Home Δήμος Δελφών Διαμαρτυρία κατοίκου Άνω Πολυδρόσου: “Υλοτόμησαν δάσος και παράτησαν τους κορμούς δίπλα στο δρόμο” SOS για τα διερχόμενα αυτοκίνη
Δήμος Δελφών - 15 Ιανουαρίου, 2016

Διαμαρτυρία κατοίκου Άνω Πολυδρόσου: “Υλοτόμησαν δάσος και παράτησαν τους κορμούς δίπλα στο δρόμο” SOS για τα διερχόμενα αυτοκίνη

 Επιστολή προς το Δασαρχείο Άμφισσας με κοινοποίηση προς το δήμαρχο Δελφών κ. Παναγιωτόπουλο, τον Αντιδήμαρχο κ. Μολιώτη τον πρόεδρο της Τ.Κ. Πολυδρόσου Α. Μουλαρά, και την ιστοσελίδα «Πολύδροσος Παρνασσού»  απέστειλε ο κάτοικος της Άνω Πολυδρόσου κ. Χρήστος Κεφαλούδης διαμαρτυρόμενος για το γεγονός ότι από το Σεπτέμβριο του 2015 όταν εργαζόμενοι συγκεκριμένης εταιρίας υλοτόμησαν κορμούς δέντρους στο δάσος του Προφήτη Ηλία  τους παράτησαν δίπλα στο δρόμο που οδηγεί στο Χιονοδρομικό Κέντρο με αποτέλεσμα να εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα.

Παρεμβαίνοντας για το θέμα, μετά τη δημοσιοποιησή του, ο κ Μουλαράς σημείωσε ότι ήδη έχει ενημερώσει τους αντιδημάρχους κκ Ανδρεοπούλου και Μολιώτη και ταυτόχρονα κατέφυγε στο Εισαγγελέα Άμφισσας στον οποίο θα προσκομίσει και φωτογραφικό υλικό,

Ακολουθεί η επιστολή και φωτογραφικό υλικό

Προς
ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΑΜΦΙΣΣΑΣ – ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Γκούρα 5, Άμφισσα, 33100, ΦΩΚΙΔΑΣ
                                                                                                                   Ιανουάριος 2016-01-10
ΘΕΜΑ :  Υλοτομία
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ   Αθ. Παναγιωτόπουλο
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΔΕΛΦΩΝ   Κο Ν. Μολιώτη
ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ Αργ. Μουλαρά
BLOG Πολύδροσος Παρνασσού

Κύριοι,
Τον μήνα Σεπτέμβριο 2015 εμφανίστηκαν στην Άνω Πολύδροσο  Υλοτόμοι-υπάλληλοι μιας Ξυλουργικής Εταιρίας  (της οποίας αγνοώ τα στοιχεία) και κατακρεούργησαν τον δάσος του Προφήτη Ηλία …..
Ενεργούσαν , είπαν , βάσει συμφωνίας , της εργοδότριας Εταιρίας τους και του Δασαρχείου Άμφισσας . Σύμφωνα με αυτήν έκαναν μια αραίωση στο δάσος και από την άλλη θα εκμεταλλεύονταν τους  κομμένους  κορμούς σε ξυλουργικές εργασίες . Δεν υπεισέρχομαι στην διαδικασία να κρίνω την αναγκαιότητα της απόφασης αυτής .Αλλά οφείλω να επισημάνω και να στηλιτεύσω τον τρόπο , που εργάστηκαν οι εργαζόμενοι και τα αποτελέσματα των ενεργειών τους .
Εκτός της ασύδοτης και «ρυπαρής» συμπεριφοράς τους , με τα σκουπίδια που άφηναν  και τα λύματα τους  στις περιοχές όπου εργάζονταν , από το τέλος του Σεπτέμβρη, έριξαν και παράτησαν τους κομμένους κορμούς σε ρείθρα, πλαγιές και σε άλλα σημεία εξαιρετικά επικίνδυνα για τα διερχόμενα αυτοκίνητα.
Έκτοτε μένουν εκεί, τεκμήρια ασυδοσίας της Εταιρίας και αβελτηρίας, αδιαφορίας, και αναισθησίας  των Υπεύθυνων Δασικών Αρχών. Σε παρατήρηση μου σε Υπεύθυνους , μου απήντησαν ότι , κατά βάση ο δρόμος που οδηγεί από την Πολύδροσο στο Χιονοδρομικό είναι δασικός και δικαιολογούνται τέτοιες διεργασίες . Απόρησα βέβαια , γιατί να επιτρέπεται να κυκλοφορούν επισκέπτες του Χιονοδρομικού με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας  σε αυτόν τον επισφαλή «δασικό» δρόμο.
Άραγε ο Κ. Καραμανλής όταν αποφάσισε να κάνει τον Παρνασσό Chamonix , αυτό είχε στο μυαλό του;
Και εκτός όλων αυτών, πριν  τις Εορτές εμφανίστηκε μηχάνημα της Περιφέρειας , το οποίο ενδιαφερόμενο για την ασφάλεια των διερχόμενων αυτοκινήτων και για να τα προστατεύσουν από γρατζουνιές , κλάδεψε , με όλη την βάρβαρη σημασία της λέξης, κλαδιά πεύκων, ελάτων, πουρναριών και άλλων άτυχων φυτών .
Καθώς μπορείτε να δείτε , ορισμένα κομμένα κλαδιά πετάχτηκαν στις πλαγιές , ενώ άλλα εγκαταλείφθηκαν στις παρυφές και τα ρείθρα του «δασικού» δρόμου συμμαχώντας με τους ήδη εγκαταλελειμμένους κορμούς κατά της ασφάλειας
Και έτσι όπως έχουν τα πράγματα αντιλαμβάνομαι  , ότι η Περιφέρεια αγνοεί το πως  το Δασαρχείο διακυβεύει την ασφάλεια των διερχομένων επισκεπτών αλλά και των μονίμων κατοίκων .Δεν ενδιαφέρεται για τους επιβάτες των οχημάτων , αλλά για την άμεμπτη παρουσία της στίλβης των αυτοκινήτων .
Ευτυχώς πέρασαν οι Εορτές ανώδυνα και αναίμακτα , αλλά δεν είναι λόγος να αποδεχόμαστε τέτοιου είδους ανεύθυνες ενέργειες και πράξεις Ιδιωτών αλλά και Κρατικών Φορέων .
ΞΥΠΝΗΣΤΕ
Καθώς όλη η κατάσταση χρονίζει και βαλτώνει με αποτέλεσμα και το δάσος να έχει κατακερματιστεί και η ξυλεία να κινδυνεύει να καταστραφεί και να  γίνει ακατάλληλη για επεξεργασία , είναι καιρός να ασχοληθούν οι Υπεύθυνοι του Δασαρχείου.
Ενεργοποιηθείτε . Κάντε κάτι. Απομακρύνετε τα επικίνδυνα πειστήρια  της ασυνεννοησίας


ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΕΦΑΛΟΥΔΗΣ
Δημότης Δήμου Δελφών
Κάτοικος Άνω Πολύδροσου

Με πληροφορίες από http://polydrososparnassou.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…