Home Πολιτικά - Φωκίδα “Βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και εσωτερικό”
Πολιτικά - Φωκίδα - 17 Οκτωβρίου, 2019

“Βελτιώθηκε η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό και εσωτερικό”

 Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ημερών από την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ η ΔΗΜ.ΤΟ. Δωρίδας εξέδωσε χτες ανακοίνωση στην οποία απαριθμεί τις βασικότερες πολιτικές αποφάσεις που υλοποιήθηκαν τονίζοντας ότι   οι προσδοκίες του λαού  για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκαν θεαματικά και επιπλέον η άλλαξε προς το καλύτερο η εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

 
Ακολουθεί η ανακοίνωση:
 
Συμπληρώνονται σήμερα 16 Οκτωβρίου 2019 εκατό (100) ημέρες από την ορκωμοσία  της νέας Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης με πολιτικούς από όλο το πολιτικό φάσμα, μαζί με τεχνοκράτες με εμπειρία στην αγορά και τις επιχειρήσεις, είναι ένα ακόμη δείγμα βαθύτερων αλλαγών στις αντιλήψεις της ελληνικής κοινωνίας και του πολιτικού συστήματος, που εκφράζει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.  
Η αναγέννηση της οικονομίας και η αλλαγή της δημόσιας εικόνας της χώρας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αποτέλεσαν το μεγάλο στοίχημα της νέας Κυβέρνησης, και από τα αποτελέσματα των πρώτων εκατό ημερών, δείχνει ότι αυτό, σε μεγάλο βαθμό, έχει ήδη επιτευχτεί.   
Οι προσδοκίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας βελτιώθηκαν θεαματικά. Ενδεικτικά ο δείκτης οικονομικού κλίματος έκλεισε στις 107,2 μονάδες τον Σεπτέμβριο, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση από τον Μάρτιο του 2008.
Η Ελλάδα δανείστηκε την περασμένη Τετάρτη, έντοκα γραμμάτια με αρνητικό επιτόκιο για πρώτη φορά στην ιστορία της.
Για δεκαετές ομόλογο, η Ελλάδα δανείστηκε με επιτόκιο μόλις 1,5%, ενώ το επιτόκιο, λίγους μήνες πριν, ήταν στο 3,9%.
Ο ΕΝΦΙΑ, ήδη, από φέτος, μειώθηκε κατά 22% μεσοσταθμικά.
Βελτιώθηκε η ρύθμιση των 120 δόσεων, με αποτέλεσμα 1.155.000 οφειλέτες, να ρυθμίσουν 11,5 δισ. ευρώ οφειλών, σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία.
Χορηγήθηκαν 66.000 αυξημένες συντάξεις χηρείας, που είχαν μειωθεί δραματικά από την προηγούμενη Κυβέρνηση.
Επιστράφηκαν οφειλές του ΕΦΚΑ, περίπου 100 εκατ. ευρώ, στους ελεύθερους επαγγελματίες.
Αυξάνεται κατά 10 εκατ. ευρώ, περίπου και καταβάλλεται προκαταβολικά το επίδομα θέρμανσης, για τη μείωση της ενεργειακής φτώχειας.
Ξεμπλόκαραν μεγάλα επενδυτικά σχέδια, όπως στο Ελληνικό, στο λιμάνι του Πειραιά και στη Χαλκιδική.
Ταυτόχρονα η Κυβέρνηση παίρνει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, όπως η απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μίγματος της χώρας μέχρι το 2028 και η κατάργηση των πλαστικών μιας χρήσης, μέχρι το 2021.
Απενεργοποιήθηκε η «ωρολογιακή βόμβα» της Δ.Ε.Η..
Επανήλθε η κυβερνησιμότητα σε Δήμους και Περιφέρειες και εγκρίθηκαν πόροι, 180 εκατ. ευρώ, για αντιπλημμυρικά έργα, σε όλη τη χώρα.
Καταργήθηκε το άσυλο βίας και ανομίας στα Πανεπιστήμια
Δρομολογήθηκε η πρόσληψη 1.500 αστυνομικών.
Εκκενώθηκαν κτίρια που είχαν καταληφθεί για χρόνια.
Δεν θρηνήσαμε ούτε ένα θύμα αυτό το καλοκαίρι, παρά τις πολύ περισσότερες πυρκαγιές, σε σχέση με πέρυσι, ενώ και οι καμένες εκτάσεις ήταν πολύ λιγότερες.
Παρέχεται πλήρη και δωρεάν περίθαλψη, στους εγκαυματίες που άφησε η τραγωδία στο Μάτι.
Μπήκε τέλος στις ουρές της ντροπής, έξω από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, καθώς και στην ταλαιπωρία συμπολιτών μας με βαριές ασθένειες, χορηγώντας τους φάρμακα από τα φαρμακεία και τα νοσοκομεία.
 
