Home Δήμος Δελφών Αφροδίτη Παπαδήμα : «Ουδέν εστί θηρίον γυναικός αμαχώτερον»
Δήμος Δελφών - 17 Δεκεμβρίου, 2020

Αφροδίτη Παπαδήμα : «Ουδέν εστί θηρίον γυναικός αμαχώτερον»

  

Μέλι στάζει για όλα σχεδόν τα στελέχη της δημοτικής αρχής που προέρχονται από τη Δ.Ε. Άμφισσας – και όχι μόνο -  η πρόεδρος του Προσηλίου κα Αφροδίτη Παπαδήμα τονίζοντας ότι ειδικά ο δήμαρχος κ Παναγιώτης Ταγκαλής “γνωρίζει όλα τα προβλήματα που έχει η Κοινότητα , από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο έχει την ίδια σπουδαιότητα για εκείνον , και φυσικά όσες φορές έχει χρειαστεί «έσκυψε» με περίσσιο ενδιαφέρον”

Ακόμη, μιλά για τα προβλήματα του χωριού τονίζοντας ότι σε σύντομο διάστημα θα τοποθετηθεί ο νέος φωτισμός ενώ για το πρόβλημα του δρόμου ισχυρίζεται ότι κυρίως έχει εντοπιστεί στη θέση “Καρπάκι” και ότι υπάρχουν ήδη μελέτες που αναμένουν πρόγραμμα για να ενταχθούν.

Επιπλέον, μιλά για τις σχέσεις της με τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού ισχυριζόμενη ότι πλέον έχουν εξομαλυνθεί ενώ ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στα μπάζα της Ρεκκάς που σημειώνει ότι βρίσκονται εκεί 30 χρόνια και αναρωτιέται γιατί κάποιοι συμπολίτες της τα “ανακάλυψαν τώρα”

 

 

 

“Εξαιρετικό το επίπεδο συνεργασίας μου με τους  αντιδημάρχους και τους δημοτικούς συμβούλους”

 

 

Θα ήθελα να μου κάνετε μια αποτίμηση του ενός έτους χρόνου που συμπληρώσατε στο τιμόνι του χωριού. Τι πετύχατε στην πρώτη σας θητεία και ποιους στόχους έχετε βάλει μέχρι το τέλος της 2ης  θητείας σας ?

 

Μιας και αναφέρεστε στο “τιμόνι” θα σας εξηγήσω ότι η ταχύτητα , η πορεία και οι σκέψεις είναι πάντα ίδιες εδώ και 6 χρόνια. Να κοιτάζω μπροστά και να προσπερνάω τα εμπόδια έχοντας αρκετή υπομονή , επιμονή και θέληση για την επίτευξη των στόχων μου.

Στην πρώτη θητεία πέτυχα να βγάλω την Σεγδίτσα από τον λήθαργο στον οποίο βρισκόταν , στην δεύτερη την οποία διανύουμε θεωρώ ότι τα σχέδια και οι στόχοι μου βρίσκονται σε καλό δρόμο και θα δούμε να υλοποιούνται .

 

 

Πως τα πάτε με την νέα Δημοτική Αρχή? Αν είχατε μπροστά σας το Δήμαρχο  τι θα του ζητούσατε κατά προτεραιότητα για την Κοινότητα σας? Ποια η σχέση σας με τους αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς συμβούλους? Υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ σας πείτε μας λίγα λόγια για αυτούς που συνεργάζεστε ?

 

Η νέα Δημοτική Αρχή έχει πολλά θετικά στοιχεία. Θα μου επιτρέψετε να σταθώ σε ένα από όλα που θεωρώ ότι είναι και το ποιο σημαντικό.

Σε αυτή την Δημοτική Αρχή έχει “παντρευτεί”το παλιό με το καινούριο , η εμπειρία με το πάθος και τον αυθορμητισμό . Επομένως όλο αυτό από μόνο του αποτελεί επιτυχία .

