Home Πολιτικά - Φωκίδα Διμέτωπος για τα αντισταθμιστικά
Πολιτικά - Φωκίδα - 31 Ιουλίου, 2017

Διμέτωπος για τα αντισταθμιστικά

  Στην αντεπίθεση περνά η ΝΕ του ΠΑΣΟΚ – ΔΗΣΥ και με ανακοίνωση της βάλλει ενάντια στον τ. υπουργό και βουλευτή κ. Μπούγα  για το θέμα της κριτικής που άσκησε σε βουλευτές του κινήματος σχετικά με την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά του Μόρνου τονίζοντας ότι «Ο κ. Μπούγας ως τ. Βουλευτής και Υφυπουργός προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διότι όφειλε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτικές τροπολογίες δεν τίθενται σε ψηφοφορία και κατά συνέπεια δεν μπορούν οι καταθέτοντες Βουλευτές να τις υποστηρίξουν, αν δεν γίνουν αποδεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό για συζήτηση.

Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και πρακτικές πολιτικών του παρελθόντος»
Επιπλέον η ΝΕ. Του ΠΑΣΟΚ ασκεί κριτική στο βουλευτή Φωκίδας κ. Κωστοπαναγιώτου σημειώνοντας ότι «ούτε ο Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά, καταθέτοντας έστω δική του βουλευτική τροπολογία όπως είχε τη δυνατότητα, αφού με προηγούμενες δηλώσεις του ήταν υπέρμαχος της ρύθμισης Κουρουμπλή»
 
Αναλυτικά η ανακοίνωση 
 
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη με συνέπεια και υπευθυνότητα υλοποίησε τη δέσμευση που είχε αναλάβει η Πρόεδρος Φώφη Γεννηματά, αναγνωρίζοντας το δίκαιο αίτημα του Δήμου Δωρίδας και ανέλαβε σχετικές κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες για τη στήριξή του αιτήματος καταβολής αντισταθμιστικών προς άρση των επιπτώσεων από την δημιουργία της λίμνης  Μόρνου.
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι η μόνη πολιτική δύναμη που σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς επεξεργάστηκε και κατέθεσε εγγράφως και στην αρμόδια επιτροπή και στην ολομέλεια της Βουλής, τεκμηριωμένη τροπολογία για την επίλυση του χρονίζοντος προβλήματος των αντισταθμιστικών για τον Μόρνο και τον Εύηνο.
Η τροπολογία που κατέθεσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη στηρίχθηκε στη διατύπωση του άρθρου 66, του σχεδίου νόμου που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Εσωτερικών επί κου Π. Κουρουμπλή, για να μην έχουν κανένα λόγο απόρριψης, τόσο ο Βουλευτής Φωκίδας, όσο και οι λοιποί Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος.
Η Νέα Δημοκρατία δεν τοποθετήθηκε επί της τροπολογίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ούτε κατέθεσε δική της, όπως θα μπορούσε. 
Αλλά ούτε ο Βουλευτής Φωκίδας του ΣΥΡΙΖΑ δεν υποστήριξε την τροπολογία για τα αντισταθμιστικά, καταθέτοντας έστω δική του βουλευτική τροπολογία όπως είχε τη δυνατότητα, αφού με προηγούμενες δηλώσεις του ήταν υπέρμαχος της ρύθμισης Κουρουμπλή. Προτίμησε να μείνει άφωνος μπροστά σε ένα κορυφαίο θέμα του τόπου του, ενώ οι τροπολογίες για διάφορα άλλα θέματα έπεφταν βροχηδόν από την κυβερνητική παράταξη.  
Ο κ. Μπούγας στην προσπάθειά του να παίξει και πάλι πολιτικό ρόλο στη Φωκίδα, επέλεξε να αντιπαρατεθεί με το ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατική Συμπαράταξη, αφιερώνοντας στις δηλώσεις του ελάχιστες γραμμές για την κυβερνητική ασυνέπεια, καθώς και την αδράνεια του Βουλευτή Φωκίδος.
Με παλαιότερες δημόσιες δηλώσεις είχε εκφράσει την αντίθεσή του στην καταβολή αντισταθμιστικών στο Δήμο Δωρίδος και τώρα με νεώτερες προσπαθεί να απαξιώσει την προσπάθεια του Δήμου Δωρίδος και συνάμα εμφανίζεται ως αυτόκλητος «συνήγορος» της ΕΥΔΑΠ.
Ο κ. Μπούγας ως τ. Βουλευτής και Υφυπουργός προσπαθεί μάταια να υποβαθμίσει την πρωτοβουλία του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διότι όφειλε να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, οι βουλευτικές τροπολογίες δεν τίθενται σε ψηφοφορία και κατά συνέπεια δεν μπορούν οι καταθέτοντες Βουλευτές να τις υποστηρίξουν, αν δεν γίνουν αποδεκτές από τον αρμόδιο Υπουργό για συζήτηση.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και πρακτικές πολιτικών του παρελθόντος.  
 
Γραφείο Τύπου
Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φωκίδας
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…