν στην παροχή υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Η πρώτη θα πραγματοποιηθεί το πρωί του Σαββάτου  02/03/2019 στο Κέντρο Υγείας Ιτέας σε συνεργασία με τη διεύθυνση και το προσωπικό του Κ.Υ. Ιτέας και του Γ.Ν. Άμφισσας και αφορά την εξέταση απόρων και ανασφάλιστων πολιτών, οι οποίοι βιώνουν συνθήκες αποκλεισμού.

 

Οι εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9.00 πμ-15:00 μ.μ, μετά από ραντεβού είναι:

1. Γυναικολογική εξέταση: Λήψη κολπικού επιχρίσματος pap test κατά Γ. Παπανικολάου και Διακολπικός υπέρηχος, σε συνεργασία με την Μ/Γ/κλινική Γ.Ν. Πατρών. 

2. Καρδιολογικός έλεγχος – screening με τη χρήση Καρδιογράφου-Υπερηχογράφου, σε συνεργασία με την καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας, την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία και την καρδιολογική κλινική Γ.Ν. Πατρών.    

3. Ενδοκρινολογικός έλεγχος: screening με τη χρήση φορητού υπερηχογράφου, σε συνεργασία με κλινική Γ.Ν. Πατρών. 

 

Η δεύτερη δράση, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 03/03/82019, στο ισόγειο της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας (ώρα έναρξης 9.00 π.μ.- 15.00 μ.μ.) και αφορά την Παιδιατρική Κλινική Εξέταση και τον Εμβολιασμό Παιδιών Ρομά. Η δράση θα πραγματοποιηθεί, υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Υγείας της Π.Ε. Φωκίδας, του τμήματος Πρόνοιας του Δήμου Δελφών, την Παιδιατρική κλινική του Π.Ν.Π. « Αγία Σοφία», την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», και το Γ.Ν. Άμφισσας. Τα εμβόλια που θα πραγματοποιηθούν είναι: ΜΜR: Ιλαράς- Παρωτίτιδας – Ερυθράς, Hπατίτιδας Β΄ – Hπατίτιδας Α΄, Διφθερίτιδας – Τετάνου  Κοκκύτη – Πολιομυελίτιδας – Αιμοφίλου ινφλουέντζας τύπου b.

 

Το πρόγραμμα ΄΄Υγεία για Όλους΄΄ τελεί υπό την Αιγίδα της UNESCO Chair on Adolescent Health Care, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και  του Πανεπιστημίου Κρήτης. Ο φορέας εκπόνησης του Επιστημονικού Προγράμματος, παρακολούθησης, ελέγχου και Αξιολόγησης είναι η Εταιρείας Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας για Όλους, με την υποστήριξη του Υπουργείου Υγείας, Εργασίας Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. 

 

Το πρόγραμμα του Νομού Φωκίδας, πραγματοποιείται μετά την σύναψη μνημονίου συνεργασίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας, Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας ΄΄Υγεία για Όλους΄΄, μετά από άδεια που εξέδωσε η 5η ΥΠΕ.

 

Σκοπός της δράσης είναι η στήριξη και η ανάπτυξη του δικτύου υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας διασυνδεόμενων με τις τοπικές κοινότητες και τις τοπικές δημόσιες υπηρεσίες και δομές, προς όφελος ευάλωτων ομάδων πληθυσμών. Οι ευάλωτες αυτές ομάδες πληθυσμού αντιμετωπίζουν σωρευτικά προβλήματα ένταξης στον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, καθώς και πρόσβασης στις υπηρεσίες υγείας και κοινωνικής φροντίδας.

 

Για τις δράσεις της Περιφέρειας η κα Αραβαντινού δήλωσε:

«Και οι δύο δράσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πρέπει να σταματήσουμε να κοιτάμε ως θεατές τα προβλήματα των συνανθρώπων μας, να παίρνουμε πρωτοβουλίες πέρα και πάνω από αρμοδιότητες και στεγανά. Η υλοποίηση των σχετικών δράσεων στηρίζεται, στην εθελοντική συμμετοχή του Ακαδημαϊκού και Επιστημονικού κόσμου της χώρας,  πάνω από 40 επιστημονικοί φορείς, 240 Πανεπιστημιακοί και Ακαδημαϊκοί καθώς και 80 γιατροί και λοιποί επιστήμονες Υγείας. Είναι μια ακόμα κίνηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από δράσεις τις οποίες έχει πραγματοποιήσει για την ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…