Home Στερεά Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.
Στερεά - 10 Μαρτίου, 2020

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι.

 Κάθε άνθρωπος θέλει να ζήσει, να μεγαλώσει ο ίδιος και τα παιδιά του στον τόπο που έχει γεννηθεί. Οι λόγοι που τον εξαναγκάζουν να απομακρυνθεί από τον τόπο του είναι ο πόλεμος, η ανεργία, η πείνα, η εξαθλίωση, τα απολυταρχικά καθεστώτα, ο συνεχής κίνδυνος να χάσει τη ζωή του. Για τις μεγάλες προσφυγικές ροές και μαζικές μεταναστεύσεις, όπως αυτές παρουσιάζονται σήμερα και θα διαρκέσουν για αρκετά χρόνια, βασικές αιτίες είναι:

– Η μακροχρόνια συστηματική ληστεία των πρώτων υλών και του πλούτου τεράστιων περιοχών του πλανήτη όπως γίνεται εδώ και πολλές δεκαετίες στην Αφρική και σε πολλές χώρες της Ασίας σε βάρος των κατοίκων αυτών των περιοχών. Η δουλεία ανθρώπων είναι η απεχθέστερη εκδοχή αυτής της λεηλασίας και υπάρχει ακόμη και σήμερα.
– Οι πόλεμοι, σφοδροί και μακροχρόνιοι συνήθως, με αντικείμενο κυρίως τις πρώτες ύλες, με δεσπόζουσα θέση τα ενεργειακά καύσιμα αλλά και τους δρόμους μεταφοράς τους. Στη Συρία, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη, το Ιράκ, το Ιράν, το Πακιστάν υπάρχουν εμπόλεμες περιοχές.
– Η μόλυνση και η καταστροφή μεγάλων εκτάσεων γεωργικής γης και βοσκοτόπων από ανεξέλεγκτες δράσεις καταστροφικές για το περιβάλλον.
– Οι εθνικιστικοί και θρησκευτικοί φανατισμοί που υποδαυλίζονται από μεγάλα συμφέροντα, συμφέροντα ίδια με των προηγούμενων αιτιών.

Όλοι οι παραπάνω λόγοι έχουν κοινό παρονομαστή. Όλοι έχουν να κάνουν με ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, τα οποία έχουν επιβάλει σε παγκόσμιο επίπεδο οικονομικές και κοινωνικές πολιτικές διάλυσης των κοινωνιών και καθυπόταξης της εργαζόμενης κοινωνίας καθώς η μόνη αξία που καταλαβαίνουν, η μόνη ηθική που έχουν, είναι η ηθική του οικονομικού κέρδους, της όσο το δυνατό μεγαλύτερης απόδοσης των κεφαλαίων τους.

Επειδή οι παραπάνω αιτίες δεν πρόκειται να εκλείψουν όσο κυριαρχεί το κέρδος του Κεφαλαίου, η μαζική μετανάστευση θα είναι διαρκής. Θα κατευθύνεται προς τα εκεί που υπάρχουν τροφή, εργασία, ανθρωπιά, δημοκρατία, κοινωνικά δικαιώματα, παιδεία, δημόσια υγεία και πρόνοια. Έστω και κουτσουρεμένα από τις πολιτικές των τελευταίων ετών. Έστω και περιορισμένα και συνεχώς απειλούμενα.

Για να σταματήσουν αυτή την κίνηση των εξαθλιωμένων, οι κρατούντες στις «ευημερούσες» Δυτικές μητροπόλεις χτίζουν τείχη για να αποτρέψουν το αναπόφευκτο. Μέχρι τείχος σε όλη τη Σαχάρα πρότεινε το Σεπτέμβρη του 2018 ο πρόεδρος των ΗΠΑ. Κι επειδή η πολιτική τους εξαθλιώνει σταδιακά και την πλειοψηφία της κοινωνίας μέσα στις ευημερούσες περιοχές, θέλουν να τρομοκρατήσουν και να εκφασίσουν την ίδια την κοινωνία. Για να μας κάνουν προστάτη των δικών τους συμφερόντων.

Δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι. Όλοι οι άνθρωποι, άσχετα εάν είναι μόνιμοι κάτοικοι, μετανάστες, πρόσφυγες, τουρίστες, ανεξάρτητα από εθνικότητα, φυλή, φύλλο, χρώμα, θρησκεία, ιδεολογία, οικονομική κατάσταση, έχουν δικαιώματα. Πρώτα από όλα το δικαίωμα για μια Αξιοπρεπή Ελεύθερη Ζωή. Το δικαίωμα αυτό δεν εξαρτάται από την μεγαλοψυχία κανενός. Είναι βασικό, αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα.
Δεν υπάρχει σχέδιο για στίφη υποκινούμενων μεταναστών που θέλουν να διαλύσουν την Ελλάδα. Υπάρχει όμως σχέδιο που θέλει να μας κάνει να μισούμε κάθε άνθρωπο διαφορετικό από εμάς, σχέδιο να ποτιστεί η σκέψη μας με το δηλητήριο του ρατσισμού, σχέδιο να μας κάνει δυνητικά δολοφόνους άλλων ανθρώπων. Υπάρχει σχέδιο να μας κάνουν να φοβόμαστε όχι αυτούς που μας λήστεψαν τόσα χρόνια και μας βύθισαν στην κρίση, αλλά αυτούς που βυθίστηκαν πριν από εμάς και βρέθηκαν στην κόλαση.

Γι’αυτό δεν είμαστε κατά του πρόσφυγα και του μετανάστη, αλλά κατά αυτών που προκαλούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση και την χρησιμοποιούν για δικά τους συμφέροντα. Αν από κάτι κινδυνεύει η πατρίδα μας σήμερα, αυτό είναι να επικρατήσει ο φόβος, η καταστολή, ο κοινωνικός αυτοματισμός.

Διεκδικούμε άσυλο, προστασία, ελεύθερη μετακίνηση στον τόπο που επιθυμούν, στέγαση με αξιοπρεπείς συνθήκες για τους πρόσφυγες του πολέμου και της πείνας. Τα παιδιά τους να μάθουν γράμματα, να πάνε σχολείο, να έχουν όλοι ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Είναι ο μόνος δρόμος για να ζήσουμε με ειρήνη και ασφάλεια.

ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.

Παράταξη ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ
Γραφείο Τύπου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…