Home ΕΠΣ Φωκίδας “…δεν έχουμε την πολυτέλεια να εξεταζόμαστε κάθε εβδομάδα με rapid test”
ΕΠΣ Φωκίδας - 21 Δεκεμβρίου, 2020

“…δεν έχουμε την πολυτέλεια να εξεταζόμαστε κάθε εβδομάδα με rapid test”

 Για το κίνητρό του να παραμείνει στην ομάδα αλλά και τους στόχους της φετινής χρονιάς, αν βέβαια επιτρέψει ο ιός τη συνέχιση του πρωταθλήματος μιλά ο προπονητής του Διαγόρα Πολυδρόσου Στάθης Καλλιμάνης.

Επιπλέον, απαντά στο ερώτημα αν συμφωνεί με τξη διακοπή του πρωταθλήματος και τη λίστα Αυγενάκη ενώ δεν παραλείπει να καταθέσει την άποψή τους για τα δύο ιερά “τέρατα” του παγκόσμιου ποδοσφαίρου: Μαραντόνα και Πελέ

 

 

 

Ξανά φέτος στο Διαγόρα. Ποιο είναι το προσωπικό σας κίνητρό    από τη στιγμή που αντικειμενικά η ομάδα δεν πάει ούτε φέτος για πρωτάθλημα;

 

Άν και είχα προτάσεις από άλλες ομάδες όμορων Nομών επέλεξα να στηρίξω τον τόπο μας και τον Νομό μας αυτές τις δύσκολες χρονικές στιγμές. Ένα από τα κίνητρα μου είναι ότι θέλησα να παραμείνω στην ομάδα απ’ όπου ξεκίνησα και να συνεχίσω την καλή συνεργασία που είχα τόσο με την διοίκηση όσο και με τους παίχτες.

 

 

Σας έχουμε δει στο παρελθόν και στον πάγκο ομάδων της Φθιώτιδας. Το ερώτημα είναι αν μπορείτε να συγκρίνετε το ποδόσφαιρο και την οργάνωση των δύο όμορων νομών.

 

Θεωρώ ότι αυτό που διαφέρει είναι ότι στη Φθιώτιδα υπάρχουν πολλές ομάδες και δύο κατηγορίες ενώ στη Φωκίδα είναι λίγες και μία κατηγορία. Το αποτέλεσμα είναι ότι στη Φθιώτιδα έχεις πολλές επιλογές παικτών και παραγόντων που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο ενώ στη Φωκίδα είναι άξιοι συγχαρητηρίων καθώς βλέπουμε τους ίδιους ανθρώπους να προσπαθούν να στηρίξουν τις ομάδες προκειμένου να ανεβάσουν το επίπεδο του ποδοσφαίρου.

 

 

Επίσης, σας έχουμε δει στον πάγκο των μεικτών. Πόσο διαφορετικό είναι να προπονείς μικρούς  και ποιο είναι το επίπεδο του ποδοσφαίρου της Φωκίδας σε αυτές τις ηλικίες;

 

Έχει μεγάλη διαφορά να προπονείς μικρούς παίκτες διότι πρέπει να έχεις υπομονή και επιμονή ώστε να τους δίνεις τις κατάλληλες πληροφορίες πάνω στη τεχνική και τακτική του ποδοσφαίρου και συγχρόνως να τους διαπαιδαγωγείς. Όλα τα παραπάνω τα πετυχαίνουν καλύτερα οι ομάδες που έχουν ακαδημίες καθώς προετοιμάζουν σωστά τα μικρά παιδιά ώστε να είναι αντάξια των προσδοκιών.

 

 

Ξεκινήσατε  διστακτικά στο πρωτάθλημα , στη συνέχεια  ,πριν την καραντίνα , δείχνατε ότι βρίσκετε το ρυθμό σας . Το ερώτημα είναι διπλό:

Α. Ποιος είναι αντικειμενικά για φέτος ο στόχος της ομάδας σας και

β. αν η διακοπή θεωρείτε ότι θα σας επηρεάσει καθοριστικά για τη συνέχεια

 

Ξεκινήσαμε με διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο διότι δεν κάναμε την απαιτούμενη προετοιμασία που έπρεπε λόγω μέτρων του Covid-19. Στην συνέχεια αρχίσαμε να βρίσκουμε την χημεία χτίζοντας την από την αρχή με νέους παίχτες. Α) Επιθυμούμε να διατηρήσουμε την ομάδα μας διότι είμαστε οι μοναδικοί από αυτήν την πλευρά της Φωκίδας. Θα προσπαθήσουμε να στηριχθούμε και να επενδύσουμε στα νέα παιδιά της περιοχής μας. Β) Σίγουρα θα μας επηρεάσει αλλά θα προσπαθήσουμε πρώτα πάνω απ ‘όλα να προστατεύσουμε την υγεία των παικτών παίρνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα.

