Home Πολιτισμός Δεκαήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος»
Πολιτισμός - 17 Σεπτεμβρίου, 2018

Δεκαήμερο καλλιτεχνικό φεστιβάλ «Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος»

 Στη διοργάνωση δεκαήμερου καλλιτεχνικού φεστιβάλ από 12 έως 20 Οκτωβρίου με την επωνυμία «Εν Δελφοίς εστίν ο τόπος» θα προχωρήσει ο δήμος Δελφών σε συνεργασία με την Εταιρεία Μέριμνας & Αποκατάστασης Ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα.Η διοργάνωση θα συγχρηματοδοτηθεί από το  Ίδρυμα Ιωάννη Φ. Κωστόπουλου. 

Σύμφωνα με την εισήγηση που θα διαβάσει ο αντιδήμαρχος κ Αγγελόπουλος στο αυριανό δημοτικό συμβούλιο το φεστιβάλ θα διεξαχθεί με την συνεργασία των πολιτιστικών φορέων και των φορέων, που παρέχουν στα ειδικά άτομα εκπαίδευση, περίθαλψη και παραμονή, στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Άμφισσας.
Θα  περιλαμβάνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, συναυλίες, θεατρική παράσταση και θα είναι αφιερωμένο στην Γ΄ηλικία.
 
Ποια είναι η Εταιρία Μέριμνας & Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα
Πρόκειται για  ΝΠΙΔ, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα , μη κυβερνητικός οργανισμός. 
Σκοπός της Εταιρίας Μέριμνας είναι η δια παντός τρόπου αποκατάσταση των ψυχικά πασχόντων που διαβιούν σε Μονάδες Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας του Νομού Φωκίδας. 
Η αποκατάσταση αφορά την προάσπιση των δικαιωμάτων των ψυχικά ασθενών για στέγη, εργασία, εκπαίδευση και κατάρτιση έτσι ώστε να είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό σύνολο. 
Η εταιρία έχει σκοπό κοινωφελή δηλ. την εξασφάλιση στέγης, ικανοποιητικών όρων διαβίωσης και εργασίας των μελών των μονάδων όπως και ατόμων με ειδικές ανάγκες. Προσπαθεί να αποκαθιστά με κάθε τρόπο τα παραπάνω άτομα, φροντίζοντας για την λειτουργικότερη κοινωνική ένταξή τους, την ισότιμη αντιμετώπισή τους και την ευαισθητοποίηση της κοινότητας στα ζητήματά τους, και γενικά για τη εξασφάλιση ενός ικανοποιητικού επιπέδου ποιότητας ζωής αυτών των ατόμων.
Στους σκοπούς της ακόμα περιλαμβάνεται η προώθηση κατάλληλων πάσης φύσεως προγραμμάτων εκπαίδευσης αυτών των ατόμων, ο επιστημονικός προβληματισμός, η μελέτη και η ενημέρωση όλων των ανθρώπων για θέματα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης. 
 
Ποιοι επιπλέον  φορείς θα συμμετάσχουν 
 
Οι φορείς που επιπλέον θα συμμετέχουν είναι :  
1. Θεατρικό Εργαστήρι και  Σύλλογος Γυναικών  σε συνεργασία για την παραγωγή θεατρικής παράτσασης
2. Μουσική Σχολή  – Ωδείο Άμφισσας κας Ελένης Ιντέρνου
3. Σχολή χορού Άμφισσας
4. 3Ο Δημοτικό Σχολείο, Ειδικό Σχολείο, Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., Εστία Άγιος Νικόλαος, τα μέλη της Εταιρείας Μέριμνας, το Κέντρο Ημέρας και τα μέλη της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής & Ψυχικής Υγείας και εκπροσώπους από τα παραρτήματα) για τη δημιουργία εικαστικής έκθεσης 
5.ΚΑΠΗ Δήμου Δελφών, ΚΔΑΠ Δελφών για τη δημιουργία εικαστικών εργαστηρίων τέχνης
6. Εφορία Αρχαιοτήτων Φωκίδας
7. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – Π.Ε. Φωκίδας
 
Κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα συμμετάσχουν και θα φιλοξενηθούν εκπρόσωποι της Μέριμνας από Αθήνα, Αλεξανδρούπολη και Λαμία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…