Φυσικά είμαι τυχερή που βρίσκομαι ανάμεσα σε αυτοδιοικητικούς με χρόνια εμπειρίας αλλά και με νέα παιδιά με θέληση , πίστη και αγωνιστικότητα. Άποψη μου είναι ότι πρέπει να σεβόμαστε την προηγούμενη γενιά από εμάς , να αποκομίζουμε τα θετικά , να μαθαίνουμε από τα λάθη της και όλοι μαζί με θάρρος και τόλμη να προχωράμε μπροστά δίνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα απέναντι στη κοινωνία την οποία ζούμε αλλά και που μας επέλεξαν να τους εκπροσωπούμε. Ποιος δεν θα ήταν θετικός σε μια τέτοια πρόκληση?

Δεν θα ήθελα να θέσω κάποια προτεραιότητα αυτή την στιγμή για τον απλούστατο λόγο ότι ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Ταγκαλής έχει ενημερωθεί και γνωρίζει όλα τα προβλήματα που έχει η Κοινότητα μου. Από το πιο μικρό έως το πιο μεγάλο έχει την ίδια σπουδαιότητα για εκείνον , και φυσικά όσες φορές έχει χρειαστεί «έσκυψε» με περίσσιο ενδιαφέρον πάνω από τα προβλήματα του χωριού μου αντιμετωπίζοντας τα άμεσα και κάνοντας το καλύτερο δυνατό , βάζοντας πάντα ως προτεραιότητα την καλύτερη ποιότητα ζωής των συνδημοτών μου.

Το επίπεδο συνεργασίας με τους Αντιδημάρχους που συνεργάζομαι είναι εξαιρετικό το ίδιο και με τους Δημοτικούς Συμβούλους. Θα ήθελα να αναφερθώ σε κάποιους που συνεργάζομαι χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκτιμώ ή στερούνται ικανοτήτων οι υπόλοιποι.

Στον Αντιδήμαρχο κ. Λουπάκο Νίκο ο οποίος  ξέρει να ακούει και να βλέπει τα προβλήματα με σύνεση και πάντα με καλή πρόθεση δίνοντας άμεσες λύσεις. Χαίρομαι που πραγματικά βρίσκεται στη θέση αυτή και η συνεργασία μας είναι άψογη .

Στον Αντιδήμαρχο  κ. Αγαπητό Χάρη καθώς έχει αναλάβει το κομμάτι Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας που παρόλο  το επιφορτισμένο πρόγραμμα του , όποτε τον έχω χρειαστεί είναι πάντα παρόν και έχει ανταποκριθεί άμεσα.

Ο κ. Κατσικούλης Νίκος ο οποίος με την ενεργή του παρουσία κάνει το καλύτερο δυνατό στα θέματα του Πολιτισμού και ειδικά ενόψει του Εορτασμού των 200 χρόνων από το 1821 , θεωρώ ότι οι γνώσεις του και η παρουσία του είναι καθοριστική για την ανάδειξη της Ιστορίας όχι μόνο του Δήμου αλλά και της κάθε Κοινότητας ξεχωριστά.

Θα μου επιτρέψετε επίσης να αναφερθώ και στην Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου την κ. Σεγδίτσα Σωσώ καθώς σαν γυναίκα μπορώ να πω ότι είμαι περήφανη που εκπροσωπεί τον μέγιστο τίτλο της  προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου με σοβαρότητα , σύνεση και εργατικότητα.

Για τον Αντιδήμαρχο κ. Μαντζώρο Στάθη το μόνο που μπορώ να πω είναι σεβασμός  , ένας αυτοδιοικητικός με βαθιά γνώση και εμπειρία .

Και φυσικά στον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Μανανά Θανάση , ένα άνθρωπος με εμπειρία και γνώση που με επιμέλεια και σωφροσύνη εργάζεται καθημερινά για τον εξ ορθολογισμό του Δήμου.

 

 

«Υπάρχει μελέτη για το δρόμο”

 

Πως τα πάτε με την καθαριότητα στο χωριό σας . Είστε ικανοποιημένη ή θα θέλατε να υπάρχουν μεγαλύτερες προσπάθειες από πλευράς Δήμου?

