Home Εικόνες Αρχικής Γιώργος Ιωσηφίδης: Γιατί οι συνταξιούχοι ΚΚΕ;

Γιώργος Ιωσηφίδης: Γιατί οι συνταξιούχοι ΚΚΕ;

Παρέμβαση από το Γιώργο Ιωσηφίδη
Πρόεδρος της
Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Φωκίδας

Γιατί είμαστε ακόμη ζωντανοί και έχουμε μνήμη.
Αυτή η παρέμβαση καλό είναι να εκληφθεί ως έκκληση. Έκκληση λοιπόν στον κάθε συνάδελφο συνταξιούχο, όλο αυτό το διάστημα και μέχρι και στην κάλπη να μην αφήσει τη μνήμη του να σβήσει!
Αυτή η μνήμη και οι εμπειρίες μας να οπλίσουν το χέρι μας και στις 21 Μάη όχι μόνο να ψηφίσουμε ΚΚΕ αλλά και μαχητικά να παλέψουμε και για άλλες ψήφους που για πρώτη φορά θα σταθούν, με γνώση, δίπλα στην εμπειρία, παρέα με τη μνήμη.
Αυτό το «εργαλείο» της μνήμης μας λέει λοιπόν:
Ότι το 2010-’12, με κυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ, ΛΑΟΣ τσακίστηκαν οι συντάξεις μας. Κόπηκαν δώρα 13ης και 14ης σύνταξης.
Το 2016, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κόπηκε το ΕΚΑΣ, επιβλήθηκε το 6% για την υγεία (και υγεία δεν έχουμε), νέες μειώσεις κύριων και επικουρικών. Επιβολή του νόμου Κατρούγκαλου με μειώσεις και για τα επόμενα πολλά – πολλά χρόνια, με την προσωπική διαφορά.
Όλες αυτές οι περικοπές συντάξεων και δώρων για όλη αυτή τη 12ετία ξεπερνάν τα 100 δις ευρώ! Συνένοχοι όλοι αυτοί που χωρίς να κοκκινίζουν θα περιοδεύουν τάζοντας λαγούς με πετραχήλια, παρεμπίπτοντος και από τη Φωκίδα μιας και θα τους φέρει ο δρόμος τους, αφού καταθέσουν τα διαπιστευτήριά τους στους εφοπλιστές, τραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, στο οικονομικό φόρουμ των Δελφών. Εκεί δηλαδή που γίνεται ο σχεδιασμός για το πώς θα τσακίσουν κι άλλο το λαό, πως θα ιδιωτικοποιήσουν ότι απέμεινε, πως θα διασφαλίσουν την αμείωτη συνέχιση της κερδοφορίας τους. Σε αυτούς λοιπόν υποκλίνονται αυτοί, οι υποτελείς, και σε εμάς παρουσιάζουν προγράμματα χωρίς καμία αξία, μιας και όταν θα κυβερνήσουν θα κάνουν ακριβώς τα αντίθετα.

Η μνήμη μας λοιπόν μας λέει:
Ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με ένα νόμο ένα άρθρο θα καταργούσε τα μνημόνια με τις περικοπές των συντάξεών μας. Στην πράξη όχι μόνο δεν τα κατάργησε αλλά επέβαλε και άλλο μνημόνιο, το τρίτο, μαζί με τη ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, με νέες περικοπές.
Η ΝΔ ότι θα καταργούσε το νόμο Κατρούγκαλου αλλά όχι μόνο δεν τον κατήργησε αλλά τον βελτίωσε κι άλλο, προς το χειρότερο, με τους νόμους Βρούτση και Χατζηδάκη.

Αυτή η μνήμη μας, μας λέει ακόμη:
Ότι όλοι αυτοί μας θέλουν να πεθαίνουμε και όσο γρηγορότερα γίνεται!!!! Ότι είμαστε βαρίδια για τις πολιτικές τους και το σύστημά τους.
1ος διδάξας ο γνωστός Λοβέρδος, μνημονιακός υπουργός εργασίας που διάλυσε τις εργασιακές σχέσεις και το ασφαλιστικό (νόμος Λοβέρδου). Τι είπε; “Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουνε κιόλας, ζουν πολλά χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή τους”. Τι κρίμα αλήθεια!!!
2ος Ο τότε πρωθυπουργός Τσίπρας, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ το είπε λίγο πιο…. γλυκά, αφού άλλωστε δηλώνει «αριστερός». Περιέγραψε πώς θα υπερασπιστεί στους «εταίρους στην Κομισιόν» τους συνταξιούχους και τις συντάξεις τους: «Είναι ένα μέτρο αντιαναπτυξιακό και μη διαρθρωτικό, γιατί αφορά στην προσωπική διαφορά. Αφορά δηλαδή κάποια μερίδα συνταξιούχων, οι οποίοι είναι πάνω από 70 ετών οι περισσότεροι. Άρα η όποια – ας το πούμε έτσι – περικοπή δαπανών δεν είναι μια μόνιμη περικοπή. Θα σβήσει με το πέρασμα του χρόνου»
3ος Ο Τσακαλώτος….. «Δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι – οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος»
4ος Ο Χατζηδάκης, μόλις προχθές, στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να αυξηθεί εκ νέου το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης στη χώρα μας: «Οχι, δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, όχι γιατί είμαστε καλοί άνθρωποι και θέλουμε να προλάβουμε λαϊκές αντιδράσεις ή επειδή είμαστε πριν από τις εκλογές, αλλά γιατί με τον κορονοϊό είχαμε μια μείωση του προσδόκιμου της ζωής ακριβώς επειδή είχαμε θανάτους πέραν των κανονικών τάσεων. Επομένως παρότι υπάρχει αυτή η ρύθμιση και προ του νόμου Κατρούγκαλου, από τα πρώτα χρόνια της προηγούμενης δεκαετίας, δεν υπάρχει στον ορίζοντα ένα τέτοιο θέμα». Τι λέει όμως επί της ουσίας ο Χατζηδάκης και δεν ντρέπεται απέναντι σε εργαζόμενους και συνταξιούχους: Πως ο μόνος τρόπος για να μην αυξάνονται τα όρια ηλικίας, είναι να πεθαίνουν όσο το δυνατόν περισσότεροι εργαζόμενοι, και μάλιστα λίγο μετά τη συνταξιοδότηση, ώστε να κατεβαίνει το προσδόκιμο ζωής! Δηλαδή, δυο – τρεις πανδημίες ακόμα να μας βρουν, με 35.000 νεκρούς η καθεμία, το «σώσαμε» το Συνταξιοδοτικό για καμιά 10ετία.

