Home Πολιτικά - Φωκίδα ΔΗΜ ΤΟ Δελφών: Οι προτάσεις Μητσοτάκη για Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Ασφάλιση
Πολιτικά - Φωκίδα - 3 Νοεμβρίου, 2017

ΔΗΜ ΤΟ Δελφών: Οι προτάσεις Μητσοτάκη για Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη και Ασφάλιση

 Τις προτάσεις του κόμματος και του κ. Μητσοτάκη για την Υγεία, την Κοινωνική Αλληλεγγύη και Ασφάλιση γνωστοποίησε χτες η ΔΗΜ ΤΟ Δελφών

 
Αναλυτικά η ανακοίνωση
 
Τη δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας πρόταξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο Προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στα Ιωάννινα.
Ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τις προτάσεις της Πειραιώς για τους τομείς της κοινωνικής αλληλεγγύης, της Υγείας και της κοινωνικής ασφάλισης. Αιχμή των προτάσεων η δημιουργία νέων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας , η γενίκευση και περαιτέρω ενίσχυση του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, μέσα και από την αξιοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ, η καθιέρωση της κατ’ οίκον διανομής φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες.
 
«1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί σε όλες τις οικογένειες»
Η πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το αφορολόγητο ήταν 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο, για όλες τις οικογένειες. 
«Είμαστε ξεκάθαροι» τόνισε.
Στρέφοντας τα βέλη του στην κυβέρνηση, τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «επιτρέπει να δοκιμάζεται η αξιοπρέπεια των ανθρώπων είτε στις ουρές των νοσοκομείων είτε στις ουρές του μετρό» και ότι «πλήττει τους πιο αδύναμους και κάνει τους φτωχούς, φτωχότερους». «Δεν θέλουμε ανθρώπους εξαρτημένους από επιδόματα. Θέλουμε ανθρώπους που θα πάρουν ξανά την ζωή τους στα χέρια τους» πρόσθεσε.
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί. «Δεν μπορεί να είμαστε η μόνη χώρα που δεν μπορεί να εφαρμόσει έναν σοβαρό αντικαπνιστικό νόμο», τόνισε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε ότι τα φάρμακα στους καρκινοπαθείς και τους ανθρώπους με χρόνιες ασθένειες θα παραδίδονται στα σπίτια τους.
Αναλύοντας τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «δεσμευόμαστε να γενικεύσουμε και να ενισχύσουμε περαιτέρω ένα ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αξιοποιώντας πόρους και από το ΕΣΠΑ».
 
Στον τομέα της Υγείας, η γαλάζια παράταξη:
-Υλοποιεί το θεσμό του οικογενειακού γιατρού τον οποίο θα επιλέγει ο κάθε πολίτης και θα είναι σε θέση να κάνει πρόληψη, να διαγνώσει εγκαίρως, να θεραπεύσει και να παραπέμπει εκείνος, όταν χρειάζεται, τους ασθενείς στα νοσοκομεία.
-Καθιερώνει την κατ’ οίκον διανομή φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς και όλους τους συνανθρώπους μας που πάσχουν από βαριές χρόνιες ασθένειες, καταργώντας τη «ντροπιαστική ταλαιπωρία» στην οποία τους έχει επιβάλει η κυβέρνηση.
-Αξιοποιεί τις υπηρεσίες Υγείας του ιδιωτικού τομέα σε κρίσιμους τομείς.
-Καθιερώνει ραντεβού με γιατρούς του ΕΟΠΥΥ εντός 24 ωρών για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οι οποίοι θα εξετάζονται με προτεραιότητα.
-Προχωρά στην επέκταση της διάρκειας των επαναλαμβανόμενων συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες για να μειωθεί η «αναίτια», όπως επεσήμανε, ταλαιπωρία που τους έχει υποχρεώσει η κυβέρνηση.
Προχωρά σε προσλήψεις κυρίως νοσηλευτών, αλλά και ιατρών, που θα καλύψουν τις μεγάλες σημερινές ελλείψεις, ώστε να έρθουμε στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
-Ο αντικαπνιστικός νόμος θα εφαρμοστεί.
 
 
Αναφερόμενος στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης, η Νέα Δημοκρατία:
-Θα μειώσει τις εισφορές, για να διευκολυνθεί η οικονομία να πάρει μπρος και να σταματήσει ο φαύλος κύκλος «υψηλές εισφορές – ύφεση – μικρότερα έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία» και για να μειωθεί ακόμη περισσότερο η εισφοροδιαφυγή και η αδήλωτη εργασία.
-Θα θεσπίσει ενιαίους κανόνες για τους μισθωτούς εξαιρώντας από αυτούς μόνο τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα
-Θα διορθώσει άμεσα όλες τις αδικίες που καταγράφονται σήμερα στις συντάξεις χηρείας.
-Θα καθιερώσει για όλους τους ασφαλισμένους την πλήρη βασική σύνταξη με ρήτρα ανάπτυξης. Ανταποδοτική σύνταξη ανάλογη με τις καταβαλλόμενες εισφορές και τα χρόνια εργασίας.
-Θα χορηγήσει φορολογικά κίνητρα για την απόκτηση του πρώτου και δεύτερου παιδιού. Αυτά θα αφορούν 1.000 ευρώ αφορολόγητο για το πρώτο παιδί, 2.000 ευρώ για το δεύτερο και επιπλέον 1.000 ευρώ για κάθε επόμενο.
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Ο δημοτικός συμβουλος Παντελής Σμαράγδης προτείνει : Αφιέρωμα στη Γιώτα Μαρούδα

Αφιέρωμα στη μνήμη της Γιώτας Μαδούρα ζητεί να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα των καλοκαιρινώ…