 

Περάσαμε ένα χρόνο αρκετά δύσκολο που σαφώς ήταν η χρονιά της ανοχής , η χρονιά του covid , η χρονιά της αλλαγής . Ας αποδεχτούμε την αλήθεια μακάρι να είχαμε ένα μαγικό ραβδάκι και όλα να τα αλλάζαμε από την μια μέρα στην άλλη. Ομολογώ ότι υπήρξαν προβλήματα. Όμως πίσω από αυτό δεν ξεχνάμε τις δυσκολίες που δυστυχώς υπήρχαν όπως για παράδειγμα η έλλειψη προσωπικού που τα πράγματα άλλαξαν με τα προγράμματα  του ΟΑΕΔ καθώς και με το προσωπικό που ο Δήμος τώρα απασχολεί η κατάσταση στην καθημερινότητα μας οδεύει προς το καλύτερο.

 

Χωριανοί σας ισχυρίζονται ότι ενώ στο Δημόσιο δρόμο ο φωτισμός δεν είναι επαρκής εντούτοις υπάρχουν κολώνες αποθηκευμένες πάνω από ένα χρόνο . Πότε σκέφτεστε να τοποθετηθούν ?

 

Σωστά ισχυρίζονται! Ήδη εδώ και αρκετό καιρό έχει δρομολογηθεί να γίνει η συντήρηση τους και άμεσα θα γίνει και η τοποθέτηση τους .

 

Δρόμος . Ένα μεγάλο αγκάθι καθώς σε πολλές περιπτώσεις λειτουργεί αποτρεπτικά σε κάποιους να επισκεφτούν το χωριό σας και σε τελική ανάλυση δυσκολεύει την ανάπτυξη. Τι απαντάτε?

 

Όσο αφορά τον δρόμο θα σας πω ότι σίγουρα έχουμε το πλεονέκτημα να υπάρχει προσβασιμότητα από πολλά σημεία στους Οικισμούς . Γνωρίζω όμως ότι το αγκάθι είναι στην θέση “Καρπάκι” όπου εκεί υπάρχει ήδη μελέτη καθώς θα είμαστε έτοιμοι για την χρηματοδότηση της και την ένταξη της σε κάποιο πρόγραμμα μόλις αυτό βγει.

 

 

Υπάρχουν 30 χρόνια τα μπάζα στοφαράγγι”

 

 

Τι συνέβη με τα μπάζα μέσα στο Φαράγγι της Ρεκά ? Τα έχει πετάξει πράγματι η Εταιρία όπως κάποιοι ισχυρίζονται?

 

 Όταν αναφέρεστε στα μπάζα εννοείται αυτά που βρίσκονται εκεί το λιγότερο 30 χρόνια ? Η Εταιρεία δεν δραστηριοποιείται κοντά στο Φαράγγι εδώ και αρκετά χρόνια . Αναρωτιέμαι λοιπόν γιατί κάποιοι συνδημότες μου τα θυμήθηκαν τώρα . Εφόσον αρκετοί από αυτούς που έχουν αυτές τις ανησυχίες υπήρχαν ενεργά μέλη στα συμβούλια της Κοινότητας , την εποχή εκείνη δεν θα τα είδαν και τα είδαν τώρα? 

 

Νερό . Ένα αγαθό που το καλοκαίρι που μας πέρασε δίχασε το χωριό καθώς δεχτήκαμε αρκετές καταγγελίες ότι κοβόταν τακτικά και κάποιες φορές χωρίς προειδοποίηση . Τι ακριβώς συνέβη ?

 

