Home Πολιτικά - Φωκίδα ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Πολιτικά - Φωκίδα - 25 Οκτωβρίου, 2019

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου είναι ημέρα εθνικής υπερηφάνειας για όλους τους Έλληνες. Είναι ημέρα τιμής και μνήμης για όσους αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν στο βωμό ενός ολοκληρωτικού πολέμου για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

Η θυσία και η αυταπάρνηση των γονιών και των παππούδων μας στο ηρωικό έπος του ΣΑΡΑΝΤΑ, είναι η εθνική μας παρακαταθήκη. Αυτή την κληρονομιά πρέπει να μεταφέρουμε στα παιδιά μας, ως πολύτιμο δώρο της προηγούμενης γενιάς, και να την κάνουμε πυξίδα και οδηγό μας για να υπερβούμε τις δυσκολίες και ενωμένοι να θέσουμε τις βάσεις για μία σύγχρονη δημιουργική Ελλάδα, με ανθρώπινο πρόσωπο και κοινωνική αλληλεγγύη.

Ενωμένοι και μονιασμένοι ας παραδειγματιστούμε από τους ήρωες του 40 και ας επικαιροποιήσουμε τα εθνικά μηνύματα της εποχής εκείνης για να αποκτήσουμε ξανά δύναμη, αυτοπεποίθηση και ελπίδα, έτσι ώστε να ξαναδώσουμε στην Ελλάδα μας την προοπτική, το κύρος και τον δυναμισμό που της αξίζει, στο όνομα των θυσιών του ελληνικού λαού και των ονείρων της νεώτερης γενιάς.

Σήμερα, σε ένα κόσμο που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς, έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μνήμη, να μεταλαμπαδεύσουμε τα μηνύματα της θυσίας για ένα υπέρτατο σκοπό στις επόμενες γενιές, να τους δώσουμε όραμα και πίστη.

Δηλώνοντας «παρών» και δίνοντας καθημερινά και εμείς τη δική μας μάχη στις προκλήσεις των καιρών, ας αγωνιστούμε με συνέπεια για την συνέχεια του έθνους μας, για να πάμε τον τόπο μας και την Ελλάδα μπροστά.

Λιδωρίκι 25/10/2019

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…