Home Εικόνες Αρχικής δημοσκόπηση της Good Affairs: Χάνει κατά κράτος ο Σπανός

δημοσκόπηση της Good Affairs: Χάνει κατά κράτος ο Σπανός

Μπορεί αυτό το διάστημα οι εθνικές εκλογές να μονοπωλούν το ενδιαφέρον των πολιτών , ωστόσο, οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου αποτελούν ήδη θέμα συζήτησης στις τοπικές κοινωνίες και τα πολιτικά γραφεία

Η δημοσκόπηση

Τις τάσεις της κοινής γνώμης που επικρατούν στις 13 Περιφέρειες της χώρας κατέγραψε δημοσκόπηση που διενήργησε η εταιρεία Good Affairs κατά την περίοδο 19 έως 26 Απριλίου σε δείγμα 8.486 ατόμων.
Τα ερωτήματα ήταν τα κλασικά: αν θα ψήφιζαν ξανά το νυν περιφερειάρχή , πως κρίνουν τη θητεία του αλλά και αν η καλή ή κακή επίδοση του αλλά και ερωτήσεις γενικότερου ενδιαφέροντος.
Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι για τους περισσότερους περιφερειάρχες η θητεία κρίνεται αρνητικά από τους πολίτες και είναι μεγαλύτερο το ποσοστό αυτών που δεν θα τους ξαναψήφιζαν από εκείνους που θα τους στήριζαν.
Παράλληλα, σε συντριπτικό ποσοστό οι πολίτες ζητούν όριο θητειών για τους περιφερειάρχες ενώ οι περισσότεροι τονίζουν ότι δεν θα επηρεαστεί η ψήφος τους στις εθνικές εκλογές από την καλή ή κακή πορεία των περιφερειαρχών.

Αναλυτικά για κάθε περιφέρεια τα στοιχεία είναι τα εξής:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

50,1% δεν θα στήριζες Σπανό και 34,3% θα τον στηριζε

Κόλαφος είναι για το νυν περιφερειάρχη η δημοσκόπηση με τους πολίτες σε ποσοστό 50,1% να δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον δεν θα τον ξαναψηφίσει ενώ 34,3% σίγουρα ναι ή μάλλον ναι. Υπάρχει κι ένα ποσοστό 8,2% που λέει ίσως.
Σημαντικό είναι το επιπλέον στοιχείο σύμφωνα με το οποίο το 35,40% σίγουρα δεν θα τον ψήφιζε ενώ το ποσοστό του “σίγουρα θα τον ψήφιζα” είναι μόλις 19,70%.
Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι απαντήσεις έχουν δοθεί πριν οριστικοποιηθουν οι αντιπαλοί του με το ΣΥΡΙΖΑ να ταλαντευεται μεταξύ των κκ Γκλέτσου και Αναγνωστάκη , τα άλλα κόμματα να μην έχουν επιλέξει ακόμη ενώ ο κ Μαρκόπουλος που προέρχεται και αυτός από τη δεξιά πολυκατοικία δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη τα χαρτιά του
Επιπλέον, σημαντική παράμετρος προκειμένου να βγει οριστικό συμπέρασμα θα είναι το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών και επιπλέον το ψηφοδέλτιο που θα παρουσιάσει ο κάθε υποψήφιος

Το 45,3% , κρίνει κακή ή πολύ κακή την θητεία του και το 40,2% καλή ή πολύ καλή

Ανεξάρτητα από την πρόθεση ψήφου η πλειοψηφία των πολιτών , το 45,3% , κρίνει κακή ή πολύ κακή την θητεία του κ Σπανού και το 40.2% καλή ή πολύ καλή.Ακόμη και σε αυτό θα πρέπει να δούμε το επιμέρους στοιχείο συμφωνα με το οποίο μόλις το 14,5% έχει πολύ καλή γνώμη σε αντίθεση με το 21,95 που έχει πολύ κακή

 

Τα υπόλοιπα στοιχεία

Ποσοστό 55,1% λέει ότι η κακή ή καλή επίδοση του περιφερειάρχη δεν θα επηρεάσει την ψήφο στις εθνικές εκλογές ενώ το 41,2% ότι θα την επηρεάσει.
Το 76,4% λέει ναι σε ορισμένες θητείες περιφερειάρχη και το 19,7% όχι.
Το 78,8% ζητά ευρύτερες συγκλίσεις στο πρόσωπο του περιφερειάρχη ενώ το 16,5% να εκφράζει τον κομματικό του φορέα.
Ως μεγαλύτερο πρόβλημα θεωρείται το οδικό δίκτυο και ακολουθεί η ανεργία με 21,2% και η υγεία με 12,7%.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…