Home Πολιτικά - Φωκίδα Από τη ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΣΑ: Απάντηση προς κύριο Μπούγα. Θέλετε να ξεχάσετε…
Πολιτικά - Φωκίδα - 23 Νοεμβρίου, 2020

Από τη ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΣΑ: Απάντηση προς κύριο Μπούγα. Θέλετε να ξεχάσετε…

 Από τη ΝΕ Φωκίδας του ΣΥΡΙΣΑ: Απάντηση προς κύριο Μπούγα. Θέλετε να ξεχάσετε…

 

Κύριε Μπούγα, πράγματι χαιρόμαστε που επιτέλους υπήρξε η μέρα που το σύστημα τηλεκπαίδευσης, κατά τα λεγόμενα σας, εν μέρει λειτούργησε και αδράξατε την ευκαιρία σαν πολιτικάντης να πανηγυρίσετε μέσω της ανακοίνωση σας για κάτι το όποιο θα έπρεπε να θεωρείται αυτονόητο. Μπράβο σας.

Βέβαια αν ρωτήσετε τους συλλόγους καθηγητών και διδασκάλων και όλους τους μαθητές και τις οικογένειες τους που ταλαιπωρούνται όλο αυτό το διάστημα, σίγουρα θα σας διαψεύσουν για άλλη μια φορά.

Η έλλειψη προετοιμασίας, ο ωχαδερφισμός και η ιδεοληψία της παράταξης σας, έφεραν αυτά τα αποτελέσματα που δυστυχώς μας βασανίζουν όλους.

Όταν αναφερόμαστε στις ελλείψεις και τα κακά κείμενα της κυβέρνησης, στην υγεία, στην ασφάλεια,στην οικονομία, στην εκπαίδευση κτλ. δεν είναι καταστροφολογία, είναι η ανησυχία μας για την μη αποτελεσματικότητα του επιτελικού κράτους του κύριου Μητσοτάκη και τον αρίστων της παράταξης σας.

Κύριε Μπούγα επένδυση στην καταστροφολογία και στην σκύλευση των νεκρών, έγινε από τη Νέα Δημοκρατία, την παράταξη σας.

Θέλετε να ξεχάσετε την απίστευτη πολιτική τυμβωρυχία της παράταξης σας με την τραγωδία στο Μάτι και την Μάνδρα. Η υποκρισία και η παραποίηση της πραγματικότητας από την παράταξη σας, περίσσευαν και περισσεύουν. Το είδαμε και πρόσφατα με τη φωτιά που κατέκαψε τις Μυκήνες.

Θέλετε να ξεχάσετε την στάση σας απέναντι στην συμφωνία των Πρεσπών με τους «μακεδονομάχους» της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα κορυφαίων στελεχών όπου μετά τις εκλογές έπαθαν αφωνία και «έθαψαν» τις σάρισες.

Θέλετε να ξεχάσετε την παραδοχή, εν μέσω πανδημίας, ενώ υπάρχει αύξηση των κρουσμάτων και των νεκρών, ότι για εσάς όλα πάνε καλά εφόσον, οι πληρωμένες δημοσκοπήσεις είναι θετικές για την κυβέρνηση.

Θέλετε να ξεχάσετε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ για τα σχολεία και την εκπαίδευση και στην ανακοίνωση σας, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν άκουσαν απολύτως τίποτα για αυτά.

Ακόμα περιμένει ο Ελληνικός Λαός την κατάργηση της νομοθετικής διάταξης για τις κάμερες στις διδακτικές αίθουσες, διάταξη που ακυρώθηκε στην πράξη από τις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών.

Ακόμα περιμένει ο Ελληνικός Λαός τους όρους της συνεργασίας με την εταιρία Cisco, που επί μήνες ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών, καθώς και η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ακόμα περιμένει ο Ελληνικός Λαός τις γραπτές εισηγήσεις των ειδικών σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων και ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στη Βουλή.

Δυστυχώς κύριε Μπούγα για εσάς και την παράταξης σας, τα σχολεία έκλεισαν λόγω της αλλοπρόσαλλης και ιδεοληπτικής πολιτικής σας. Δυστυχώς όσες ανακοινώσεις και να βγάλετε δεν μπορείτε να πείσετε κανέναν πια.

Μπορείς να λες ψέματα σε λίγους για λίγο, σε πολλούς για πολύ, αλλά όχι σε όλους για πάντα.

Θέλετε να ξεχάσετε ότι η παράταξη σας, ήταν αυτή που έκλεισε την Δημόσια τηλεόραση και κάποιοι έδωσαν αγώνες για να την λειτουργήσουν ξανά, ώστε εσείς σήμερα να επικαλείστε ότι γίνονται εκπαιδευτικά μαθήματα μέσω της ΕΡΤ φυσικά και όχι μέσω κάποιου ιδιωτικού καναλιού.

