Home Β & Γ Εθνική “Γειώνει” όσους κάνουν όνειρα
Β & Γ Εθνική - 20 Δεκεμβρίου, 2020

“Γειώνει” όσους κάνουν όνειρα

 Ξεκαθαρίζει ευθύς εξαρχής ότι ο στόχος της ομάδας φέτος είναι να παραμείνει στην κατηγορία και ταυτόχρονα “γειώνει” όσους κάνουν όνειρα για κάτι παραπάνω τονίζοντας ότι “….η ομάδα έχει αρκετές ελλείψεις στο ρόστερ και τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα για να φτάσουμε απερίσπαστοι ως το τέλος”

 

Θεωρεί σωστή την απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει το πρωτάθλημα λόγω πανδημίας αλλά θεωρεί λάθος ότι επέτρεψε την έναρξή του,  με δεδομένο ότι οι ομάδες της  Γ Εθνικής έχει μόνο έξοδα και από πουθενά έσοδα.

Αποκαλύπτει ότι φέτος η οικονομική βοήθεια από τους τοπικούς φορείς δεν είναι ανάλογη παρελθόντων ετών και ταυτόχρονα σημειώνει ότι υπήρχε η οικονομική δυνατότητα θα ήθελε να αποκτήσει από ένα στόπερ, ένα αριστερό μπακ και ένα γρήγορο εξτρέμ. Ακόμη , εκφράζει παράπονα για την κατάσταση των αποδυτηρίων στο δημοτικό στάδιο Άμφισσας , μιλά για τα προσωπικά του σχέδια και κάνει προβλέψεις για τα φαβορί τόσο στον 4ο Όμιλο της Γ Εθνικής όσο και στο τοπικό πρωτάθλημα.

 

 

Ξεκινήσατε αρκετά καλά το πρωτάθλημα και ήδη μετά το πέρας της 4ης αγωνιστικής βρίσκεστε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Το ερώτημα είναι μέχρι που μπορείτε να φτάσετε, αν βέβαια συνεχιστεί κανονικά το πρωτάθλημα γιατί κανείς δεν ξέρει μέχρι πότε θα διαρκέσει η καραντίνα.

 

 Πράγματι είχαμε ένα καλό ξεκίνημα, με 2 νίκες, ισοπαλία με το ισχυρό Ύπατο και μια ήττα μέσα στο πρόγραμμα μπορώ να πω από τα Ψαχνά. Η συγκομιδή είναι αρκετά καλή για αρχή, αλλά δεν επαναπαυόμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα.

Στόχος δικός μας να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και στο τέλος θα δούμε που έχουμε φτάσει. Δε σας κρύβω όμως ότι πρωταρχικός στόχος είναι να σωθεί η χρονιά όσο το δυνατό συντομότερα και από κει και πέρα όποια καλύτερη βαθμολογική θέση τόσο καλύτερα. Επίσης να προλάβω κάποιους οι οποίοι με αφορμή τη τωρινή βαθμολογική θέση της ομάδας κάνουν όνειρα για κάτι παραπάνω, έχω να τους πω ότι η ομάδα έχει αρκετές ελλείψεις στο ρόστερ και τα οικονομικά είναι πολύ δύσκολα για να φτάσουμε απερίσπαστοι ως το τέλος.

Εδώ πάντως να πω ότι εγώ ως προπονητής του Φωκικού είμαι πολύ ευχαριστημένος από τη προσπάθεια όλων των ποδοσφαιριστών και τους έχω απόλυτη εμπιστοσύνη.

 

 

Θεωρείτε ότι σωστά αποφάσισε η κυβέρνηση να σταματήσει τη Γ Εθνική σε αντίθεση με τις επαγγελματικές κατηγορίες;

 

  Ναι σωστά το σταμάτησε το πρωτάθλημα αφού αρκετές ομάδες είχαν

κρούσματα και νομοί αρκετοί ήταν στο <<κόκκινο>> από πλευράς Πανδημίας. Έτσι αργά ή γρήγορα τα προβλήματα θα μεγάλωναν και πρωτάθλημα με τις μισές ομάδες να παίζουν και τις άλλες να κάθονται, απλά δε θα ήταν πρωτάθλημα.

Όμως το λάθος ήταν ότι άρχισε το πρωτάθλημα αφού αυτή η κατηγορία μόνο έξοδα έχει και μάλιστα αρκετά, αλλά από έσοδα τίποτα. Και εδώ είναι η ευθύνη της Πολιτείας, αφού η Γ΄ Εθνική δεν επιχορηγείται από πουθενά.

