Home Πολιτικά - Φωκίδα ΔΗΜΤΟ Δελφών: Η αδημονία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να ασκήσει αντιπολίτευση.
Πολιτικά - Φωκίδα - 14 Ιανουαρίου, 2021

ΔΗΜΤΟ Δελφών: Η αδημονία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να ασκήσει αντιπολίτευση.

 Η αδημονία της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας να ασκήσει αντιπολίτευση.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φωκίδας σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμών, τόσο τοπικά όσο και πανελλαδικά, τους θυμίζουμε πως η  Ελλάδα ως ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης  από την πρώτη στιγμή  συμμετείχε στη μεγάλη ευρωπαϊκή προσπάθεια προμήθειας του εμβολίου.

Τους θυμίζουμε πως οι αποφάσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση λαμβάνονται συλλογικά.

Τους θυμίζουμε πως η Ελλάδα σήμερα έχει ήδη προαγοράσει 25 εκατομμύρια δόσεις. Φυσικά η πρόνοια για τον εμβολιασμό θα πρέπει να γίνεται για το σύνολο του πληθυσμού. Αυτό εμπεριέχει το ρίσκο ότι μπορεί να αγοραστούν περισσότερα εμβόλια από τον πληθυσμό που τελικά θα εμβολιαστεί.

Στο ερώτημα τι είναι σημαντικότερο,  τα χρήματα ή η υγεία των πολιτών,

η Νέα Δημοκρατία απαντά η υγεία των πολιτών.

Όσο για την εκπαίδευση του νοσηλευτικού προσωπικού βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και μέρες, ενώ τα εμβολιαστικά κέντρα πληθαίνουν με τα τέσσερα μεγαλύτερα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.   

Με βάση τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υγείας, το πρώτο τρίμηνο του 2021 περί τα 4.000.000 δόσεις εμβολίων θα έχουν εμβολιάσει περίπου 2.000.000 συμπολίτες μας.

Και βέβαια  η σειρά εμβολιασμού δεν είναι τυχαία. Εμβολιάζονται πρώτοι οι οι υγειονομικοί  και συμπολίτες μας οι οποίοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται και η πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για το νομό Φωκίδας η 5η ΥΠΕ έχει προγραμματίσει  τα κέντρα  εμβολιασμού των κατοίκων της Φωκίδας από τις αρχές Φεβρουαρίου να είναι το Γενικό Νοσοκομείο Άμφισσας και τα κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου.

Τα  Κέντρα Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου όχι μόνο δεν αποκλείστηκαν από τον σχεδιασμό της 5ης ΥΠΕ αλλά επανδρωμένα με τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη των ομάδων εμβολιασμού θα είναι αυτά που θα σηκώσουν το βάρος των περιφερειακών αναγκών. 

Και να σα; θυμίσουμε πως είναι αυτές οι δομές υγείας του νομού Φωκίδας,  που την πενταετία της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  απαξιώθηκαν εντελώς, κλείνοντας την Παθολογική κλινική και αυξάνοντας κατακόρυφα τις διακομιδές στα περιφερειακά νοσοκομεία, ενώ τα κέντρα υγείας αποψιλώθηκαν από το ιατρικό προσωπικό. Όσο δε για τα περιφερειακά ιατρεία ούτε λόγος.

Κύριοι της Ν. Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία ως κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός της χώρας έκαναν και κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Κυβέρνηση χρηματοδότησε και συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις δομές υγείας, τα νοσοκομεία τα κέντρα υγείας τα ιατρεία της χώρας με εκατομμύρια ευρώ είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε μέσω κρατικού προϋπολογισμού.

Όσον αφορά την υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου Άμφισσας και τη μηδενική χρηματοδότηση των Κέντρων Υγείας Ιτέας και Λιδορικίου, έγινε γιατί αρμόδιοι δεν κατέθεσαν ανάλογα αιτήματα είτε προς την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είτε προς το Υπουργείο  και εμείς ως ΔΗΜ.Τ.Ο Νέας Δημοκρατίας Δήμου Δελφών  και το εντοπίσαμε και το αναδείξαμε και το καταγγείλαμε.

Το ίδιο θα πράξουμε και στο μέλλον συνεπείς στις αρχές μας.

                                                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

                                                                                     ΔΗΜ.Τ.Ο    ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

                                                                                                   ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

 

                                                                                                  ΔΕΔΟΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…