Home Δήμος Δελφών Β.Αυγερινός και Β.Μυταράς παρεμβαίνουν για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού : Άμεσα εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Β.Αυγερινός και Β.Μυταράς παρεμβαίνουν για τη μετεγκατάσταση του καταυλισμού : Άμεσα εισαγωγή στο Δημοτικό Συμβούλιο

Την έλλειψη ενημέρωσης για την απόφαση της επιτροπής για τη μετεγκατάσταση των Ρομά, ως προς τη μοναδική ομόφωνη απόφαση που ελήφθη και αφορά την Κάμινο, αλλά και την άμεση εισαγωγή του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητούν με επιστολές τους τα μέλη της Βασίλης Αυγερινός και Βαγγέλης Μυταράς.

Ζητούν δελτίο τύπου

Την έλλειψη επίσημης ενημέρωσης για την απόφαση της επιτροπής επισημαίνουν τα μέλη της κ.Μυταράς και Αυγερινός ζητώντας από το δήμο την άμεση έκδοση δελτίου τύπου, αναφέροντας τα εξής:

Από: Ευάγγελο Μυταρά
Βασίλη Αυγερινό
Μέλη Επιτροπής ΡΟΜΑ
Άμφισσα 9 Μαΐου 2023

Προς: κ. Παναγιώτη Ταγκαλή
Δήμαρχο Δελφών
Κοιν: 1)κ. Χρυσ. Πονήρη – Σεγδίτσα
Πρόεδρο Δήμου Δελφών
2)Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου
Θέμα: Διαμαρτυρία μελών της επιτροπής για μη έκδοση Δελτίων Τύπου σχετικά με τις λήψεις των αποφάσεων της επιτροπής.
Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τον λαρυγγικό πνιγμό του ιερού δικαιώματος της δημοκρατικής ενημέρωσης των πολιτών του Δήμου Δελφών. Είναι εμφανές και αυτό αποδεικνύεται ότι δεν επιθυμείτε την ενημέρωση για τα αποτελέσματα της 3ης συνεδρίασης της επιτροπής στις 29/03/2024 και ώρα 19 και της προηγούμενης 4ης συνεδρίασης στις 25/04/2024 και ώρα 18:00.
Προς αποφυγή σκανδαλισμού των πολιτών παρακαλούμε άμεσα ο Δήμος Δελφών όπως εκδώσει Δελτίο Τύπου ενημερώνοντας τους πολίτες τουλάχιστον για την μία και μοναδική επιτυχή ομόφωνη απόφαση της επιτροπής σχετικά με την προσωρινή μετεγκατάσταση του παράνομου καταυλισμού που βρίσκεται στην Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλλος στην θέση Κάμινος.

Τα μέλη της επιτροπής
Ευάγγελος Μυταράς
Βασίλειος Αυγερινός

Άμεσα Δημοτικό Συμβούλιο

Με έτερη επιστολή οι κ.Μυταράς και Αυγερινός ζητούν την άμεση εισαγωγή του θέματος της μετεγκατάστασης του καταυλισμού στη θέση Κάμινος, αναφέροντας τα εξής:

Από: Ευάγγελο Μυταρά
Βασίλη Αυγερινό
Μέλη Επιτροπής ΡΟΜΑ

Προς: κ. Παναγιώτη Ταγκαλή
Δήμαρχο Δελφών
Κοιν: 1)κ. Χρυσ. Πονήρη – Σεγδίτσα
Πρόεδρο Δήμου Δελφών
2)Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών της ομόφωνης απόφασης της επιτροπής για την μετακίνηση του παράνομου καταυλισμού παραπλεύρως της Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλλος στην τοποθεσία Κάμινος.
Όπως σας είναι γνωστό από την 4η συνεδρίαση της επιτροπής που έλαβε χώρα στις 25/04/2024 και ώρα 18:00, ομόφωνα αποφασίσαμε την προσωρινή μετεγκατάσταση του παράνομου καταυλισμού που βρίσκεται επί της Ε.Ο. Άμφισσας – Μπράλλος, στην θέση Κάμινος. Δεδομένης της δημοσίευσης της Κ.Υ.Α. υπ ́αριθμ. 18987/124/10.04.2018 (Φ.Ε.Κ. Β’ 1276), η οποία έχει δημοσιευτεί, ισχύει και η έκταση έχει εγκριθεί για την προσωρινή μετεγκατάσταση του ωφελούμενου πληθυσμού Ρομά.
Ο σημαντικότερος λόγος αυτής της ομόφωνης απόφασης είναι η επικινδυνότητα που παρουσιάζει ο καταυλισμός επί του εθνικού δικτύου Άμφισσα – Μπράλλος, τόσο για τους διερχόμενους οδηγούς και τα οχήματα που κινούνται στο Εθνικό Δίκτυο, αλλά και για τους πεζούς και για τους εγκατεστημένους στον καταυλισμό όπως και εσείς άλλωστε αποδεχθήκατε.
Επειδή οι κίνδυνοι παραμένουν και ανά πάσα ώρα και στιγμή δύναται να επέλθει το μοιραίο, παρακαλούμε όπως με την μορφή του κατεπειγόντως εισέλθει το ως άνω θέμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δελφών.
Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και την άμεση ενημέρωσή μας.

Τα μέλη της επιτροπής
Ευάγγελος Μυταράς
Βασίλειος Αυγερινός

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…