Τι μπορούν να περιμένουν οι πολίτες από τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης
 
Στο νέο Προϋπολογισμό περιλαμβάνονται μέτρα αναθέρμανσης της Οικονομίας και  κοινωνικής στήριξης που συνολικά φτάνουν τα 1,2 δισ. ευρώ. Είναι όλα όσα ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και αφορούν μέτρα ενίσχυσης της οικογένειας και κίνητρα κατά της υπογεννητικότητας, ελάφρυνση των βαρών για τα φυσικά πρόσωπα, μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για τους εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης και μέτρα ενίσχυσης της οικοδομικής δραστηριότητας.
 
 
Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσουν νομοθετικές και μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες
 
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη Βουλή το νέο αναπτυξιακό  νομοσχέδιο με τον τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα» που με την εφαρμογή του θα προσθέσει επιπλέον Α.Ε.Π. 5% σε βάθος δεκαετίας, ενώ έχει ήδη τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη διαμεσολάβηση σε αστικές και εμπορικές υποθέσεις, που θα μειώσει δραστικά τον φόρτο των δικαστηρίων και θα συμβάλει στην επίσπευση απονομής της Δικαιοσύνης.  Στο ίδιο στάδιο βρίσκεται και το νομοσχέδιο με μέτρα κατά της χειραγώγησης αθλητικών αγώνων και την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα. Έως τις αρχές Νοεμβρίου θα ψηφιστούν επίσης οι τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να εξαλειφθούν οι προβληματικές διατάξεις που έσπευσε να καθιερώσει η προηγούμενη Κυβέρνηση. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου θα έχει ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Πριν ολοκληρωθεί το 2019, σειρά έχουν το νέο Εθνικό Σύστημα Πολιτικής Προστασίας, η μεταρρύθμιση ώστε να έχουν μεγαλύτερη αυτονομία τα Πανεπιστήμια μας,  το νέο Ασφαλιστικό, που θα είναι συμβατό με τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και η ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Ακόμη, θα έχουμε και το νόμο που θα απαλλάσσει την Δ.Ε.Η. από τον ασφυκτικό έλεγχο του Δημοσίου σε θέματα καθημερινής λειτουργίας και θα χωρίζει τη ΔΕΠΑ σε δύο τμήματα (ΔΕΠΑ Εμπορία και ΔΕΠΑ Υποδομές) και θα προσδιορίζει τη νέα μέθοδο για την ιδιωτικοποίηση της. Τέλος, αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή και το σχέδιο «Ηρακλής» που θα έχει πολλαπλά οφέλη για τους πολίτες, τις τράπεζες, τους μετόχους, τους επενδυτές, το Δημόσιο και γενικότερα για την  ελληνική οικονομία, αλλά και την Ευρωζώνη.
 
Διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων
 
Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε προεκλογικά να μειώσει φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά ταυτόχρονα απαιτεί πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζόμενων. Και αυτό ακριβώς αποδεικνύεται στην πράξη παίρνοντας πρόσθετα μέτρα, αλλά και εντείνοντας τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας.  Το τρίτο τρίμηνο του έτους διπλασιάστηκαν οι έλεγχοι των επιθεωρητών του ΕΦΚΑ σε σχέση με τα δύο πρώτα τρίμηνα του 2019, καθώς πραγματοποιήθηκαν 12.987 έλεγχοι έναντι 11.628 την περίοδο Ιανουαρίου- Ιουνίου. Εντοπίστηκαν 1.357 αδήλωτοι εργαζόμενοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 15.600.527 ευρώ. Η Κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα την προσήλωσή της στην εφαρμογή της νομοθεσίας και στην προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Η ανοχή της Κυβέρνησης στην παραβατικότητα είναι μηδενική.
Το γενικό συμπέρασμα, όπως δείχνουν και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις,  είναι πως οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι, ήδη, έγιναν πολλά.
Κυρίως, ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη νοιάζεται για όλους τους Έλληνες και ιδίως για αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Διαπιστώνουν, ταυτόχρονα, ότι αλλάζει η εικόνα της χώρας τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό όπου ο Πρωθυπουργός επανασυστήνει την Ελλάδα στον κόσμο με διαδοχικές συναντήσεις με ξένους ηγέτες και διεθνείς επενδυτές.
 
 Λιδωρίκι 16-10-2019
ΔΗΜ.Τ.Ο. ΔΩΡΙΔΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…