Home Εικόνες Αρχικής Δικαιώθηκε ο Μυτιληναίος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δικαιώθηκε ο Μυτιληναίος στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δικαιώθηκε ο Μυτιληναίοςστην Επιτροπή Ανταγωνισμού

 

 

Μετά από μία 5ετία που διήρκεσε η αντιδικία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού και στα πολιτικά δικαστήρια, η Επιτροπή έκανε δεκτή την καταγγελία που είχε κάνει η Μytilineos τον Σεπτέμβριο 2016 κατά της IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ (πρώην S&B).

Εκρινε ότι η IMERYS καταχράστηκε τη δεσπόζουσα θέση της στην αγορά και επέβαλε στον εξαρτημένο από αυτή και επί πενήντα και πλέον χρόνια πελάτη της (ΑτΕ/Μυτιληναίος), καταχρηστικούς όρους προμήθειας του βωξίτη, που είναι η βασική πρώτη ύλη για την παραγωγή αλουμίνας και αλουμινίου.

Η κατάχρηση, σύμφωνα με την απόφαση, πραγματοποιήθηκε μέσω υπερβολικής και αδικαιολόγητης -από εμπορικής άποψης- αύξησης της τιμής και δραματικής μείωσης των ποσοτήτων που παράγει και παραδίδει.

Η απόφαση της Επιτροπής αναμένεται ότι θα δημοσιευθεί σύντομα και θα υποχρεώνει την IMERYS να απέχει από καταχρηστικές συμπεριφορές, καταλογίζοντας και σημαντικού μεγέθους πρόστιμα. Η αντιδικία θα συνεχιστεί στα πολιτικά δικαστήρια για τον καθορισμό των όρων προμήθειας και ενδεχομένως τον καταλογισμό αποζημιώσεων για το διάστημα που έλαβε χώρα η κατάχρηση.

Το θέμα βέβαια δεν περιορίζεται εδώ. Η συνέχεια θα δοθεί στα πολιτικά δικαστήρια. Αυτά θα καθορίσουν τους όρους προμήθειας και πιθανές αποζημιώσεις…

Υπενθυμίζουμε ότι η προσφυγή αφορά την περίοδο διοίκησης του κ. Λυμπέρη Πολυχρονόπουλου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…