Home ΕΠΣ Φωκίδας Γήπεδο Γαλαξιδίου : Η ξεραήλα σε όλο της το μεγαλείο!!!!
ΕΠΣ Φωκίδας - 20 Μαΐου, 2017

Γήπεδο Γαλαξιδίου : Η ξεραήλα σε όλο της το μεγαλείο!!!!

 Ημερομηνία δημοσίευσης:31/05/2013

Μπορεί  το Γαλαξίδι να θεωρείται – και είναι- ένα από τα πιο όμορφα και ιστορικότερα μέρη του τόπου μας που το τιμούν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες τουρίστες  αυτό όμως δεν σημαίνει ότι την ίδια αγάπη και προσοχή του δείχνουν και οι τοπικοί μας άρχοντες.

Τραγικό παράδειγμα το γήπεδο ποδοσφαίρου  που σε πείσμα  των καιρών παραμένει ξηρό από χορτάρι , θέλοντας ίσως να μας θυμίσει τα νεανικά μας χρόνια όταν πιτσιρικάδες δεν καταλαβαίναμε τίποτε και παίζαμε ξυπόλητοι σε ξηρά γήπεδα με αποτέλεσμα τα γόνατά μας κάθε τρεις και λίγο να ματώνουν και εμείς να αισθανόμαστε υπερήφανοι.

Θα μου πείτε πολυτέλειες, ιδίως σε καιρό  έντονης λιτότητας με τις αυτοκτονίες να έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ και την κατάθλιψη να είναι η εθνική μας ασθένεια .

Θα σας απαντήσω  ότι έχετε άδικο καθώς ο αθλητισμός είναι ένας κοινωνικός θεσμός ο οποίος αντικατοπτρίζει τη δεδομένη κοινωνία και τον πολιτισμό της.

Υπό το πρίσμα αυτού του ορισμού το να μην διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές μια από τις  πιο γνωστές πανελλαδικά Δημοτικές Ενότητες είναι έγκλημα.





Ιστορία του γηπέδου



Η ομάδα του Γαλαξιδίου Οιάνθη ιδρύθηκε το 1985-86 (το καταστατικό της κατατέθηκε το 1985 και πρωτόπαιξε το 1986).

Το παρόν γήπεδο κατασκευάστηκε σε χώρο που άνηκε στην τότε κοινότητα το 1989-1990 από τον τότε πρόεδρο Μιχόπουλο με τις ελάχιστες δυνατές διαστάσεις , δηλα 45χ90 μέτρα

Το 1994-95 έγινε η πρώτη  ανακατασκευή , από το ίδιο πρόεδρο της κοινότητας, μεγαλώνοντας τις διαστάσεις που πλέον είναι 55χ100 και φτιάχνοντας κάποια αποστραγγιστικά έργα.

Στη δεύτερη θητεία του δημάρχου κου Γουργουρή τοποθετήθηκαν τα συρματοπλέγματα

Επί θητείας Αγγουρά μεγάλωσαν κάπως οι κερκίδες και επισκευάστηκαν τα λουτρά

Επί θητείας Φουσέκη προς το παρόν δεν έχει γίνει τίποτε από τη δημοτική αρχή αλλά την ίδια περίοδο με χρήματα της διοίκησης της ομάδας έγιναν κάποιες παρεμβάσεις στα αποδυτήρια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…