Το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν δύσκολο διότι η ανομβρία δημιούργησε το πρόβλημα . Θεωρώ όμως και θέλω να μου επιτρέψετε ότι δεν ήταν το νερό αυτό που δίχασε αλλά η παραπληροφόρηση κάποιων απέναντι στους συνδημότες μου . Μην ξεχνάτε ότι πρόβλημα είχε όλος ο Δήμος Δελφών , όχι μόνο το Προσήλιο!! Με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ κ. Σωτηρόπουλο Σωτήρη κάναμε ότι πραγματικά ήταν δυνατό για την αντιμετώπιση. Έγινε έλεγχος σε όλες τις πηγές , έγινε υδρομάστευση όπου χρειαζόταν , έγινε συντήρηση και καθαρισμός των δεξαμενών και έλεγχος σε τακτά χρονικά διαστήματα του δικτύου ύδρευσης . Το νερό ουδέποτε κόπηκε αυθαίρετα .Υπήρχαν συγκεκριμένες ώρες διακοπής όπως ορίζει ο Καλλικράτης  και είχαν όλοι ενημερωθεί για το ωράριο διακοπής. Κάποιοι όμως δεν συμμορφώθηκαν διότι προτεραιότητά τους ήταν το πότισμα του αμπελιού τους και είναι αυτοί που τα έχουν εντός του Οικισμού διότι θεωρούν ή θεώρησαν σημαντικό σε αυτή την δυσκολία να ενεργούν ατομικά. Με τον Πρόεδρο πράξαμε συλλογικά και όχι ατομικά με γνώμονα ότι το νερό είναι ύδρευσης και όχι άρδευσης. Το σύνολο των κατοίκων επικρότησε την ενέργεια μας και απομάκρυνε κάθε άλλη ενέργεια γιατί αμέσως αντιλήφθηκαν ότι αποσκοπούσαμε στο συνολικό καλό. Φυσικά δεν μπορώ να μην αναφέρω ότι ο Πρόεδρος εργάστηκε σοβαρά με καθαρή συνείδηση και επικροτώ όλες τις ενέργειες τις οποίες έκανε καθώς βρέθηκε κοντά μας με άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις προσφέροντας στην Κοινότητα μας πολλά περισσότερα από ότι εμείς προσφέρουμε στην ΔΕΥΑ.

Κάνω πρόταση στον Πρόεδρο δημόσια να τοποθετηθούν υδρόμετρα ξεχωριστά σε όσους έχουν τα αμπέλια εντός οικισμού διότι δεν γίνεται να χρησιμοποιούν το νερό για πότισμα χωρίς κανένα έλεγχο , σεβασμό και χωρίς το ανάλογο κόστος.

 

 

Ποιες οι σχέσεις σου με τον Πολιτιστικό Σύλλογο διότι όπως γνωρίζουμε υπήρχαν δυσκολίες συνεργασίας μεταξύ σας?

 

Πέρασε αρκετός καιρός έτσι ώστε να βρούμε την χρυσή τομή . Σίγουρα και οι δυο έχουμε κοινό στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα για το χωριό μας. Σήμερα μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι οι σχέσεις έχουν αποκατασταθεί , ο Σύλλογος ότι μπορεί κάνει , συμμετείχε το καλοκαίρι στον καθαρισμό των δεξαμενών , στην εθελοντική δράση καθαριότητας των οικισμών καθώς και στο Χριστουγεννιάτικο στολισμό της Κοινότητας μας .Ο Πρόεδρος κ. Κουλός Παναγιώτης σε συνεννόηση μεταξύ μας έδειξε ενδιαφέρων για την πηγή στη θέση Αρτούτση ο οποίος ανέλαβε προσωπικά να βοηθήσει για την αποκατάσταση της . Και φυσικά δεν μπορώ να μην πω ένα δημόσιο ευχαριστώ στον Πολιτιστικό Σύλλογο.

 

 

Για εσάς η ενασχόληση με την πολιτική σταματά στο χωριό ή σκέπτεστε να κάνετε το επόμενο βήμα ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος ?

 

Αγαπώ το χωριό μου , μεγαλωσα και πήγα σχολείο εκεί οι αναμνήσεις μου είναι όμορφες από τα παιδικά μου χρόνια , η μόνη σκέψη μου είναι η υλοποίηση των στόχων μου.

 

 

Η αυτοδιοίκηση που δραστηριοποιήστε επι το πλείστων είναι ένας ανδροκρατούμενος χώρος. Πως μπορεί μια γυναίκα να ανταπεξέλθει ?

 

«Ουδέν εστί θηρίον γυναικός αμαχώτερον» ,  όπως είπε και ο Αριστοφάνης.

 

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την φιλοξενία , να ευχηθώ σε όλες και όλους καλές γιορτές με υπομονή να ξεπεράσουμε αυτή την δύσκολη κατάσταση που μπήκε στην ζωή μας , να είμαστε προσεχτικοί για να μπορέσουμε όλοιΙ χωρίς να λείψει κανείς να βρεθούμε ξανά στις πλατείες , στις γειτονιές και να χαμογελάμε . Καλές γιορτές σε όλους με υγεία!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…