Home Πολιτικά - Φωκίδα Γυναίκα με οδύνες τοκετού μετακινήθηκε στη Λαμία γιατί δεν εφημέρευε γυναικολόγος Νοσοκομείο… κατόπιν ραντεβού!
Πολιτικά - Φωκίδα - 25 Ιουνίου, 2020

Γυναίκα με οδύνες τοκετού μετακινήθηκε στη Λαμία γιατί δεν εφημέρευε γυναικολόγος Νοσοκομείο… κατόπιν ραντεβού!

 Γυναίκα με οδύνες τοκετού μετακινήθηκε στη Λαμία γιατί δεν εφημέρευε γυναικολόγος

Νοσοκομείο… κατόπιν ραντεβού!

-Τραγική η καθυστέρηση στην υπογραφή της προκήρυξης για δυο μόνιμες θέσεις παθολόγων.

-Σε διαδικασία κρίσης ακόμη η θέση Παθολόγου που έχει προκηρυχθεί!

 

 

Η κατάσταση του νοσοκομείου είναι γνωστή και μας προβληματίζει τα τελευταία χρόνια, καθώς μαστίζεται από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού. Σήμερα έρχεται να προστεθεί άλλη μια καταγγελία στο μακρύ κατάλογο, καθώς συντοπίτισσά μας είχε την ατυχία να γεννήσει πρόωρα και μάλιστα Κυριακή! Αποτέλεσμα ήταν να πάει στη Λαμία έχοντας ήδη τους πόνους της γέννας.

 

Η καταγγελία

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Ο κ. Βασίλης Καΐλας, σύζυγος της προαναφερόμενης Κυρίας και ευτυχής πατέρας πια, ξεδίπλωσε το κουβάρι του παραλογισμού στην ΩτΦ. «Τη σύζυγό μου παρακολουθούσε ένας από τους τρεις γιατρούς του νοσοκομείου. Οι ημερομηνίες που μας είχαν δώσει ήταν 19/6/2020. Ωστόσο, στην εξέταση που έκανε η σύζυγός μου στις 2/6/20 ο γιατρός διαπίστωσε κάποιες συσπάσεις και μας είπε ότι θα τη δει ξανά σε μια εβδομάδα. Την Κυριακή 7/6 την έπιασαν οι πόνοι», τόνισε. Από εδώ και πέρα ξεκινά η περιπέτεια τριών ανθρώπων, αλλά και η έκθεση των δυο εξ αυτών σε κίνδυνο. «Όπως ήταν απολύτως λογικό πήραμε το γιατρό της τηλέφωνο. Μας ενημέρωσε ότι έλειπε εκτός Φωκίδας. Επικοινωνήσαμε με το νοσοκομείο για να την ανεβάσω πάνω, θεωρώντας ότι εφόσον έχει τρεις γυναικολόγους κάποιος θα εφημερεύει. Από το νοσοκομείο μας είπαν καθαρά ότι δεν υπάρχει εφημερεύων γυναικολόγος και να την πάμε στη Λαμία. Όταν τους ρώτησα «δηλαδή αν τη φέρω δεν θα τη βοήθησετε;», μου απάντησαν ότι δεν υπάρχει κανένας να τη βοηθήσει και να φύγουμε για Λαμία. Όταν φτάσαμε στο νοσοκομείο της Λαμίας είχε συσπάσεις γέννας και αμέσως την έβαλαν μέσα για τον τοκετό, ο οποίος ήταν δύσκολος», κατέληξε ο κ. Καΐλας.

 

Ένας παθολόγος… δε φέρνει την Άνοιξη!

 

Η κατάσταση αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο είναι τραγική, καθώς δεν έχει ούτε ένα δικό του Παθολόγο και αναγκάστηκε να αποσπάσει τον κ. Καραμέρη από το Κέντρο Υγείας Λιδωρικίου. Η κλινική μπορεί να δέχεται εισαγωγές μόνο κατά τις μέρες και ώρες που εφημερεύει ο γιατρός και αυτή η κατάσταση συνεχίζεται και τραβάει χρονικά, αν και τυπικά έχει ξεκινήσει η τουριστική σεζόν και αυξάνεται ο αριθμός των ασθενών που χρειάζονται τις υπηρεσίες του νοσοκομείου καθημερινά.

