Home Εικόνες Αρχικής Διπλασιάστηκαν οι εισαχθέντες Η ΕΒΕ απειλεί το τμήμα της Άμφισσας

Διπλασιάστηκαν οι εισαχθέντες Η ΕΒΕ απειλεί το τμήμα της Άμφισσας

Διπλασιάστηκαν οι εισαχθέντες

Η ΕΒΕ απειλεί το τμήμα της Άμφισσας

-«Ενθαρρυντικό ότι ξεπεράσαμε το σκόπελο των 30 εισαχθέντων», τονίζει ο Βουλευτής Ι.Μπούγας.

 

Αν και σχεδόν διπλασιάστηκαν οι εισαχθέντες στο τμήμα Περιφερειακής Οικονομικής Ανάπτυξης σε σχέση με πέρυσι, η ελάχιστη βάση εισαγωγής εξακολουθεί να απειλεί τη βιωσιμότητα του τμήματος.

Να σημειώσουμε ότι το 2021 η βάση εισαγωγής ήταν 7.260 και είχαν εισαχθεί 18 φοιτητές, οι οποίοι εγγράφηκαν και παρακολουθούσαν. Φέτος η βάση καθορίστηκε στα 7.355 μόρια και εισήχθησαν 33 συνολικά φοιτητές.

Σύμφωνα με το βουλευτή κ. Γιάννη Μπούγα αυτό είναι ενθαρρυντικό, αφού οι εισαχθέντες πέρασαν το φράγμα των 30 που έχει ορίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου. «Θυμάστε πέρυσι πόσο σκληρή μάχη δόθηκε για να διατηρηθεί το τμήμα. Το υπουργείο είχε ξεκαθαρίσει ότι τα τμήματα που δε συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον 30 επιτυχόντων θα καταργούνται. Αν συνέβαινε κάτι αντίστοιχο για δεύτερη φορά θα ήταν πολύ δύσκολο να κρατηθεί το τμήμα», τόνισε ο βουλευτής και ζήτησε τη συνεργασία όλων των συναρμοδίων φορέων για την ανάπτυξη του τμήματος. Επιπλέον επεσήμανε ότι οι 33 νέοι εισαχθέντες έχουν δηλώσει το τμήμα ως πρώτη επιλογή και αυτό έχει να κάνει με την καθιέρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων. Μάλιστα υπενθύμισε ότι την πρώτη χρονιά της λειτουργίας του που δεν ίσχυε η ελάχιστη βάση μπήκαν 100, γράφτηκαν 35 και ήρθαν 8.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλά παιδιά της Φωκίδας που είχαν δηλώσει το ενδιαφέρον τους για το τμήμα, δεν κατάφεραν να εισαχθούν λόγω χαμηλής βάσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…