Home Β & Γ Εθνική Γ Εθνική: Πρωτάθλημα με ένα γύρο και ξεκίνημα το Φεβρουάριο;
Β & Γ Εθνική - 11 Δεκεμβρίου, 2020

Γ Εθνική: Πρωτάθλημα με ένα γύρο και ξεκίνημα το Φεβρουάριο;

Τα σενάρια που επεξεργάζεται η ΕΠΟ για το μέλλον του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής έγιναν χθες γνωστά από διαρροές στελεχών της Ομοσπονδίας.
Σύμφωνα με το επικρατέστερο δεν προβλέπεται να συνεχιστεί η δράση πριν τον Φεβρουάριο του 2021 , κάτι που αναμένεται να τινάξει στον αέρα ολόκληρη τη διοργάνωση πους ας θυμηθούμε έχει αναστείλλει δραστηριότητα  από τα τέλη Οκτωβρίου, με απόφαση της ΕΠΟ, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών λοιμωξιολόγων και της κυβέρνησης.
Ωστόσο το προαναφερθέν σενάριο προυποθέτει την καλυτερευση των δεικτών της πανδημίας ώστε να καταστεί δυνατή η συνέχιση του πρωταθλήματος, καθώς ελάχιστοι είναι αυτοί  που εντέλει θέλουν  να μπει… παύλα στη σεζόν.
Όλα βεβαίως θα κριθούν από τις αποφάσεις των ειδικών, για το πότε θα μπορέσουν οι ομάδες να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις. Αν το σενάριο για αρχές του Ιανουαρίου 2021 επαληθευτεί, τότε θα είναι δυνατό να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα σε έναν γύρο.
Κι αυτό γιατί στις αρχικές ημερομηνίες που είχε ανακοινώσει η ΕΠΟ για τη Γ’ Εθνική, στόχος ήταν και παραμένει να ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις 18/4. Στη συνέχεια να διεξαχθούν τα μπαράζ ανόδου στη Football League ανάμεσα στους 10 πρωταθλητές των ομίλων, που θα χωριστούν σε δύο ομίλους των 5 ομάδων.
Στην περίπτωση που παραταθεί κι άλλο το lockdown και δεν επιτραπούν οι ομαδικές προπονήσεις στις αρχές Ιανουαρίου, τότε τα πράγματα θα δυσκολέψουν για την ολοκλήρωση της σεζόν στη Γ’ Εθνική και θα εξεταστούν κι άλλα ενδεχόμενα, ακόμα και της οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος και ουσιαστικά ακύρωσης της σεζόν.
Να θυμίσουμε πως έχουν διεξαχθεί από 2 έως 4 αγωνιστικές σε κάθε όμιλο, ενώ υπάρχουν και εκκρεμότητες λόγω αναβολών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…