Home ΕΠΣ Φωκίδας Δεν επαρκούν οι προπονητές για να καλύψουν όλα τα σωματεία
ΕΠΣ Φωκίδας - 31 Ιανουαρίου, 2021

Δεν επαρκούν οι προπονητές για να καλύψουν όλα τα σωματεία

Την αδυναμία να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εγγραφής στο Μητρώο κάποιων σωματείων της ΓΓΑ εξαιτίας της έλλειψης αναγνωρισμένων προπονητών επισημαίνει με  επιστολή της η ΕΠΣ Φωκίδας με αποδέκτη τον υφυπουργό Αυγενάκη.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη Φωκίδα αλλά ούτε και στους όμορους νομούς υπάρχει επάρκεια αναγνωρισμένων προπονητών, κάτι που γνωρίζει και η ΕΠΟ  η οποία τα τελευταία δύο χρόνια εξαίρεσε το νομό από αυτήν την υποχρέωση με την προυπόθεση να δημιουργηθεί σχολή η οποία όμως πήγε παραπίσω λόγω της πανδημίας.

Την ίδια αντιμετώπιση ζητά και από τον Υφυπουργό σημειώνοντας με νόημα ότι μιλά για σωματεία που είναι καθόλα νόμιμα και συμμετέχουν συνεχώς στα τοπικά πρωταθλήματα και κύπελλα.

Αναλυτικά η επιστολή της ΕΠΣ Φωκίδας:

 

Αξιότιμε κ.  Υφυπουργέ,

 

Η ΕΠΣ Φωκίδας, αναγνωρίζει το έργο και την προσπάθεια καταγραφής όλων των αθλητικών σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ .

Oπως γνωρίζετε, πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία και της Ένωσής μας αλλά και άλλων Ενώσεων ανταποκρίθηκαν και κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους, όμως είναι πολύ περισσότερα εκείνα που ακόμη και σήμερα συνεχίζουν την προσπάθεια αυτή .

Ο κύριος όγκος των ποδοσφαιρικών σωματείων δεν έχει ακόμη καταγραφεί στο μητρώο .

Η ΕΠΣ Φωκίδας απευθύνεται σε σας, με δεύτερη επιστολή της, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αντιμετωπίζει και που απασχολεί όχι μόνο εμάς αλλά και άλλες Ενώσεις,  απ’ όσο γνωρίζουμε .

Ο Νομός Φωκίδας έχει πολλές ιδιαιτερότητες και πιστεύουμε ότι θα  πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Στο νομό μας οι εγγεγραμμένοι προπονητές ποδοσφαίρου, είτε προπονητές εγγεγραμμένοι στην ΓΓΑ είτε εγγεγραμμένοι στην ΕΠΟ  (UEFA) , βάσει των επίσημων πινάκων και των δυο φορέων, δεν επαρκούν για να καλύψουν τα συμμετέχοντα σωματεία της Ένωσής μας.

Κάποια σωματεία καλύφθηκαν και κάποια όχι.  

Γνωρίζουμε ότι απευθύνθηκαν σε προπονητές όμορων νομών, παρά τις αντίξοες συνθήκες και παρά το κόστος , αλλά δυστυχώς δεν καλύφθηκαν αφού και στους όμορους νομούς έχουμε παρόμοια προβλήματα αλλά και γιατί υπήρξαν   περιπτώσεις όπου οι προπονητές δεν επιθυμούσαν να ασχοληθούν εκτός του Νομού τους.

Εμείς ως Ένωση, έχοντας αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό από διετίας,  έχουμε απευθυνθεί στην ανώτερη ποδοσφαιρική μας αρχή, την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία,  ώστε να βρεθεί λύση επί του θέματος.

Η Ομοσπονδία γνωμοδότησε ότι πρέπει να γίνει σχολή προπονητών στον Νομό για να λυθεί το θέμα και να υπάρχει επάρκεια μέσα στον ίδιο νομό.

Έτσι είχαμε λάβει εξαίρεση από την υποχρέωση πρόσληψης προπονητή , για όσα σωματεία δεν μπορέσουν να καλυφθούν κατά τις δυο τελευταίες περιόδους και ειδικά την τελευταία όπου κληθήκαμε όλοι να αντιμετωπίσουμε και την  Πανδημία.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν πραγματοποιήθηκε έως σήμερα η σχολή,  λόγω των αλλεπάλληλων αλλαγών στην ημερομηνία διεξαγωγής της .

Γι’ αυτό λάβαμε την εξαίρεση και επισημαίνουμε ότι ίσχυε για όσους έμεναν ακάλυπτοι , τα υπόλοιπα σωματεία είχαν κάνει κανονικά πρόσληψη προπονητή.

Εμείς ως Ένωση είχαμε την υποχρέωση, τόσο ηθικά όσο και απέναντι στην τοπική κοινωνία που στηρίζει αυτά τα σωματεία να λάβουμε υπόψη, πολύ σοβαρά, το πρόβλημα και να ζητήσουμε από την Ομοσπονδία γνωμοδότηση αλλά και λύση στο πρόβλημα.

Σήμερα, ζητάμε κύριε Υφυπουργέ την δική σας  γνωμοδότηση και μια λύση.