 

 

 Αυτή η διακοπή πόσο θα επηρεάσει την ομάδα σας αλλά και γενικότερα το πρωτάθλημα;

 

 Δύσκολο να απαντήσω γιατί δε ξέρω πόσο θα κρατήσει η διακοπή, σε τι κατάσταση θα είναι οι ποδοσφαιριστές μου όταν γυρίσουμε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις με το καλό και σε τι  οικονομική κατάσταση θα είναι η ομάδα, αφού τα έξοδα τρέχουν ανεξάρτητα από το αν αγωνίζεται η ομάδα ή όχι.

Πιστεύω όμως ότι όλες οι ομάδες θα επηρεαστούν  και μαζί και η δική μας για τι είχαμε βρει ρυθμό, ξέραμε τι ζητούσαμε από κάθε παιχνίδι και γενικά είχαμε μπει σε αγωνιστικό ρυθμό μετά από μεγάλη περίοδο προετοιμασίας.

 

 

 Γνωρίζω ότι φέτος η ομάδα έχει οικονομικά προβλήματα . Αυτό πόσο μπορεί να επηρεάσει την πορεία της;

 

Έχετε απόλυτο δίκιο. Αυτό είναι το σημαντικότερο πρόβλημα από όλα. Όλα τα άλλα προβλήματα φαίνονται μικρά μπροστά στο οικονομικό. Η Γ΄ Εθνική είναι μια κατηγορία  η οποία όπως προανέφερα, μόνο έξοδα έχει και όχι έσοδα. Άρα η κάθε ομάδα ψάχνει να βρει λύσεις από δωρεές και χορηγίες, οι οποίες όμως στην εποχή που ζούμε είναι δυσεύρετες.

Επίσης επειδή γνωρίζω πολύ καλά, οι βοήθειες από τους τοπικούς φορείς δεν είναι ανάλογη των παρελθόντων ετών και οι τοπικές επιχειρήσεις με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν δε μπορούν να βοηθήσουν όπως άλλες χρονιές. Και ο κόσμος του Φωκικού θέλει να βοηθήσει αλλά λόγω της κατάστασης είναι αρκετά κουμπωμένος.

Άρα η πορεία της ομάδας είναι απόλυτα συνυφασμένη και με το οικονομικό μιας και μιλάμε για εθνική κατηγορία και όχι για τοπικό πρωτάθλημα.

 

 

Γνωρίζω ότι οι παίχτες που αποκτήσατε ήταν σε συνάρτηση με τα οικονομικά της ομάδας. Ωστόσο, θα ήθελα να σας ρωτήσω σε ποιες θέσεις θα θέλατε ενίσχυση αν είχατε τα χρήματα

 

 Θέλω να τονίσω ότι οι ποδοσφαιριστές που ήρθαν φέτος στην ομάδα είναι πολύ καλοί και εξαιρετικά παιδιά. Η Διοίκηση και εγώ  πετύχαμε σχεδόν το απόλυτο με το να μην <<αστοχήσουμε>> στην επιλογή των παικτών μιας και τα κουκιά ήταν μετρημένα. Παρόλα αυτά κάναμε και υπέρβαση με τις μεταγραφές αφού ήρθαν παραπάνω παίκτες από ότι είχαμε σχεδιάσει στην αρχή για ενίσχυση της ομάδας.

Αν βέβαια υπήρχε η οικονομική δυνατότητα και μετά από 4 παιχνίδια πρωταθλήματος, θα ήθελα στόπερ-αριστερό μπάκ και ένα γρήγορο εξτρέμ.

 

 

Ποιες ομάδες θεωρείτε ότι θα διεκδικήσουν την άνοδο από τον Όμιλο;

 

 Κοιτάξτε οι ομάδες του ομίλου βρίσκονται όλες πολύ κοντά και μικρές διαφορές μεταξύ τους. Λεπτομέρειες σε κάθε παιχνίδι δίνουν τη νίκη στη μία η στην άλλη ομάδα. Θα ήταν παρακινδυνευμένο να κάνω πρόβλεψη μιας και δεν έχω δει όλες τις ομάδες, αλλά πιστεύω ότι Ύπατο, Διαγόρας Στεφανοβικείου,Ψαχνά και Αρτάκη έχουν το προβάδισμα.

