Home Κοινωνικοί φορείς Δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τη μαρίνα Ιτέας το ΤΑΙΠΕΔ : Προετοιμάζουν τα τεύχη δημοπράτησης
Κοινωνικοί φορείς - 4 Μαΐου, 2018

Δεν δίνει λογαριασμό σε κανέναν για τη μαρίνα Ιτέας το ΤΑΙΠΕΔ : Προετοιμάζουν τα τεύχη δημοπράτησης

 Απλησίαστη είναι η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για όλους τους θεσμικούς και μη εκπροσώπους που έχουν επιχειρήσει επικοινωνία με το φορέα, ο οποίος δεν μπήκε καν στο κόπο να απαντήσει. Παρόλα αυτά η μαρίνα βρίσκεται στα χέρια νομικού συμβούλου ο οποίος έχει αναλάβει να ετοιμάσει το φάκελο για το διαγωνισμό εκδήλωσης ενδιαφέροντος. Όλα δείχνουν ότι οι μαρίνες Αργοστολίου, Ζακύνθου και Ιτέας που προκηρύχθηκαν «πακέτο» και θα επιδιωχθεί να δοθούν στον ίδιο ανάδοχο για αξιοποίηση, θα είναι έτοιμες να βγουν στον αέρα 

Ωστόσο, προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η στάση των διοικούντων του ΤΑΙΠΕΔ να μη δίνουν καμιά πληροφορία σε κανένα και να απαξιώνουν ακόμη και εκπροσώπους φορέων. 
Πιο συγκεκριμένα ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου επιδιώκει δυο χρόνια συνάντηση με την πρόεδρο του φορέα η οποία δεν κλείστηκε ποτέ, όπως πληροφορηθήκαμε. Αναπάντητη όμως παραμένει από το Μάιο και η ερώτηση που κατέθεσε στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ο Βουλευτής της ΝΔ κ. Θεόδωρος Φορτσάκης.
Την ίδια απαξίωση φυσικά γνώρισε και η επιστολή της αντιδημάρχου κ. Λιάνας Πιλάλα – Τσακίρη, η οποία ζητούσε ραντεβού με διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ. Εξυπακούεται ότι όχι μόνο δεν κλείστηκε το ραντεβού, αλλά ουδέποτε απαντήθηκε και η επιστολή. 
Η Μαρίνα της Ιτέας βρίσκεται στα χέρια του ΤΑΙΠΕΔ από το 2012 και όλα αυτά τα χρόνια παραμένει στα συρτάρια να αραχνιάζει, ενώ μόλις στα τέλη Φεβρουαρίου αποφασίστηκε να κινηθεί διαδικασία επιλογής συμβούλου για την αξιοποίησή της. 
Η μαρίνα παρελήφθη οριστικά το 2004 ενώ ένα πολύ μεγάλο αρχικό της έλλειμμα ήταν η απουσία χώρου επισκευής σκαφών, δηλαδή καρνάγιου.
Να σημειωθεί δε, ότι λίγο πριν η μαρίνα περάσει στο ΤΑΙΠΕΔ και επί προεδρίας του κ. Κατσαρού είχε προωθηθεί η διαδικασία δημοπράτησης και είχε δημοσιευτεί η προκήρυξη, ενώ παράλληλα είχε ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης προκειμένου να ολοκληρωθούν τα απαιτούμενα έργα αποκατάστασης. Και ενώ η προκήρυξη για την προσέλκυση ιδιώτη επενδυτή ήταν στον αέρα αιφνιδιαστικά σε ένα βράδυ η μαρίνα το 2012 πέρασε στο ΤΑΙΠΕΔ και από τότε δεν ξανακούσαμε τίποτε ποτέ.  
Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι το Λιμενικό Ταμείο που είναι ο κύριος φορέας για την τύχη του έργου τα τελευταία χρόνια δεν έχει κάνει απολύτως καμιά προσπάθεια επικοινωνίας με το ΤΑΙΠΕΔ, παρότι έχει τη φροντίδα και την εξυπηρέτηση της μαρίνας. Μάλιστα, εκτελεί πέρα από τις παραδοσιακές εργασίες καθαρισμού και εργασίες συντήρησης και ηλεκτροφωτισμού σε ένα έργο δικό του, αλλά ξένο ταυτόχρονα!
Από το 2012 μέχρι και σήμερα το ΤΑΙΠΕΔ δεν αισθάνθηκε την ανάγκη ούτε καν να ενημερώσει κανέναν εκπρόσωπο τοπικών φορέων για την τύχη του έργου, ούτε ανακοίνωσε τα σχέδιά του, ενώ ακόμη και σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις αρνούνται πεισματικά να απαντήσουν. 
Η τοπική κοινωνία βάλλεται άγρια από την οικονομική κρίση και όλοι οι αιρετοί, ανεξαρτήτως πόστου έχουν υποχρέωση να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την άμεση αξιοποίησή της. Εξάλλου, η μαρίνα είναι ένα έργο που έγινε από χρήματα του ελληνικού λαού και πρέπει να αποδοθεί στη Φωκίδα, προσφέροντάς της τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει η λειτουργία της, αλλά και τη σημαντική συμβολή της στην τοπική οικονομία, όταν δεήσει και αξιοποιηθεί. 
Στο γραφείο νομικών συμβούλων που έχει αναλάβει το θέμα των τριών μαρίνων, μεταξύ των οποίων και της Ιτέας οφείλει να κάνει την προετοιμασία και το συντονισμό, «από κοινού με τους λοιπούς συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ, όλων των απαιτούμενων διαδικασιών για την υλοποίηση του διαγωνισμού και του Έργου, όπως ενδεικτικά, εφόσον απαιτηθεί σύνταξη έκθεσης νομικού ελέγχου και συνδρομή σε διαδικασία ελέγχου πωλητού (vendor due diligence), προετοιμασία και νομική υποστήριξη κατά τη λειτουργία εικονικής αίθουσας διεξαγωγής νομικού και οικονομικού ελέγχου (virtual data room), προετοιμασία και διεξαγωγή παρουσιάσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο και το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ, σύνταξη νομικών γνωμοδοτήσεων για τη διαδικασία του διαγωνισμού και την υλοποίηση του έργου και κάθε άλλη ενέργεια ή/και διαδικασία που απαιτείται στο πλαίσιο της διαδικασία υλοποίησης των Έργων. Νομική  υποστήριξη για την επίτευξη κάθε εμπορικής συμφωνίας που δύναται να αποφασισθεί και να υλοποιηθεί,
Σύνταξη των διαγωνιστικών, συμβατικών και άλλων κειμένων και τευχών του διαγωνισμού σχετικά με τα Έργα, όπως ενδεικτικώς: Πρόσκληση για την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για Υποβολή Προσφορών, εκπόνηση του Σχεδίου Σύμβασης Παραχώρησης, κάθε άλλου νομικού κειμένου ή/και σχεδίου διοικητικής ή νομοθετικής πράξης που τυχόν απαιτηθεί για την υλοποίηση των Συναλλαγών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η προκήρυξη. 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…