'

test

Home Ελλάδα Δεκατέσσερις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για το «επαναστατικό ταμείο»
Ελλάδα - 8 Μαΐου, 2018

Δεκατέσσερις συλλήψεις από την Αντιτρομοκρατική για το «επαναστατικό ταμείο»

 του Μιχάλη Τεζάρη
για το http://newpost.gr

Μεγάλο «χτύπημα» στο «επαναστατικό ταμείο» κατάφερε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Στο πλαίσιο τεράστιας και οργανωμένης επιχείρησης στην Αττική η Αντιτρομοκρατική προχώρησε σε 14 συλλήψεις (13 Ελλήνων και ενός αλλοδαπού, έντεκα ανδρών και τριών γυναικών), που τροφοδοτούσαν με χρήματα τραπεζικό λογαριασμό του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, που είναι προφυλακισμένος για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ενώ κατηγορείται και για την τρομοκρατική επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τραπεζικός λογαριασμός φέρεται να είχε ανοιχτεί με πλαστά στοιχεία ταυτότητας, ωστόσο δεν έχει προσδιοριστεί μέχρι στιγμής εάν αυτό έγινε πριν ή μετά τη σύλληψη του Γιαγτζόγλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που στοιχειοθετείται δικογραφία για διακίνηση χρημάτων που φέρεται να κατευθύνονταν στο «επανασταστικό ταμείο», το ταμείο του εγχώριου τρομοκρατικού δικτύου.

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής συνεχίζονται, ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή, προκειμένου να αιτιολογήσουν γιατί κατέθεταν χρήματα στον λογαριασμό του Γιαγτζόγλου. 

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση του «επαναστατικού ταμείου» άρχισε να ερευνάται μετά τη σύλληψη την 28η Οκτωβρίου του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, ο οποίος είναι ο κατηγορούμενος για την αποστολή του δέματος – βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης που ακολούθησε τη σύλληψή του προέκυψε ότι έκανε αναλήψεις από τραπεζικό λογαριασμό. Μετά την άρση απορρήτου του τραπεζικού λογαριασμού βρέθηκε ότι σε αυτόν τον λογαριασμό κατέθεταν χρηματικά ποσά 14 διαφορετικά άτομα, τα οποία ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν κατόπιν εντάλματος του ανακριτή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…