 

 

Οι προσωπικοί σας στόχοι αρχίζουν και τελειώνουν με ομάδες της περιοχής ή στην άκρη του μυαλού σας έχετε και κάτι ακόμη;

 

 Να σας πω. Εγώ ασχολούμαι με τη προπονητική γιατί είμαι μια ζωή μέσα στα γήπεδα και αγαπάω το ποδόσφαιρο. Μου δίνει ζωή και με γεμίζει σαν άνθρωπο και σαν παλιό ποδοσφαιριστή. Δεν είμαι επαγγελματίας προπονητής και δε ζω από το ποδόσφαιρο και ως εκ τούτου όταν και εφόσον φύγω από το Φωκικό ως προπονητής, το πιο πιθανό είναι να ασχοληθώ και πάλι με τον Αμφισσαϊκό.

 

 

Κατά καιρούς έχετε εκφράσει παράπονα για την κατάσταση του δημοτικού σταδίου Άμφισσας. Θα θέλατε να μας το εξηγήσετε;

 

 Κοιτάξτε. Το Δημοτικό στάδιο από το καλοκαίρι που αρχίσαμε δεν ήταν και στη καλύτερη κατάσταση. Και μιλάω για τον αγωνιστικό χώρο μιας και το γήπεδο ήταν σε πολλά σημεία ξερό και σκληρό. Βέβαια εδώ και 1 μήνα έγινε επανασπορά στο γήπεδο και από ότι φαίνεται έγινε όπως έπρεπε να είναι. Δεν έχουμε μπει μέσα για να σας πω σε τι κατάσταση είναι.

Επίσης με αφορμή την έρωτηση σας θέλω να πω, ότι κάτι πρέπει να γίνει με τα αποδυτήρια του σταδίου, αφού είναι τα ίδια εδώ και δεκαετίες χωρίς να έχει αλλάξει τίποτα, εκτός από κάποιες παρεμβάσεις κατά καιρούς. Πιστεύω ότι αυτά τα παλιά κτίρια πρέπει να γκρεμιστούν και στη θέση τους να γίνουν νέα αποδυτήρια. Ας είναι και προκατασκευασμένα, αρκεί να είναι καθαρά και σύγχρονα.

 

 

Είχατε βοήθειες από την τοπική αυτοδιοίκηση;

 

Αν εννοείται βοήθεια στο οικονομικό, δε ξέρω μιας και δεν ασχολούμαι με τα οικονομικά του Φωκικού.

 

 

Και φέτος στο τοπικό πρωτάθλημα συμμετέχουν μόνο δέκα ομάδες. Πως θεωρείτε ότι θα μπορέσει να αναγεννηθεί  στην κατεύθυνση επαναδραστηριοποίησης ανενεργών σωματείων;

 

Πολύ φοβάμαι ότι ο αριθμός των σωματείων θα παραμείνει ο ίδιος, μη σα πω ότι μετά από μερικά χρόνια θα μειωθεί ακόμα περισσότερο. Είναι φαινόμενο της εποχής μας ότι τα παιδιά δεν ασχολούνται με το ποδόσφαιρο όπως τα παλιά χρόνια και ως εκ τούτου πως θα υπάρξουν παραπάνω ομάδες χωρίς ποδοσφαιριστές. Παλιά κ’άθε χωρίο στη Φωκίδα είχε την ομάδα του και για αυτό υπήρχαν σχεδόν 30 σωματεία. Τώρα με τα χωριά να ερημώνουν και τα οικονομικά να είναι δύσκολα δε βλέπω να υπάρχουν άλλες ομάδες ακόμα και αν δοθούν επιχορηγήσεις για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Θα επιβιώσουν ομάδες που διατηρούν ακαδημίες ποδοσφαίρου και αυτές στις πόλεις ως επί το πλείστον.

 

 

Μια  τελευταία ερώτηση. Ποια ομάδα θεωρείτε φαβορί στο τοπικό πρωτάθλημα;

 

 Κοιτάξτε το είχα πει πριν αρχίσει το τοπικό πρωτάθλημα ότι ακλόνητο φαβορί είναι ο Απόλλων Ευπαλίου. Είναι μια ομάδα η οποία κράτησε παίκτες από πέρσι από τη Γ΄΄ Εθνική, πήρε και άλλες αξιόλογες μεταγραφές, έχει οργανωθεί σε αξιοζήλευτο επίπεδο για τη Φωκίδα και γενικά θεωρώ ότι είναι ένα σκαλοπάτι μπροστά από τις άλλες κατά τα άλλα αξιόλογες ομάδες που διεκδικούν πρωτάθλημα όπως ο Ησαϊας Δεσφίνας και ο Αστέρας Ιτέας .

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…