Home Δήμος Δελφών «Δεν πουλάω το δικαίωμά μας για κανένα αξίωμα»
Δήμος Δελφών - 2 Αυγούστου, 2018

«Δεν πουλάω το δικαίωμά μας για κανένα αξίωμα»

 Κατηγορηματικά διέψευσε ο Δήμαρχος Δελφών κ. Θανάσης Παναγιωτόπουλος τα σενάρια που διακινούνται και τον φέρουν να εξασφάλισε τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ με αντάλλαγμα τη σιωπηρή ανοχή του για το σχέδιο  του Υπουργείου Παιδείας που καταργεί το τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και το αντικαθιστά με διετούς φοίτησης ΚΕΕ.

 
«Θα είμαι ξανά ανεξάρτητος»
 
Ο Δήμαρχος ξεκαθαρίζει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ανεξάρτητος. «Δεν επιθυμώ τη στήριξη κανενός κόμματος. Η υποψηφιότητά μου στις εκλογές του 2014 ήταν ανεξάρτητη από κόμματα και έτσι θα συνεχίσω. Δεν με ενδιαφέρει ποιοι διακινούν αυτές τις πληροφορίες, αλλά έχω αποδείξει ότι βρίσκομαι μακριά από κομματικούς μανδύες. Δε δίστασα να αντιδράσω δημόσια απέναντι στην κυβέρνηση όταν ήταν πανίσχυρη πολιτικά. Θυμάστε βεβαίως, τη στάση άλλων συναδέλφων αυτοδιοικητικών που ανήκουν στη ΝΔ, τόσο στην περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, όσο και σε άλλα ζητήματα, που τάχθηκαν κατά του δήμου τους και δικαιολογούσαν τον Βουλευτή. Σήμερα που η ΝΔ αποτυπώνεται 15 μονάδες μπροστά από το ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, έχουν ξεθαρρέψει όλοι και μιλάνε, ενώ όλα τα προηγούμενα χρόνια είχαν σιγήσει και δεν έβγαζαν τσιμουδιά οι περισσότεροι. Με εξαίρεση την κ. Μανδρέκα και τον κ. Μπούγα, δε μιλούσε κανείς. Αν ήθελα τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ θα την επεδίωκα όταν ήταν δυνατός και όχι τώρα που φαίνεται ότι είναι προ των πυλών μιας ήττας», τόνισε ο Δήμαρχος και απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με οποιοδήποτε κόμμα.  
 
«Αν έκανα μια τέτοια συμφωνία θα ήταν μειοδοσία από την πλευρά μου»
 
Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα του τμήματος τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή λέει ότι αν προχωρούσε σε συμφωνία με αντάλλαγμα μια τέτοια απώλεια θα ήταν καθαρή μειοδοσία. «Η περιοχή μας έχει δικαίωμα να φιλοξενεί τμήμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και είναι ήδη σε πολλά πράγματα παραγκωνισμένη από την κεντρική εξουσία. Ακόμη και αν η εκλογική μου ήττα ήταν σίγουρη δεν θα πούλαγα το δικαίωμά μας να έχουμε μια βιώσιμη ισχυρή δομή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, γιατί είναι κόντρα στις αρχές μου. Πιστεύω ακράδαντα ότι η περιοχή μας και τη δικαιούται, αλλά και είναι σε θέση να την υποστηρίξει. Αν προχωρούσα σε συμφωνία με αντάλλαγμα μια τέτοια απώλεια θα ήταν καθαρή μειοδοσία Έχουμε εξασφαλίσει δυο πολύ σοβαρές προτάσεις, τόσο από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, όσο και από τη Σχολή Καλών Τεχνών. 
»Ειδικά για τη συγκέντρωση των φορέων ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε ακόμη ήταν  ότι οι φορείς ζήτησαν να είναι παρών ο Βουλευτής, ο οποίος όμως δεν μπορεί να βρίσκεται στη Φωκίδα πριν τις 28 Ιουλίου. Εντός των ημερών θα ανακοινωθεί η ημερομηνία της ανοικτής συζήτησης και φυσικά θα είναι προσκεκλημένος ο κ. Κωστοπαναγιώτου», κατέληξε ο Δήμαρχος.
 
«Η συνεργασία μας έληξε»
 
Διαψεύδει όμως και το σκέλος των φημών που κυκλοφόρησαν σχετικά με την εντέλει παραμονή του συνεργάτη του κ. Η.Τσίγγα. Ξεκαθαρίζει ότι μετά την ανάρτηση που έκανε στο FACEBOOK υπερασπιζόμενος το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας τραβώντας, αν και πολιτικό πρόσωπο, διαφορετική τακτική από την επίσημη της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρχε περίπτωση να συνεχιστεί αυτή η συνεργασία. «Απλώς υπάρχει μια συγκεκριμένη διαδικασία που ακολουθείται για τη λήξη αυτών των συνεργασιών και είναι η ίδια που γίνεται και για την πρόσληψη των ειδικών συνεργατών, όπου απαιτείται έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, έκδοση ΦΕΚ και εν συνεχεία ανάρτηση στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ», κατέληξε ο Δήμαρχος. 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…