Home Δήμος Δελφών Ασ. Ασημακόπουλος: «Δεν εγκαταστήσαμε εμείς ποτέ αθίγγανους στο οικόπεδο της ΕΥΔΑΠ»
Δήμος Δελφών - 23 Μαρτίου, 2013

Ασ. Ασημακόπουλος: «Δεν εγκαταστήσαμε εμείς ποτέ αθίγγανους στο οικόπεδο της ΕΥΔΑΠ»

Ο πρώην Δήμαρχος Άμφισσας Ασημάκης Ασημακόπουλος ξεκαθαρίζει τα πράγματα σχετικά με το θέμα των αθιγγάνων και την εγκατάστασή τους στο οικόπεδο της ΕΥΔΑΠ.
«Το 2008 είχαμε κάνει σύσκεψη για το θέμα με τον τότε Περιφερειάρχη και τον τότε Νομάρχη κ. Φουσέκη. Έπρεπε να βρούμε λύση στη μετακίνηση των αθιγγάνων από το χώρο του ΒΙΟΠΑ που τότε ουσιαστικά ξεκινούσε. Αποφασίσαμε λοιπόν να τους βάλουμε στο χώρο πάνω από το ΒΙΟΠΑ. Ο δήμος όπως ξέρετε υποχρεούται να ορίσει χώρο εγκατάστασης. Μάλιστα, τους ανοίξαμε και δρόμο για να έχουν πρόσβαση, ενώ τους είχαμε δώσει και τσιμέντο να στρώσουν για να μην είναι στο χώμα οι παράγκες τους.
Είναι σαφές όμως ότι εμείς ουδέποτε τοποθετήσαμε αθίγγανους στο οικόπεδο της ΕΥΔΑΠ. Εκεί που τους βάλαμε η χωρητικότητα καλύφθηκε από τα 25 περίπου άτομα που τοποθετήσαμε. Δεν υπήρχαν περιθώρια να εγκατασταθούν κι άλλοι. Αργότερα, το 2011 μετακινήθηκε πληθυσμός αθιγγάνων από άλλη περιοχή. Προφανώς και κατέλαβαν αυθαίρετα το συγκεκριμένο χώρο της ΕΥΔΑΠ», τόνισε.
Ο πρώην Δήμαρχος παραδέχθηκε δε ότι τους πήγαν ρεύμα τονίζοντας ότι θα το έκλεβαν ούτως ή άλλως από τις κολώνες, με μεγάλο κίνδυνο για την ακεραιότητά τους. Προτιμήσαμε να τους βάλουμε μια γραμμή, ενώ την ενισχύσαμε και με πίλλαρ για ακόμη μεγαλύτερη ασφάλεια. Αν τους κόψουν το νερό και το ρεύμα, μη νομίζετε ότι δε θα το συνδέσουν ξανά. Και θα το κάνουν απευθείας από την κολώνα με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται», κατέληξε ο κ. Ασημακόπουλος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…