Τι πρέπει να κάνουμε; Να κατανοήσουμε και να σταθούμε δίπλα στα σωματεία, στους παράγοντες, στους ποδοσφαιριστές στην κάθε τοπική κοινωνία που τα στηρίζει ή πρέπει να τους  στερήσουμε το δικαίωμα συμμετοχής, αγνοώντας τις προσπάθειες και τις ανησυχίες τους, την αγάπη τους για το ερασιτεχνικό – τοπικό ποδόσφαιρο; 

Αυτά τα σωματεία είναι καθόλα νόμιμα. Έχουν νόμιμα φορολογικά στοιχεία, θεωρημένα βιβλία,  νόμιμα εκλεγμένα  συμβούλια, κατατεθειμένα καταστατικά, αναγνώριση ΕΠΟ & ΓΓΑ από ιδρύσεώς τους και συμμετέχουν ανελλιπώς σε τοπικά Πρωταθλήματα Α΄ κατηγορίας, Κυπέλλου Ερασιτεχνικών ομάδων αλλά και πρωταθλήματα υποδομών .

Όλα αυτά από αγάπη και μεράκι για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Σας ζητάμε , λόγω αυτών των ιδιαιτεροτήτων, να δοθεί εξαίρεση σε αυτά τα σωματεία, που έχουν όλες τις προϋποθέσεις αλλά αντιμετωπίζουν την αδυναμία πρόσληψης προπονητή για τους συγκεκριμένους λόγους που σας αναλύσαμε.

Προτείνουμε να δοθεί προσωρινή εξαίρεση έως να διευθετηθεί το πρόβλημα και να βρεθεί μια  λύση.  

Δεν είναι δυνατό να απαιτήσουμε από τα ερασιτεχνικά σωματεία, αφού αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα, να προσλάβουν προπονητή εντός των γεωγραφικών ορίων του νομού τους , να προσλάβουν προπονητή από άλλο νομό  και  να κληθούν να καταβάλουν χιλιομετρική αποζημίωση μεγάλου κόστους γιατί δεν υπάρχουν οι πόροι, εκτός εάν η ΓΓΑ προτίθεται να  επιχορηγήσει τις περιπτώσεις αυτές ξεχωριστά. 

Παρακαλούμε θερμά να δοθεί παράταση στο μητρώο γιατί ο όγκος των ποδοσφαιρικών σωματείων δεν έχει καταγραφεί ακόμα καθώς και για τα σωματεία που έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά τους έως 31/12/2020 με δικαίωμα διορθώσεων έως  22/01/2021  να τύχουν  παράτασης, δεδομένου ότι  έχουν καταθέσει όλα τα υπόλοιπα δικαιολογητικά τους εμπρόθεσμα και   αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην πλατφόρμα, στο πεδίο της πρόσληψης προπονητή, με αποτέλεσμα να μην  γίνονται δεκτές οι αιτήσεις τους.

Παρακαλούμε πολύ, να εξετάσετε το πρόβλημα με ιδιαίτερη ευαισθησία και προσοχή ώστε να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε αυτά τα ερασιτεχνικά σωματεία  και να μην τα οδηγήσουμε στην  διάλυση.

Το ποδόσφαιρο είναι το πιο διαδεδομένο και αγαπημένο άθλημα παγκοσμίως, με μεγάλο όγκο συμμετεχόντων και πολλαπλάσιο όγκο φιλάθλων. 

Πιστεύουμε ότι με συνεργασία, θέληση και προσπάθεια θα βρεθεί η λύση και θα προσπεράσουμε το  πρόβλημα .

Θέλουμε να σταθούμε κοντά στα σωματεία , να βοηθήσουμε,  να βρούμε λύσεις γι’ αυτό και ζητάμε την γνωμοδότησή σας, την κατανόησή σας  και τέλος μια  λύση στο πρόβλημα αυτό.  

Δεν θέλουμε να απογοητεύσουμε τα σωματεία και τους παράγοντες που προσφέρουν τόσο οικονομικά από το υστέρημα τους όσο και από τον προσωπικό τους χρόνο για την ομάδα τους.

Θέλουμε να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο και στον Αθλητισμό Να κοιτάξουμε στα μάτια τα νέα παιδιά που μας εμπιστεύτηκαν,  να φέρουμε  πίσω  αυτά που  έφυγαν, αλλά πολύ περισσότερο αυτά που έχουν στραφεί σε οτιδήποτε άλλο έξω και μακριά από τον Αθλητισμό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόησή σας και την ευαισθησία σας και ευελπιστούμε να αφουγκραστείτε τον ερασιτέχνη παράγοντα, την βάση του Ελληνικού ποδοσφαίρου και να υπάρξει μια εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ όλων μας.   

 

Σας ευχαριστούμε πολύ

εκ των προτέρων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Check Also

Ο Δήμος Δελφών στο πλευρό των ελαιοκαλλιεργητών του Ελαιώνα  Π. Ταγκαλής: «Μνημείο Πολιτιστικής κληρονομίας ο παραγωγικός Ελαιώνας»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΑΜΦΙΣΣΑ, 9.8.2022        Α.Δ.Τ.:60/202…