Η μια θέση Παθολόγου που έχει προκηρυχθεί εδώ και αρκετούς μήνες είναι σε τελική κρίση και αναμένεται πότε θα ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα τοποθετηθεί ο γιατρός, αν τελικά δεχθεί κάποιος να έρθει, καθώς στο παρελθόν είδαμε να αρνούνται τελευταία στιγμή ή ακόμη να έρχονται και να φεύγουν σε χρόνο ρεκόρ.

Οι άλλες δυο θέσεις, εκ των οποίων η μια είναι για Συντονιστή – Διευθυντή Κλινικής και η άλλη για Επιμελητή Β, βρίσκονται εδώ και αρκετό καιρό στο γραφείο του Υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και περιμένουν την πολύτιμη υπογραφή του για να προκηρυχθούν!

Στο νοσοκομείο είναι ακόμη μια Παθολόγος, η οποία μετακινήθηκε από το ΙΚΑ. Η γιατρός εξυπηρετεί τα Επείγοντα, αλλά δε μπορεί να εφημερεύσει, καθώς όσοι γιατροί μετακινήθηκαν από τα ταμεία είναι σε ειδικό καθεστώς.

 

Οξύνονται τα προβλήματα

 

Όσο περνά ο χρόνος, αντί να βελτιώνονται τα πράγματα επιδεινώνονται και αρχίζουν να δημιουργούνται θέματα σε κλινικές που υποτίθεται ότι είναι καλυμμένες από ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό και δε μας είχαν απασχολήσει στο παρελθόν.

Αν και προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τη διοίκηση για το περιστατικό της συζύγου του κ.Καΐλα, δεν καταφέραμε να πάρουμε σαφείς απαντήσεις. Αναρωτιέμαι όμως αν έχουμε και πληρώνουμε μέσω των φόρων μας, ένα νοσοκομείο που δε λειτουργεί αργίες, Κυριακές, τριήμερα και διακοπές; Αναρωτιέμαι πραγματικά αν πρέπει να γεννάμε με ραντεβού, όταν τους βολεύει και δεν τους χαλάμε τη σχόλη και αν πρέπει τα ατυχήματα να τα κάνουμε κατόπιν συνεννόησης;

Πρέπει να δούμε πολύ σοβαρά τι νοσοκομείο έχουμε, τι νοσοκομείο θέλουμε, τι αλλαγές επιδιώκουμε, πότε και πως θα τις πετύχουμε. Υποτίθεται ότι το πρόβλημα δημιουργείται λόγω του οργανισμού που ισχύει και ο οποίος μείωσε τις θέσεις κατά 50%. Ωστόσο, από το 2010 έχουν αλλάξει έξι διοικητές, αλλά δεν άλλαξε η πηγή του προβλήματος. Πόσο τυχαίο αλήθεια μπορεί αν είναι αυτό; Όταν όλοι παραδέχονται ότι η πηγή του προβλήματος είναι ο οργανισμός, αλλά κανείς δεν μπαίνει στον κόπο να τον αλλάξει, τότε μάλλον κάποιοι βολεύονται σε αυτή την κατάσταση.

Το πρόβλημα του νοσοκομείου είναι βαθιά πολιτικό και εκτός από τη Διοίκησή του, την ΥΠΕ και τους εργαζόμενους, θα πρέπει να απασχολήσει σοβαρά, τον Βουλευτή, τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη, καθώς και τα δυο Δημοτικά Συμβούλια. Αυτή την κατάσταση τη ζούμε ήδη πέντε χρόνια, έως πότε θα περιμένουμε και τι ακριβώς περιμένουμε;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…