Home Εικόνες Αρχικής για τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator “ εκπορεύονται από εξωθεσμικά κέντρα”

για τις παρακολουθήσεις μέσω του Predator “ εκπορεύονται από εξωθεσμικά κέντρα”

Για εξωθεσμικά κέντρα σε σχέση με το Predator κάνει λόγο ο βουλευτής Φωκίδας και Γ.Γ. της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ κ Γιάννης Μπούγας τονίζοντας ότι η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή (σσ εννοεί στην υπόθεση Ανδρουλάκη) “προέβη σε κάθε αναγκαία πολιτική, νομική και κοινοβουλευτική παρέμβαση, αναγνωρίζοντας εσφαλμένους χειρισμούς ή παραλείψεις.

 

ΩτΦ: Ο πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου παραδέχτηκε την ύπαρξη του συστήματος Predator στην Ελλάδα και την παρακολούθηση προσώπων, αλλά αρνήθηκε ότι ο ίδιος και η κυβέρνηση έχουν οποιαδήποτε εμπλοκή. Τότε ποιος; Υποψιάζεστε ότι υπάρχει ανάμειξη ξένου παράγοντα, όπως ακούγεται τελευταία σε πολλά δημοσιογραφικά και πολιτικά γραφεία;
Ι.Μ. : Από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε για το θέμα των παράνομων παρακολουθήσεων μέσω του συστήματος «Predator», προέβημεν σε κάθε αναγκαία πολιτική, νομική και κοινοβουλευτική παρέμβαση, αναγνωρίζοντας εσφαλμένους χειρισμούς ή παραλείψεις.
Υπενθυμίζω ότι αμέσως έγινε η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στην Βουλή, για το ζήτημα συγκροτήθηκε και ολοκληρώθηκε η εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, τροποποιήθηκε αμέσως ο νόμος προκειμένου να συμπληρωθεί με τη δικλείδα ασφαλείας δεύτερου Εισαγγελέα, του οποίου η υπογραφή θα απαιτείται για νόμιμες συνακροάσεις. Προσφάτως δε, η Κυβέρνηση υποδέχθηκε θεσμικά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή PEGA, κάτι που δεν είχε πράξει καμία άλλη στο παρελθόν.
Επί του ερωτήματός σας, δε θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε από ποια εξωθεσμικά κέντρα εκπορεύονται τέτοιες πρακτικές. Χρέος της δικαιοσύνης και των αρμοδίων ελεγκτικών οργάνων είναι αυτά να αποκαλυφθούν – κι αυτό θα γίνει. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι εγκληματικοί μηχανισμοί κι αντίστοιχες μέθοδοι προηγούνται αυτών της εξιχνίασής τους. Αυτά που με κάθε τρόπο απορρίπτουμε είναι τα εντελώς ψευδή και κακόπιστα πρόσφατα δημοσιεύματα, τα οποία δεν έχουν ούτε στοιχεία ούτε αξιοπιστία, πως δήθεν όλα αυτά κατεργάζονται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η οποία προσφέρει έργο κρίσιμο απέναντι σε εξωτερικές απειλές και μεθοδεύσεις, ή ακόμη κι ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Είτε δεν υπάρχουν καν αποδεικτικά στοιχεία επ’ αυτών των εξωφρενικών ισχυρισμών είτε υπάρχουν αλλά δεν τα φανερώνουν, περιμένοντας κάτι – ας μας πουν: δηλώνουν συκοφάντες ή εκβιαστές;

ΩτΦ: Στη δήλωσή σας τονίσατε ότι υπάρχει αμφισβήτηση θεμελιωδών θεσμών της Δημοκρατίας. Τι ακριβώς εννοείτε; Μετά από μια τέτοια αποκάλυψη δεν θα πρέπει να χυθεί άπλετο φως;
Ι.Μ. : Αυτό είναι αυτονόητο – ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι έχουν κινηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, προκειμένου καμία πτυχή της υπόθεσης να μη μείνει στο σκοτάδι. Θα ήθελα όμως να τονίσω ότι οι δήθεν αποκαλύψεις περί παρακολουθήσεων εντάσσονται σε ένα γενικότερο πλαίσιο προσπάθειας αποσταθεροποίησης, καθώς τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Τσίπρας ευθέως δήλωσε ότι «για την ομαλή διεξαγωγή των επερχόμενων εκλογών» πρέπει να γίνουν αποδεκτές συγκεκριμένες προϋποθέσεις, τις οποίες ο ίδιος έθεσε. Πρόκειται για κάτι πρωτοφανές στα μεταπολεμικά χρονικά, διότι η Αντιπολίτευση είτε θέλει να εκβιάσει την Κυβέρνηση να δεχθεί τους δικούς της όρους για τη διενέργεια των εκλογών, κατά παράβαση όσων ορίζει το Σύνταγμα και η δημόσια τάξη, είτε προετοιμάζει το έδαφος αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος σε περίπτωση ήττας.

ΩτΦ: Θέση για τα γεγονότα που εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στη χώρα μας πήρε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, λέγοντας ότι «Δεν μπορεί το κακόβουλο λογισμικό να είναι η νέα κανονικότητα». Ως κυβέρνηση σκέπτεστε κάποια πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση;
Ι.Μ. : Όπως δήλωσε ο Πρωθυπουργός, θα είμαστε η πρώτη χώρα -από τις πολλές που αντιμετώπισαν αντίστοιχα ζητήματα-, η οποία θα ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό τοπίο και θα νομοθετήσει ρητώς τη απαγόρευση διακίνησης ανάλογων λογισμικών και προγραμμάτων στη χώρα.
Το διεθνές αυτό θέμα, που θίγει το σύνθετο ζήτημα του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, απαιτεί -μεταξύ άλλων- συντονισμένες τεχνικές και ηλεκτρονικές διαδικασίες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά. Γιατί είναι προφανές ότι διάφορα κέντρα, κάποιοι οικονομικοί παράγοντες ή και ξένες δυνάμεις μπορεί να επιβουλεύονται όχι μόνο επικοινωνίες και ευαίσθητες πληροφορίες, αλλά και τη συνολική πορεία της χώρας. Επιδιώκουν την αναταραχή και τους πολιτικούς κλυδωνισμούς, με ενδεχόμενη αμφισβήτηση ακόμη και του αποτελέσματος των δημοκρατικών εκλογών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…