Home Πολιτισμός Δεν υφίστανται οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης
Πολιτισμός - 14 Οκτωβρίου, 2014

Δεν υφίστανται οι περισσότερες κλινικές του νοσοκομείου: Ανάγκη άμεσης στελέχωσης

Η κατάσταση του νοσοκομείου Φωκίδας κρίνεται άκρως ανησυχητική για την ασφάλεια των κατοίκων της, καθώς  φέρεται να φτάνει στο 30% του συνόλου των ιατρικού προσωπικού που περιλαμβάνονται στον κανονισμό του η υποστελέχωση.
 


Έρχονται γιατροί και μάλιστα μόνιμοι, λέει ο κ. Δάρρας

 
Να σημειωθεί ότι ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Σταμάτης Δάρρας από την πλευρά του εμφανίζεται άκρως καθησυχαστικός ενημερώνοντας ότι προχωράει η διαδικασία του διαγωνισμού που είχε σταματήσει και μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουν αναλάβει καθήκοντα τρεις μόνιμοι γιατροί και συγκεκριμένα παθολόγος, καρδιολόγος και ορθοπεδικός. Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Δάρρα είναι πιθανόν να κερδίσουμε ακόμη έναν παθολόγο, καθώς θα διορθωθεί το λάθος στο οργανόγραμμα, όπου «κόπηκε» μια θέση. 
Να σημειώσουμε ότι όπως τόνισε ο κ. Δάρρας, το οργανόγραμμα περιλαμβάνει 31 γιατρούς για την πλήρη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ σήμερα έχει περί τους 24 γιατρούς, κατά τον διοικητή, για 22 μίλησε ο Δήμαρχος κ. Παναγιωτόπουλος
Επιπλέον, ο κ. Δάρρας υποστήριξε ότι με τις προσλήψεις που έχουν εξαγγελθεί θα ζητηθεί και η κάλυψη των υπολοίπων θέσεων, ώστε να μην υπάρχει κενή θέση στο οργανόγραμμα. 
 

Και μέχρι τότε το χάος
 
Ακόμη και να γίνουν όλες οι προσλήψεις που φιλοδοξεί να πάρει ο κ. Δάρρας, για τις οποίες έχουμε κάθε λόγο να είμαστε επιφυλακτικοί, δεν καλύπτεται με ασφάλεια το νοσοκομείο το χρονικό διάστημα μέχρι την ολοκλήρωση του νέου διαγωνισμού και την ανάληψη καθηκόντων των γιατρών, καθώς είναι μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία και ο διαγωνισμός δεν έχει ανοίξει ακόμη, ούτε καν με τη δημοσίευση της προκήρυξης. 
Οι βάρδιες δεν βγαίνουν σε καμιά περίπτωση, ενώ το μεγαλύτερο διάστημα του μήνα δεν εφημερεύει καρδιολόγος, αφού υπάρχει μόνο μια γιατρός. Η ορθοπεδική κλινική έχει μόλις έναν ορθοπεδικό και στην πραγματικότητα δεν υφίσταται, ενώ παιδίατρο θα βρει κάποιος μόνο αν έχει άστρο. Όσο για την παθολογική, έχει μόνο δυο γιατρούς, κάτι που το χειμώνα με την έξαρση των ιώσεων δεν μπορέσει να λειτουργήσει. 
Το νοσοκομείο της Άμφισσας, πέρα από τους μόνιμους, που θα προκηρύξει –αν και όποτε το κάνει- χρειάζεται άμεσα στελέχωση. Αύριο το πρωί. Όχι μόνο γιατί είμαστε μια περιοχή με δύσκολο οδικό δίκτυο που δεν είναι άνετη η πρόσβαση σε μεγάλα αστικά κέντρα και μεγάλα νοσοκομεία, ούτε μόνο επειδή η Πολιτεία μας «ανέπτυξε» κάνοντας δυο φυλακές στην περιοχή. Κυρίως, επειδή δεν υπάρχει άλλο νοσοκομείο, κρατικό ή ιδιωτικό και αν δεν μπορέσει να αντιμετωπιστεί εδώ ένα επείγον περιστατικό θα θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές. Ωστόσο, θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος αλλά και η παγκόσμια διαπόμπευση μιας χώρας αν γίνει κάτι σε έναν τουρίστα και δεν αντιμετωπιστεί. Θα είναι Βατερλό για τον τουρισμό στη χώρα. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…