Θέλετε να ξεχάσετε την οικονομική ανέχεια που επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία χωρίς καμία ουσιαστική οικονομική ενίσχυση και κανένα ουσιαστικό μέτρο, για εργαζόμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και συνταξιούχους.

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα του 2018, ο τότε υπουργός οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοινώνει την χορήγηση 710 εκατομμυρίων ευρώ, σε 3,6 εκατομμύρια πολίτες, ως κοινωνικό μέρισμα και ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων. Σήμερα ο αντίστοιχος τωρινός υπουργός, δηλώνει ότι θα δώσει κάποια λίγα εκατομμύρια, για 400.000 πολίτες. Στις χαμηλές συντάξεις από 1000 ευρώ και κάτω, δεν δίνετε δεκάρα.

Αντίθετα σε αυτή τη κατηγορία μειώσατε τις συντάξεις, ακόμη περισσότερο, με την κατάργηση της 13ης σύνταξης που έδωσε ο Σύριζα το έτος 2019.

Όσο για τα νοικοκυριά και τους εργαζόμενους που χειμάζονται από την κρίση, θα εφαρμόσετε ένα μέτρο αξίας 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή 0,03% ΑΕΠ. Ούτε τα μισά, δηλαδή, από όσα δώσατε στα ΜΜΕ και σκοπεύατε να χαρίσετε στα φιλικά σας ΚΕΚ με το «σκόιλ ελικίκου».

Για το δε δώρο Χριστουγέννων των εργαζομένων, ανακοινώθηκε το πετσόκομμά του. Μπράβο σας και πάλι.

Κύριε Μπούγα το ξεγύμνωμα του νεοφιλελεύθερου αφηγήματος δυστυχώς συνεχίζεται και στην υγεία.

Θέλετε να ξεχάσετε την περίφημη σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα με το ΕΣΥ μέσω των ΣΔΙΤ στην Υγεία και την πολιτική της κυβέρνησης να μην ενισχύσει επαρκώς το Ε.Σ.Υ.

Οι νεοφιλελεύθερες φαντασιώσεις του πρωθυπουργού ηττήθηκαν κατά κράτος και κατέρρευσαν σε δημόσια θέα, με την άρνηση των κλινικαρχών να συνδράμουν παραχωρώντας κλίνες για νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό, με τους πολίτες αυτής της χώρας να παρακολουθούν έντρομοι και αηδιασμένοι τον περίφημο ιδιωτικό τομέα,

είτε να αρνείται τη συστράτευση, είτε να εκβιάζει ζητώντας υπέρογκα οικονομικά ανταλλάγματα.

«Βλέποντας και κάνοντας», σήμερα στην Παιδεία, χθες στον τουρισμό και το άνοιγμα της οικονομίας, είχε ως αποτέλεσμα να φουντώσει η πανδημία. Αύριο ποιος ξέρει πού;

Ερασιτεχνισμός παντού, απόλυτη έλλειψη σχεδιασμού και ανικανότητα σε δημόσια θέα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΦΩΚΙΔΑΣ καλούμε το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου, σε κάθε σχολείο,

σε κάθε γειτονιά, τους μαθητές, τους γονείς και την τοπική αυτοδιοίκηση η απαίτηση και ο αγώνας πρέπει να

είναι υπέρ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας. Απέναντι μας έχουμε δυστυχώς μια κυβέρνηση, που ούτε θέλει

ούτε μπορεί να εγγυηθεί το δικαίωμα στη υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Κύριε Μπούγα, όλα αυτά είναι ότι πιο χυδαίο έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια στην Πατρίδα μας και τον Νομό μας.

Ποιά είναι εντέλει η συνεισφορά σας στον Νομό μας μέχρι σήμερα;

Μήπως η βελτίωση τμήματος του οδικού δικτύου στην Γραβιά που την ονομάσατε ΔΙΑΓΩΝΙΟ;

Μήπως το κλείσιμο των σχολών ΑΕΙ-ΤΕΙ της Άμφισσας;

Μήπως το να γίνει παράρτημα της Λαμίας το Νοσοκομείο μας και να υπολειτουργεί;

Μήπως ο λόγος, που δεν προλάβατε να προσφέρεται κάτι ουσιαστικό μέχρι τώρα είναι λόγω της ενασχόληση σας με την εξεταστική παρωδία για την NOVARTIS;

Δυστυχώς κύριε Μπούγα το ξεγύμνωμα και η αποτυχία του νεοφιλελεύθερου αφηγήματος συνεχίζεται.

Εσείς μπορεί να θέλετε να ξεχάσετε, εμείς όμως δεν τα ξεχνάμε και είμαστε εδώ για να τα θυμίζουμε και σε εσάς αλλά και στον Ελληνικό Λαό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσεων

Απόλυτη προτεραιότητα για την ΕΥΔΑΠ το καθαρό και ποιοτικό νερό σε ένα περιβάλλον προκλήσε…