Home Τοπικά Αφροδίτη Παπαθανάση: Η κατάσταση στην ελληνική κτηνοτροφία λόγω αύξησης κόστους παραγωγής, είναι πολύ δύσκολη”…
Τοπικά - 12 Απριλίου, 2022

Αφροδίτη Παπαθανάση: Η κατάσταση στην ελληνική κτηνοτροφία λόγω αύξησης κόστους παραγωγής, είναι πολύ δύσκολη”…

Η κατάσταση στην ελληνική κτηνοτροφία λόγω αύξησης κόστους παραγωγής, είναι πολύ δύσκολη, επικίνδυνη για την τύχη, την αντοχή μικρών μονάδων.
Ανάλογα πρόβλημα έχει και η αγροτική παραγωγή, λιπάσματα, εφόδια, κόστος ηλεκτρονικού για άρδευση.
Η Φωκίδα έχει, ακόμη, κτηνοτρόφους και μικρές μονάδες. Οι Δήμοι, η Περιφερειακή Αρχή και ο Βουλευτης, άμεσα πρέπει να συζητήσουν μαζί τους και να συνειδητοποιήσουν το επείγον της κατάστασης.
Πρώτα η κτηνοτροφία πρέπει να σωθεί από τον βραχνά των υπερβολικών αυξήσεων σε ζωοτροφές, στο κόστος παραγωγής και ταυτόχρονα, με προοπτική, οι Αρχές να δουν πως συμπληρωματικά σε εθνικά και περιφερειακά προγράμματα, θα βοηθήσουν την κτηνοτροφία στη Φωκίδα.
Χρειάζονται τροπολογίες που επιταχύνουν διαδικασίες ενίσχυσης των κτηνοτρόφων, με κριτήρια που πραγματικά βοηθούν την κατανομή των ενισχύσεων.
Παρακαλώ πολύ τους Αιρετούς να δουν συνολικά την εικόνα, της διατήρησής αλλά και των μέτρων εκπαίδευσης, ενίσχυσης, χρηματοδότησης για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας στη Φωκίδα.
Σήμερα η κατάσταση είναι δύσκολη.
Ας κινηθούν άμεσα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…