Home Δήμος Δωρίδας ΔΗΜΤΟ ΔΩΡΙΔΑΣ: “Στις φθηνότερες χώρες ενεργειακά η Ελλάδα”
Δήμος Δωρίδας - Τοπικά - 10 Νοεμβρίου, 2022

ΔΗΜΤΟ ΔΩΡΙΔΑΣ: “Στις φθηνότερες χώρες ενεργειακά η Ελλάδα”

Φθηνή η κιλοβατώρα στην Ελλάδα, σε σύγκριση με Δανία, Ολλανδία και Βέλγιο, όπως επισημαίνει η ΔΗΜΤΟ Δωρίδας σε δελτίο τύπου, στο οποίο αναφέρει τα ακόλουθα:

 

Γκρεμίζονται οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ:

Η Ελλάδα στις φθηνότερες χώρες της Ευρώπης 

στο ενεργειακό κόστος για τα νοικοκυριά

Για άλλη μια φορά, οι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι Έλληνες πληρώνουν δήθεν το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη, αποδεικνύονται -και μάλιστα με επίσημα ευρωπαϊκά στοιχεία- ένα ακόμη ψέμα στα τόσα άλλα. 

Σε πλήρη μάλιστα αντίθεση με όσα  επίμονα αναμασά ο ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα είχε τον Οκτώβριο -σύμφωνα με τα μηνιαία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Δείκτη Τιμών Ενέργειας τη δεύτερη φθηνότερη τιμή, ανάμεσα σε 15 ευρωπαϊκές χώρες, στα κυμαινόμενα τιμολόγια, που έχει του 90%, των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

Η μέση τιμή της κιλοβατώρας στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στα 25,37 λεπτά ανά KWh, την ώρα που μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Δανία (με 68,44 λεπτά ανά KWh), η Ολλανδία (με 67,50 λεπτά ανά KWh), η Ιταλία (με 64,95 λεπτά ανά KWh) και το Βέλγιο (με 57,53 λεπτά ανά KWh) καταγράφουν υψηλές τιμές ηλεκτρικού ρεύματος. 

Η τιμή λιανικής στα κυμαινόμενα τιμολόγια της Ισπανίας είναι κατά 39% ακριβότερη σε σχέση με την Ελλάδα και της Πορτογαλίας  κατά 6%.

Σε ό,τι αφορά το φυσικό αέριο για τους οικιακούς καταναλωτές, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 17η θέση, σε σύνολο 28 χωρών. 

Η τιμή στην Ελλάδα για τον Οκτώβριο διαμορφώθηκε στα 12,35 λεπτά ανά KWh, χαμηλότερα από τη μέση τιμή της Ε.Ε., η οποία είναι στα 18 λεπτά ανά KWh. 

Η Ελλάδα είχε το μεγαλύτερο ποσοστό αποκλιμάκωσης των τιμών του φυσικού αερίου τον Οκτώβριο, σε ποσοστό 55%, σε αντίθεση με τις μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Ιταλία και την Πορτογαλία, που σημείωσαν μεγάλες αυξήσεις.

Κόντρα στην ανέξοδη και μίζερη κριτική του ΣΥΡΙΖΑ -όπως σημειώνει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας- αποδεικνύουμε ότι οι κυβερνητικές πολιτικές διατηρούν τις τιμές ενέργειας σε όσο το δυνατόν πιο προσιτά επίπεδα και αυτό  αποδεικνύεται εμπράκτως.

Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε χθες τις πάνω και τις κάτω πλατείες και -με δήλωσή του σε απεργιακή συγκέντρωση- επιδόθηκε σε νέα ψέματα και υποσχέσεις του αέρα.  

Οι πολίτες, όμως, θυμούνται ότι τα μόνα που τους «προσέφερε» με τις ασυνάρτητες επιλογές του, όσο κυβερνούσε, ήταν ψέματα, φόροι και περικοπές. 

Αντιλαμβάνονται ταυτόχρονα ότι σήμερα δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προσφέρει, πέρα από εύκολα λόγια, χαμόγελα και χειραψίες. 

Βρίσκεται σε πλήρη τρικυμία και προσπαθεί να βυθίσει την χώρα στην αστάθεια και την ανέχεια για άλλη μια φορά, αναζητώντας απεγνωσμένα πολιτικό διέξοδο από το πολιτικό του τέλμα.

Την ίδια στιγμή, οι άνθρωποι της εργασίας και της δημιουργίας γνωρίζουν και αναγνωρίζουν ότι η Κυβέρνηση έχει καταφέρει, εν μέσω αλλεπάλληλων δομικών διεθνών κρίσεων, να προστατεύσει -στο μέτρο του εφικτού και καλύτερα από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες- την ελληνική κοινωνία από τις επιπτώσεις της ακρίβειας στα αγαθά και την ενέργεια: με διαρκείς ενισχύσεις, με μείωση των φόρων, με αύξηση του βασικού μισθού, με βελτίωση της εργατικής νομοθεσίας, με μείωση της ανεργίας.

ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…