 

Εσείς προσωπικά συμφωνήσατε με τη διακοπή ή θεωρούσατε ότι θα πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα παίρνοντας, φυσικά, όλα τα μέτρα προστασίας όπως στην πρώτη κατηγορία;

 

Σωστά και πάρθηκε αυτή η απόφαση διότι δεν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, ούτε την πολυτέλεια να εξεταζόμαστε κάθε εβδομάδα πριν το παιχνίδι με rapid test.

 

 

Είστε δημοτικός υπάλληλος αποσπασμένος στο βουλευτή κ Μπούγα. Αλήθεια, όταν διέκοψαν τα πρωταθλήματα σας ρώτησε ποια είναι η γνώμη σας;

 

Σαφώς και συζητήθηκε αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε τις οδηγίες των ειδικών τις οποίες υιοθέτησε η πολιτική ηγεσία και ισχυεί για όλη τη χώρα.

 

 

Όταν ο κ Αυγενάκης προωθούσε τη μεταρρύθμιση με την επίσημη λίστα των αθλητικών σωματείων το συζητήσατε με το βουλευτή και ποια ήταν η γνώμη του αλλά και η δική σας;

 

Σίγουρα είναι κάτι που έπρεπε να έχει  γίνει καθώς ήταν ένα πάγιο αίτημα των σωματείων προκειμένου να μπει μια τάξη και να υπάρχει  οργάνωση  στα αθλητικά σωματεία ώστε να διεκδικούν τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις. Ο Βουλευτής μας έχει κάνει ανάλογες συναντήσεις με εκπροσώπους των σωματείων και όπου χρειάστηκε έκανε τις ανάλογες εισηγήσεις και παρεμβάσεις.

 

 

 Υπάρχει κάποιος παίχτης στην ομάδα σας που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να κάνει καριέρα σε επαγγελματική κατηγορία;

 

Υπάρχουν παίκτες που έχουν προοπτικές να αναδειχθούν αρκεί να δουλεύουν σκληρά, με επιμονή και υπομονή αρπάζοντας την ευκαιρία που θα τους έρθει κάποια στιγμή.

 

 

Πόσο κοντά είναι οι Σουβαλιώτες  στην ομάδα τους;

 

Το χωριό μας στηρίζει την ομάδα τόσο με την παρουσία του στο γήπεδο αλλά και οικονομικά στις δύσκολες εποχές.

 

 

Είδατε φέτος το Φωκικό; Ποια είναι η άποψή σας;

 

Λόγω των καταστάσεων δεν μπόρεσα να παρακολουθήσω κάποιο παιχνίδι αλλά ενημερώνομαι για την ομάδα που εκπροσωπεί τον Νομό μας επάξια έχοντας ένα καλό ρόστερ χάρη στη προσπάθεια που κάνει το συμβούλιο, το προπονητικό team και οι παίκτες.

 

 

Μια τελευταία ερώτηση: Μαραντόνα ή Πελέ και γιατί;

 

Άλλες εποχές και άλλο ποδόσφαιρο. Ο καθένας είχε τα δικά του χαρίσματα. Θεωρώ ότι ο Μαραντόνα ήταν ταχυδυναμικός και μοναδικός στο είδος του διότι είχε καλή τρίπλα, επινοήσεις, επελάσεις και έναν μοναδικό τρόπο που έκρυβε την μπάλα. Ήταν ένας ποδοσφαιριστής που έπαιρνε την ομάδα πάνω του και αυτό το διαπιστώσαμε στην κατάκτηση του κυπέλλου στο Μουντιάλ. Ο Πελέ ήταν οργανωτικός έχοντας δίπλα του κορυφαίους ποδοσφαιριστές του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου. Ωστόσο ποτέ δεν δοκίμασε τις δυνάμεις του σε ομάδες της Ευρώπης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…