Home Εικόνες Αρχικής ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ
Εικόνες Αρχικής - Τοπικά - 21 Απριλίου, 2022

ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗΣ ΣΕ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΣΤΗΝ ΑΜΦΙΣΣΑ

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας ανακοινώνει ότι σήμερα 20/4/2022, εργαζόμενη σε υποκατάστημα γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ στην Άμφισσα έχασε τη ζωή της. Η συνάδελφος κατά τη διάρκεια της εργασίας της αισθάνθηκε δυσφορία, μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε, σύμφωνα με πληροφορίες.
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία του συγκεκριμένου καταστήματος που έχει την απόλυτη ευθύνη για να φεύγουν οι εργαζόμενοι από την εργασία τους όπως πήγαν. Οι μεγαλέμποροι των σούπερ μάρκετ έχουν βγάλει απίστευτα κέρδη από την έναρξη της πανδημίας, έχουν αναγάγει σε καθεστώς την εντατικοποίηση της εργασίας και το κυριολεκτικό ξεζούμισμα των εργατών και συνεχίζουν την άθλια πρακτική της μη τήρησης σχολαστικά των όρων υγιεινής και ασφάλειας κατά την διάρκεια της εργασίας. Ειδικά τώρα, την περίοδο των γιορτών του Πάσχα που το λιγοστό προσωπικό τρέχει από πόστο σε πόστο προσπαθώντας να βγάλει τη δουλειά. Σ’ αυτές τις συνθήκες οι συνάδελφοι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ, είναι ουσιαστικά απροστάτευτοι.
Μας αφορά όλους.
Είναι αίσχος το 2022 να μην ξέρεις αν θα γυρίσεις στο σπίτι σου μετά τη δουλειά και οι μεγαλέμποροι να κολυμπάν στο χρήμα από τη δική μας εντατικοποιημένη και κακοπληρωμένη εργασία.
Καταγγέλλουμε την υπηρεσία επιθεώρησης της εργασίας διότι ολιγώρησε στην διενέργεια αυτοψίας επικαλούμενη την 48ωρη προθεσμία δήλωσης του ατυχήματος και την απαράδεκτη παραπομπή στο αρμόδιο τμήμα, που όμως εδρεύει στη Λιβαδειά. Η εξακρίβωση των όρων θανάτου της συναδέλφισσας και η άμεση παρέμβαση στο χώρο δουλειάς είναι σημαντικότατη διαδικασία υπεράνω οποιασδήποτε γραφειοκρατικής διαδικασίας που στην πραγματικότητα βολεύει την εργοδοσία.
Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Φωκίδας απευθύνει ειλικρινή συλλυπητήρια στα παιδιά και στους συγγενείς της αδικοχαμένης συναδέλφου και θα τους παρασταθεί.
Ήδη έχει προβεί σε σχετικές ενέργειες και προγραμματίζει άμεση παράσταση διαμαρτυρίας στην διεύθυνση της επιχείρησης και αυτοψία στο χώρο.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες εργατοϋπαλλήλους στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, να σκεφτούμε και να βγάλουμε συμπεράσματα, να μην το αφήσουμε να περάσει “στα ψιλά”. Να μη δεχτεί κανένας μας τους διάφορους ψιθύρους που ήδη ακούγονται στην Άμφισσα – και που από αύριο θα επιχειρήσουν να πολλαπλασιαστούν – οι οποίοι ρίχνουν την ευθύνη στην “κακιά ώρα και στην κακή στιγμή” δηλαδή ουσιαστικά στην αδικοχαμένη συναδέλφισσα. Το πραγματικό μας συμφέρον είναι να υπερασπιστούμε το δικαίωμα για ασφαλή εργασία με αποδοχές που θα μας επιτρέπουν να ζούμε αξιοπρεπώς, οτιδήποτε άλλο είναι εκ του πονηρού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Τι είναι το περίφημο Ασιατικό Handicap και γιατί πρέπει να το γνωρίζετε ενόψει Euro 2024

Καθώς μετράμε τις εβδομάδες και τις ημέρες για την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδ…