Home Πολιτικά - Φωκίδα Α.Μανδρέκα : «Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται σε ξέφρενο πολιτικό τυχοδιωκτισμό»
Πολιτικά - Φωκίδα - 22 Αυγούστου, 2015

Α.Μανδρέκα : «Ο κ. Τσίπρας επιδίδεται σε ξέφρενο πολιτικό τυχοδιωκτισμό»

 Σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού και του ΣΥΡΙΖΑ για την απόφασή του να οδηγήσει την χώρα στην τρίτη εκλογική αναμέτρηση σε διάστημα επτά μηνών, εξαπολύει η τ.Βουλευτής κ. Ασπασία Μανδρέκα σε δήλωσή της στην ΩτΦ.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Ο Πρωθυπουργός, κ. Τσίπρας, εξαντλώντας την έννοια του πολιτικού τυχοδιωκτισμού, παραιτήθηκε με σκοπό να οδηγήσει τη χώρα σε εθνικές εκλογές.
Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ο μοναδικός, διαχρονικά, Πρωθυπουργός που μέσα σε οκτώ μήνες έχει προκαλέσει, με αποκλειστική υπαιτιότητά του, τρείς εκλογικές διαδικασίες.
Ο κ. Τσίπρας μέχρι σήμερα με τις λανθασμένες κινήσεις του έχει ζημιώσει τη χώρα πολλά δισεκατομμύρια ενώ εν τέλει υπέγραψε το μεγαλύτερο Μνημόνιο, το πιο επώδυνο Μνημόνιο, που υπήρξε ποτέ, καταστρέφοντας την βραχυπρόθεσμη προοπτική της χώρας και μάλιστα την ώρα που αυτή έβγαινε από την πενταετή κρίση.
Το κυριότερο, όμως, είναι ότι ο Πρωθυπουργός κορόιδεψε με τον χειρότερο τρόπο τον ελληνικό λαό που τον τίμησε με την εντολή του τον προηγούμενο Ιανουάριο.
Σήμερα, ο ίδιος βιώνει το πολιτικό του αδιέξοδο αφού το κόμμα του έχει ήδη διασπασθεί και η Κυβέρνηση του, ουσιαστικά, έχει χάσει τη δεδηλωμένη και την στήριξη σοβαρής μερίδας  των βουλευτών του.
Μπροστά σε αυτό το πολιτικό του αδιέξοδο, ο κ. Τσίπρας, είχε, κατά την άποψή μου, δύο επιλογές: Είτε, δηλαδή, να προχωρήσει σε μια Κυβέρνηση Οικουμενική, ή, αν θέλετε, μια Κυβέρνηση Ειδικού σκοπού, προκειμένου να υλοποιήσει  την συμφωνία και να οδηγήσει τη χώρα ξανά σε σταθερότητα, Είτε να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές.
Δυστυχώς, ο κ. Τσίπρας, απόψε, επιχειρώντας να δραπετεύσει από τις ευθύνες του, επέλεξε την χειρότερη δυνατή λύση. Επέλεξε, δηλαδή, τις Εκλογές.
Θέλει, στην πραγματικότητα, να ξεκαθαρίσει το δικό του κόμμα, και οδηγεί τη χώρα σε τρίτες Εκλογές μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.  Με την επιλογή αυτή επιδεικνύει για μια ακόμη φορά ανευθυνότητα απέναντι στους πολίτες και αποδεικνύει για πολλοστή φορά ότι βάζει το κομματικό και προσωπικό του συμφέρον πάνω από το συμφέρον της χώρας.
Επιστρέφοντας από τις διακοπές του ανακοίνωσε απόψε την παραίτησή του για να αιφνιδιάσει, στην πραγματικότητα, τους δικούς του συντρόφους  της αριστερής πλατφόρμας και επιδιώκει εκλογές σε τάχιστο χρόνο, προκειμένου οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι να μην προλάβουν να οργανωθούν. 
Και βέβαια επιθυμεί άμεσες εκλογές για να μην προλάβουν να φτάσουν οι λογαριασμοί, από τα μέτρα ύψους 15 δις, στα νοικοκυριά, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τους επαγγελματίες.. 
Η Ν.Δ η οποία δρα πάντα με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και πάντα λέει την αλήθεια, ακόμη κι όταν αυτή τής στοιχίζει πολιτικά, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο μέσα στα πλαίσια που θέτει το Σύνταγμα και ειδικότερα η διαδικασία των Διερευνητικών εντολών, ώστε να αποφευχθούν οι εκλογές, δεδομένου ότι αυτό επιτάσσει το καλό του λαού μας.
Για την περίπτωση, όμως, που η διαδικασία αυτή δεν φέρει καρπούς, η Ν.Δ δηλώνει πανέτοιμη για την εκλογική μάχη, οποτεδήποτε κι αν διεξαχθεί αυτή.
Ο κόσμος έχει αντιληφθεί πια ποιός τον κοροϊδεύει και ποιός του λέει την αλήθεια. Έχουν όλοι κατανοήσει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ποιοί μπορούν να εξασφαλίσουν τη σταθερότητα, την προοπτική και το μέλλον της Ελλάδας και του λαού της.
Προσωπικά, και στην περίπτωση αυτή, όπως πάντα, θα δώσω τη μάχη με ακόμη μεγαλύτερη δύναμη, την οποία αντλώ από τον ίδιο τον κόσμο της Φωκίδας, ο οποίος σήμερα, έχει ακόμη πιο ξεκάθαρη, την πραγματικότητα μπροστά στα μάτια του», καταλήγει.
   
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…