Home Πολιτικά - Φωκίδα Δεν προσφέρει τίποτε στον Εμπορικό κόσμο της Φωκίδας, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας
Πολιτικά - Φωκίδα - 15 Ιουλίου, 2013

Δεν προσφέρει τίποτε στον Εμπορικό κόσμο της Φωκίδας, τονίζουν οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου και του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας

Τα μεγάλα προβλήματα που θα φέρει στον εμπορικό κόσμο το νέο νομοσχέδιο, αναλύει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής, η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας κ. Έφη Θεοδωρακοπούλου και ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Ντίνος Λύτρας.

 Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στην ΩτΦ, η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές όχι μόνο δεν θα προσφέρει τίποτα στους επαγγελματίες, απεναντίας θα προσθέσει περαιτέρω έξοδα και εργατοώρες. 

Σχολιάζοντας το νέο νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας κ. Γιώργος Γαζής, ξεκαθάρισε πως οι τουριστικές περιοχές της Φωκίδας, όπως η Ιτέα, το Γαλαξίδι και οι Δελφοί, όπου τα μαγαζιά παραμένουν ανοιχτά τις Κυριακές ούτως ή άλλως, δεν θα επηρεαστούν. Ο ίδιος εστίασε περισσότερο σε άλλες πόλεις που δεν έχουν τουριστικό χαρακτήρα, ενώ φέρνοντας ως παράδειγμα την Άμφισσα επεσήμανε πως σίγουρα θα παρουσιαστούν προβλήματα. «Θεωρώ πως σε αυτή τη φάση δεν έπρεπε να γίνει καμία αλλαγή, στον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων. Θα μπορούσε η κυβέρνηση να περιοριστεί στις επτά Κυριακές το χρόνο, όπου δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα. Πάνω απ’ όλα όμως θα έπρεπε να αφήνει τους Εμπορικούς Συλλόγους να αποφασίσουν για την πορεία τους και όχι να θέτουν την προαιρετική λειτουργία σε όλους, και να εκχωρούν την αρμοδιότητα απόφασης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση», τόνισε ο κ. Πρόεδρος.
Την έντονη αντίθεσή στην λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εξέφρασε και η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άμφισσας κ. Έφη Θεοδωρακοπούλου. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το μέτρο αυτό, δεν πρόκειται να προσφέρει τίποτα στα καταστήματα της πόλης, αντίθετα επιβάλλονται επιπλέον λειτουργικά έξοδα και εργατοώρες. Η κ. Θεοδωρακοπούλου ανέφερε ακόμη ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών δεν λύνονται με το να ανοίξουν τα μαγαζιά τους τις Κυριακές, ενώ σχολιάζοντας το άρθρο περί ανταγωνιστικότητας η οποία θα έρθει με την εφαρμογή του νέου μέτρου, χαρακτήρισε αστείο να ακούγονται τέτοια πράγματα την ώρα που επιχειρήσεις βάζουν η μία μετά την άλλη λουκέτο. Κλείνοντας η Πρόεδρος επεσήμανε πως το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή με την Αντιπεριφερειάρχη και το Δήμαρχο, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο να μην λειτουργήσουν τα μαγαζιά περαιτέρω Κυριακές. 
Από την πλευρά του ο κ. Ντίνος Λύτρας, εκπροσωπώντας την παράταξη της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Φωκίδας, διαφώνησε κάθετα με το νέο μέτρο, τονίζοντας πως η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν θα προσφέρει τίποτε άλλο εκτός από επιπλέον προβλήματα στους επιχειρηματίες.  
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…