Home Πολιτισμός ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ TABOO
Πολιτισμός - 16 Οκτωβρίου, 2015

ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ TABOO

 Γράφει ο Στάθης Καραγκούνης

ειδικός ακοοπροθετιστής εκπρόσωπος του Κέντρου Ακοής Φωκίδας
 
Η Ακοή είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση. Αποτελεί μια αίσθηση του ανθρώπου που τον συμπληρώνει και τον ολοκληρώνει σαν οντότητα. Η αποκατάσταση της ακοής μας είναι πολύ σημαντική για να την εμπιστευόμαστε στα χέρια του οποιουδήποτε.
Δυστυχώς στο κλάδο των ακουστικών υπάρχουν  άνθρωποι που αντιμετωπίζουν το όλο θέμα σαν ένα εύκολο τρόπο πλουτισμού. Άνθρωποι που με μια βαλίτσα στο χέρι γυρίζουν σαν πλασιέ, πουλώντας αμφιβόλου ποιότητας ακουστικά βαρηκοΐας χωρίς να λύνουν ουσιαστικά το πρόβλημα του ασθενούς. Επιπροσθέτως και αμέσως μετά την εξόφληση του προϊόντος τα ίδια άτομα εξαφανίζονται πραγματικά αφήνοντας τον ασθενή χωρίς καμία προστασία , χωρίς after-sales και χωρίς καμία εγγύηση. Η συγκεκριμένη πρακτική δυστυχώς ακολουθείται κατά κόρον στην Ελλάδα μια που το νομικό κενό επιτρέπει στον οποιονδήποτε να πράττει σαν ακοοπροθετιστής.
Όλο αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες συνανθρώπων μας που ενώ πλήρωσαν για να δώσουν τέλος στα επικοινωνιακά τους προβλήματα, πρακτικά δεν είδαν κανένα αποτέλεσμα. Όλη αυτή η πραγματικά δυσάρεστη εμπειρία για τον ασθενή έχει καλλιεργήσει την εικόνα ότι τα ακουστικά δεν προσφέρουν τίποτα άρα ουσιαστικά δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, κάνοντας έτσι ακόμη και αυτούς που πραγματικά τα χρειάζονται να είναι πολύ επιφυλακτικοί απέναντι στο ίδιο το προϊόν.
 
Οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε ότι η  κατάλληλη επιλογή ακουστικού είναι μια πολύπλοκη διαδικασία.
Εξαρτάται από την βαρηκοΐα τους ασθενούς, την ηλικία του , την κοινωνική του ζωή ,ακόμη και από το αν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας και γίνεται πάντα προσαρμοσμένη στις ανάγκες, ιδιαιτερότητες και στα  οικονομικά βαλάντια του κάθε ενδιαφερόμενου.
Η προσέγγιση οφείλει να είναι αυστηρά ανθρωποκεντρική και με γνώμονα το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα
Τέλος η   διαδικασία προσαρμογής  είναι ιδιαιτέρως σημαντική μιας που εκεί, ο πιστοποιημένος ακοοπροθετιστής θα καταλάβει τι επιμέρους ρυθμίσεις πρέπει να εκτελέσει ώστε να προσφέρει στον χρήστη του ακουστικού το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Πρέπει όλοι να γνωρίζουν ότι η σωστή επιλογή καθώς και εφαρμογή ακουστικού, πιστοποιημένα θα δώσει λύση στον ασθενή. Είναι απολύτως σίγουρη διαδικασία ενώ τα αποτελέσματα θα είναι πολύ κοντά σε αυτά της φυσιολογικής ακοής.  
Είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζουμε όλοι ότι η επιλογή του κατάλληλου ακουστικού για το εκάστοτε ακουστικό πρόβλημα  μπορεί να γίνει μόνο από πιστοποιημένους ακοοπροθετιστές δηλαδή αυτούς που επωμίζονται την σωστή εφαρμογή, ρύθμιση αλλά και συντήρηση του ακουστικού βοηθήματος και  που είναι οι καθ είδη αρμόδιοι για να δώσουν λύση στο πρόβλημα του ασθενούς και όχι από διάφορες αμφιβόλου ποιότητας διαδικασίες που περισσότερο οξύνουν παρά λύνουν το πρόβλημα
 
Για οποιαδήποτε απορία σχετικά με την ακοή σας επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook  ( www.facebook.com/kentroakoisfokidas19) η επικοινωνήστε μαζί μας στο 2265301013
Με ένα τηλέφωνο ΔΩΡΕΑΝ κατ’ οικον επίσκεψη και δίνουμε λύση στο πρόβλημα σας
 
 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…