Home Εικόνες Αρχικής Διεκδικούν ανθρώπινες συντάξεις και στελέχωση του ΕΣΥ
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 13 Δεκεμβρίου, 2021

Διεκδικούν ανθρώπινες συντάξεις και στελέχωση του ΕΣΥ

Με κοινή συγκέντρωση στην πλατεία Λαού της Άμφισσας την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου και ώρα 10:30 π.μ. τα σωματεία συνταξιούχων Φωκίδας ( Δημοσίου – OAEE – ΙΚΑ ) διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στις συντάξεις τους αλλά και πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού πρτοσωπικού στα νοσοκομεία όλης της χώρας προκειμένου να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι επιτπωσεις της πανδημίας.
Στη συγκέντρωση συμμετέχουν ακόμη οι Ομοσπονδίες ΕΛΤΑ, ΟΣΕ, ΠΕΣ ΝΑΤ, Δικηγόρων , Μηχανικών.

Οι διεκδικήσεις

Πιο συγκεκριμένα τα συνταξιουχικά σωματεία διεκδικούν :
-Προσλήψεις γιατρών-νοσηλευτών, δημιουργία ΜΕΘ, και επίταξη του ιδιωτικού τομέα της υγείας
-Να αποδοθεί σε όλους τους συνταξιούχους η 13η και 14η σύνταξη, με αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, με ταυτόχρονη μείωση των τιμών στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης
-Να μας αποδοθεί το 0,5% του τακτικού προϋπολογισμού που είναι νομοθετημένο για τα έτη 2020-2021.
-Να μας αποδοθούν τα αναδρομικά για τις κύριες, επικουρικές συντάξεις και για την 13η και 14η σύνταξη αφορολόγητα αφού αυτά αποδίδονται μετά από χρόνια άτοκα.

Επιπλέον στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:
“Καμία επανάπαυση! Ετοιμάζουν νέα αντιλαϊκά μέτρα για εμάς για τα παιδιά μας, που τα ντύνουν με ωραία λόγια. Ήδη έχουμε γίνει μάρτυρες των αντεργατικών, αντιλαϊκών νόμων που ψηφίσθηκαν μέσα στην πανδημία από την κυβέρνηση για να προστεθούν σε αυτούς που είχαν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Οι εντολές των επιχειρηματικών ομίλων είναι να συνεχίσουν σε αυτή την πορεία και δεν θα σταματήσουν αν εμείς δεν τους σταματήσουμε. Γι΄αυτό με κάθε τρόπο προσπαθούν να εμποδίσουν και να πνίξουν κάθε διεκδικητική και αγωνιστική φωνή.
-Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο το γεγονός την στιγμή που όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή που έφθασαν την μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων να παίρνει συντάξεις που δεν φθάνουν για τις 15ημέρες του μήνα, να έρχονται και να πετούν στην χάση και την φέξη κάποιο αντίδωρο όπως αυτό των 250 Ευρώ που πρόσφατα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός. Κάνουμε καθαρό στους πάντες ότι με φιλοδωρήματα δεν μας κοροϊδεύεται, αγωνιζόμαστε απαιτούμε και διεκδικούμε ότι άδικα μας έχετε αφαιρέσει.
-Παίρνουν όμως τις απαντήσεις που τους αξίζουν από τους συνταξιούχους αλλά και από τους αγώνες που έδωσαν τα παιδιά μας, η νέα βάρδια της εργατικής τάξης απέναντι σε επιχειρηματικούς κολοσσούς παγκοσμίου μεγέθους με θετικό αποτέλεσμα.
-Οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι της ζωής και του αγώνα, δίνουμε για μια ακόμη φορά το αγωνιστικό μας παρόν και θα συνεχίσουμε σε αυτό τον δρόμο, αφού γνωρίζουμε πως ό,τι μέχρι σήμερα καταφέραμε να αποκρούσουμε να καθυστερήσουμε αλλά και να κερδίσουμε, είναι αποτέλεσμα των αγώνων μας. Θα κερδίσουμε και θα λύσουμε προβλήματα μόνο με μαζική συμμετοχή και την πύκνωση των γραμμών μας στους αγώνες.
-Όλοι λοιπόν ξανά και ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο, στην αγωνιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που τα σωματεία μας οργανώνουν στις 14 του Δεκέμβρη, στις 10,30 στην πλ.Λαού

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ δεν ΣΗΜΑΙΝΕΙ
ΑΜΝΗΣΙΑ και ΑΠΡΑΞΙΑ των
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ.
Ούτε ΚΟΡΟΪΔΙΑ και ΠΕΔΙΟ για
ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΠΟΛΛΑ.
ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑ.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΑΔΙΚΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Συνειδητά ο δήμος Δελφών «κρεμάει» τα έργα

Δεν έχει τέλος η κακοποιητική συμπεριφορά του δήμου Δελφών απέναντι σε έργα που έχουν σχεδ…