Home Εικόνες Αρχικής Για τα μπαζώματα και τα τοιχία στην παραλία Αγίου Μηνά Δεσφίνας : Γνωστοί οι υπαίτιοι

Για τα μπαζώματα και τα τοιχία στην παραλία Αγίου Μηνά Δεσφίνας : Γνωστοί οι υπαίτιοι

Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το μπάζωμα της παραλίας στον Άγιο Μηνά Δεσφίνας , όπως και η κατασκευή τοιχίου στην παραλία, την ώρα που όλοι σφυρίζουν αδιάφορα, άδεια δεν φαίνεται να υπάρχει και οι εργασίες συνεχιζόταν μέχρι και προχθές , αν και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντοπίσει τον κατασκευαστή – εργολάβο , ο οποίος και σύντομα θα λογοδοτήσει για όλα και να πει ποιός είναι ο εγκέφαλος πίσω από όλη αυτήν την απίθανη ιστορία!

Το ιστορικό και η παρουσία δημοτικού φορτηγού

Όλα ξεκίνησαν στις 8 Απριλίου όταν κάτοικος της περιοχής μας απέστειλε μια φωτογραφία, η οποία αποτύπωνε ένα μηχάνημα να μπαζώνει τη θάλασσα. Στη συνέχεια και εντός ολίγων ημερών ακολούθησαν πολλές φωτογραφίες και πολλές καταγγελίες από διαφορετικούς κατοίκους οι οποίοι μας αποκάλυψαν ότι ξεφύτρωσαν ένα “μπαστούνι” με ογκόλιθους μέσα στη θάλασσα και ένα τοιχίο στην παραλία.
Το περίεργο και παράλογο είναι πως ουδεμία υπηρεσία δηλώνει ότι γνωρίζει κάτι, ουδεμία άδεια υπάρχει και ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη. Το ακόμη πιο παράλογο είναι πως γκρέιτερ του δήμου Δελφών αποτυπώνεται λίγες μέρες μετά σε μια από τις φωτογραφίες που μας απέστειλε περίοικος να στρώνει πίσσα. Ας μη ρωτήσουμε καλύτερα αν έχει άδεια να στρώνει το χωματόδρομο που οδηγεί στην παραλία! Το ερώτημα λοιπόν τι γυρεύει το μηχάνημα του δήμου να στρώνει το δρόμο μετά τη διαπίστωση παράνομων εργασιών και την έναρξη προανακριτικής διαδικασίας είναι έκδηλο και αναζητά απάντηση!

Με άλλους ρυθμούς κινούνται οι υπηρεσίες

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ήδη κάνει ελέγχους, αλλά κινούνται με διαφορετικούς ρυθμούς. Η Κτηματική Υπηρεσία έκανε αυτοψία, έλαβε τις μετρήσεις, αλλά ακόμη δεν έχει αποστείλει την έκθεσή της στις συναρμόδιες υπηρεσίες. Όταν έφτασε στο σημείο δε βρήκε κανέναν!
Η Αστυνομία ήταν εξίσου άτυχη, καθώς ούτε οι άνδρες της δεν βρήκαν κάποιον όταν πήγε το περιπολικό. Ωστόσο, πηγές από την Αστυνομία σημειώνουν ότι ακόμη δεν έχουν ξεκαθαρίσει καν αν το τοιχίο είναι σε δημόσιο χώρο ή ιδιωτικό, κάτι που εντείνει την αγωνία. Εδώ, να πούμε πως αν τελικά αποδειχθεί πως κατασκευάστηκε σε ιδιωτικό τοιχίο με χρήματα και εντολές δημοσίου φορέα, τότε η υπόθεση θα λάβει πολύ χειρότερη τροπή, από την ήδη αρνητική που έχει σήμερα.

Το Λιμεναρχείο Ιτέας από πλευράς του έχει κάνει ένα βήμα παραπάνω σε σχέση με τις υπόλοιπες κρατικές υπηρεσίες.
Μετά από αυτοψία οι άνδρες του Λιμεναρχείου διαπίστωσαν ότι όντως έχει μπαζωθεί η θάλασσα, ότι έχει κατασκευαστεί ολόκληρος προβλήτας, ο οποίος και είναι αυταπόδεικτος. Δεν χρειαζόταν κάτι άλλο για να διαπιστωθεί η παράβαση και το μέγεθός της.
Ο Λιμενάρχης Ιτέας Αντιπλοιάρχος Λ.Σ. κ. Αλέξανδρος Κοτσιμπός εξηγεί στην εφημερίδα μας ότι είναι ενήμερος ο κ.Εισαγγελέας , ενώ η υπηρεσία του πλέον λειτουργεί κατ’ εντολή του, ως προς τη συγκεκριμένη υπόθεση. Ενήμερο είναι όμως και το αρμόδιο υπουργείο, από την πλευρά του οποίου θα κινηθεί η διαδικασία για τις σοβαρές διοικητικές κυρώσεις που προβλέπονται.

Το Λιμεναρχείο πάντως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και ζήτησε τη συνδρομή της Κτηματικής, έχει ήδη στη διάθεσή του το μέγεθος της κατασκευής και τον κατασκευαστεί του έργου. Άλλωστε, υπάρχουν άπειρες εικόνες που δείχνουν κάθε φάση του μπαζώματος, τα μηχανήματα, τα αυτοκίνητα και τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα, τα ονόματα των εργατών είναι στη διάθεση των υπηρεσιών, μαζί με πάρα πολλές φωτογραφίες κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους.
Από την πλευρά του Λιμεναρχείου ο φάκελος της υπόθεσης ολοκληρώνεται εντός των ημερών και θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα για να αποφασιστούν οι επιπλέον απαραίτητες ενέργειες

Θα την πληρώσουν οι κατασκευαστές

Η ιστορία αυτή είναι πολύ σοβαρή, γιατί πέρα από τα χρηματικά πρόστιμα, έχει και ένα σκέλος που αφορά ποινική διαδικασία με σημαντικά αδικήματα και σοβαρές κατηγορίες. Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε ποιος έδωσε την εντολή. Ξέρουν όμως οι συναρμόδιες υπηρεσίες τους κατασκευαστές, κάτι που αποδεικνύεται από φωτογραφίες και μαρτυρίες. Δε θα μπορέσουν να αρνηθούν τη συμμετοχή τους.
Το ζητούμενο είναι αν οι εργολάβοι πάρουν πάνω τους την υπόθεση και πληρώσουν τη νύφη ή θα κατονομάσουν αυτούς που υπάρχουν πίσω από την υπόθεση, αν βεβαίως υπάρχουν .

Θα βρεθούν μπερδεμένοι οι ιδιοκτήτες

Μέσα σε όλο το ζήτημα είναι και οι ιδιοκτήτες των παρακείμενων κτημάτων, καθώς αν διαπιστωθεί ότι ο τοίχος ακουμπά ιδιοκτησίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με το νόμο, καθώς θα θεωρηθεί ότι αυτοί έκαναν την παρανομία. Πιθανόν πάντως να μην έχουν ιδέα κάποιοι από αυτούς για τις εργασίες!

Θα γκρεμιστούν

Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα με την πορεία της ποινικής διαδικασίας, το τοιχίο, αλλά και ο βραχίωνας θα κατεδαφιστούν. Ήδη η Κτηματική έχει ξεκινήσει ενέργειες ώστε να ενημερώσει την Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Δελφών για να βγουν πρωτόκολλα κατεδάφισης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…