Home Κοινωνικοί φορείς “για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος των νεφροπαθών δεν ευθύνοντα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας”
Κοινωνικοί φορείς - 23 Αυγούστου, 2017

“για την καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος των νεφροπαθών δεν ευθύνοντα οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας”

 

 

Η καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος στους νεφροπαθείς δεν οφείλεται στους εργαζόμενους της Περιφέρειας αλλά  στην εφαρμογή,  για πρώτη φορά,  των νέων διαδικασιών  δημοσιονομικού ελέγχου απαντά εκπρόσωπος της “Ενωτικής Αγωνιστικής Κίνησης – Δυνάμεις του Π.Α.ΜΕ. στο Δημόσιο”. στον νέο περιφερειακό σύμβουλο κο Δρόσο Παρασκευά που είχε καταγγείλει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας μας το γεγονός

 

Αναλυτικά η απάντηση

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Ανακοίνωση για τις πρόσφατες δηλώσεις περιφερειακού συμβούλου κατά εργαζομένων της Π.Ε. Φωκίδας  

Δε μας προξενούν εντύπωση οι πρόσφατες δηλώσεις σε τοπική εφημερίδα, του νέου περιφερειακού συμβούλου Φωκίδας με την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Δηλώσεις που ουσιαστικά στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας της Π.Ε. Φωκίδας. Πατώντας σε ένα υπαρκτό πρόβλημα, αυτό της καθυστέρησης πληρωμής του επιδόματος νεφροπαθών Αυγούστου, ρίχνει άκριτα όλο το φταίξιμο στις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού!!! Δίχως να διασταυρώσει τα αίτια αυτής της καθυστέρησης με την αρμόδια υπηρεσία της Π.Ε. Φωκίδας, καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό και χτυπάει ακόμα και το δικαίωμα στην άδεια, στην ξεκούραση των εργαζομένων. Ακολουθεί πιστά την πολιτική της συγκυβέρνησης για τις αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά στο δημόσιο ενόψει και της τρίτης “αξιολόγησης”. Απ’ αυτό το μετερίζι επέλεξε να πολιτεύεται και να συνδικαλίζεται.  

Αν είχε φροντίσει να ψάξει την ουσία του ζητήματος, θα διαπίστωνε πως η συγκεκριμένη καθυστέρηση που έγινε για πρώτη φορά, μόνο σε υπαιτιότητα των συναδέλφων δεν οφείλεται. Είναι αποτέλεσμα της εφαρμογής για πρώτη φορά των νέων διαδικασιών  δημοσιονομικού ελέγχου για την πληρωμή των επιδομάτων, την οποία η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε και υλοποιεί. Διαδικασίες που αντί να απλουστεύουν την καταβολή του επιδόματος, την περιπλέκουν και ταλαιπωρούν πιο πολύ όσους έχουν πραγματική ανάγκη αυτού του πενιχρού βοηθήματος.

Τότε βέβαια θα αναγκαζόταν να παραδεχτεί την τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας της Π.Ε. Φωκίδας. Από 7 άτομα προσωπικό το 2010, έχουν απομείνει μόνο 3, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταποκριθούν κατά προτεραιότητα σε πληθώρα ζητημάτων που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και το εν λόγω επίδομα. Ο υπάλληλος μάλιστα που έχει τη συγκεκριμένη αρμοδιότητα, βρισκότανε όλο αυτό το διάστημα στη θέση του, διεκπεραιώνοντας τις υποθέσεις που έχει χρεωθεί.

Θα έπρεπε να μιλήσει σε αυτή την περίπτωση για τις περικοπές στα ποσά και στους δικαιούχους, για τις καθυστερήσεις στις πληρωμές των όποιων κοινωνικών επιδομάτων έχουν απομείνει, προκειμένου να επιτευχθούν τα ματωμένα πλεονάσματα του προϋπολογισμού.

Θα βρισκόταν μπροστά στην ουσιαστική απαξίωση και διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών κράτους, περιφερειών και δήμων, απότοκο των μνημονίων και των αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων ΕΕ και ΔΝΤ. Νόμων που μαζί ψήφισαν και υλοποιούνε η περιφερειακή αρχή, η παράταξη του περιφερειακού συμβούλου και τα κόμματα που τις στηρίζουν (ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ).    

Στον αντίποδα όλων αυτών, οι εργαζόμενοι στις περιφέρειες αγωνίζονται και διεκδικούνε υπηρεσίες που να λειτουργούν με μοναδικό γνώμονα την κάλυψη των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων. Υπηρεσίες που να λειτουργούν αποκλειστικά με  κρατική χρηματοδότηση και να υπηρετούν το δικαίωμα στην δημόσια και δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, ασφαλή μεταφορά, προστασία του περιβάλλοντος, αντιπλημμυρική προστασία, κλπ. Άρση της συνεχιζόμενης απαγόρευσης προσλήψεων στο δημόσιο για να αντιμετωπιστεί η τραγική υποστελέχωση των υπηρεσιών μας (40% μείωση από το 2009). Να μην ιδιωτικοποιηθεί και να μην εκχωρηθεί καμιά αρμοδιότητα των Περιφερειών, ούτε να υπάρξει οικονομική επιβάρυνση των πολιτών με τη σχεδιαζόμενη ενίσχυση της ανταποδοτικότητας των ΟΤΑ.

23/8/2017


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…