Είναι κυνικοί. Ξεδιάντροπα ωμοί. Πολιτικοί τυχοδιώκτες που επιδιώκουν να πείσουν ότι ήθελαν δήθεν να μην προχωρήσουν στις περικοπές των συντάξεων τις οποίες είχαν συμφωνήσει ή στην αύξηση των ορίων ηλικίας– όπως τους «κάρφωσε» το ΔΝΤ.
Φαίνεται ότι στα εκάστοτε κυβερνητικά επιτελεία έχουν κάνει τους μακάβριους υπολογισμούς τους… Και ο «αριστερός» και ο «δεξιός» …Χάρος βγήκαν παγανιά και δεν γλυτώνει τίποτα από τα δρεπάνια τους…
Ανεξαρτήτως, πάντως, από τον τρόπο που το λένε το συμπέρασμα που μπορεί να βγάλει κανείς είναι πως… γι αυτούς όλους, για το σύστημά τους, κοστίζει οι συνταξιούχοι να ζούνε και μέχρι τα βαθιά γεράματα…
…Και γι αυτούς τους λόγους περιορίζουν τις υπηρεσίες υγείας σε επίπεδα αγροτικών ιατρείων και ακριβαίνουν και εξαφανίζουν τα φάρμακα σε ποιο κερδοφόρες αγορές αναγκάζοντάς μας να τα περιορίζουμε προκειμένου να έχουμε να φάμε!
Αυτά και άλλα πολλά είναι τα βήματα που όλοι αυτοί, που διεκδικούνε την ψήφο μας, κάνανε το προηγούμενο διάστημα. Όλα σε μία κατεύθυνση. Τσάκισμα της δικής μας ζωής και προνόμια επι προνομίων στο κεφάλαιο.
ΕΜΕΙΣ (δυστυχώς γι’ αυτούς) ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΖΩΝΤΑΝΟΙ
Και διαθέτουμε και μνήμη και θα διαχειριστούμε τη δύναμη της ψήφου κατά πως πρέπει. Θα στηρίξουμε το ΚΚΕ που μας στήριξε όλα αυτά τα χρόνια. Που βοήθησε την οργάνωση των αγώνων μας. Που ήτανε παρών, δίπλα μας, ήταν το κουράγιο και η απαντοχή μας.
Απέναντί μας ήτανε και είναι όλοι αυτοί που κυβέρνησαν, μόνοι τους, μακριά από το λαό, παρέα με τα κέρδη των τραπεζιτών, των μεγαλο-ξενοδόχων, των εφοπλιστών και του κάθε είδους τρωκτικών που αρπάζουν και τον πλούτο που παρήγαμε (και παράγουν τα παιδιά μας) αλλά και τα ίδια τα σπίτια μας!
Δεν θα πέσουμε για μια ακόμη φορά θύματα στις κάλπικες υποσχέσεις, των θαυματοποιών της προεκλογικής περιόδου και σφαγιαστών μας για όλη την επόμενη τετραετία. Δεν θα γίνει κανένας «κοψοχέρης» για μια ακόμη φορά.
Εμείς τα μόνο που πρέπει να προσδοκάμε από αυτές τις εκλογές να είναι αδύναμοι όλοι αυτοί και δυνατοί εμείς. Και για να είμαστε δυνατοί εμείς πρέπει να είναι δυνατό το ΚΚΕ.
Όπως το είπαμε. Το κουράγιο μας, η απαντοχή μας!
Από αυτό δεν θα φοβάστε μην σας κόψουν τους μισθούς. Μην σας πάρουν τα σπίτια. Μην σας πουλάνε και σας αγοράζουν στα παζάρια των Βρυξελλών και της Ευρώπης.

Ψήφο λοιπόν στο ΚΚΕ!

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…