Home Δήμος Δελφών Απείχε η παράταξη Παναγιωτόπουλου από τη συζήτηση – «Φτου κι απ’ την αρχή» το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού
Δήμος Δελφών - 3 Απριλίου, 2020

Απείχε η παράταξη Παναγιωτόπουλου από τη συζήτηση – «Φτου κι απ’ την αρχή» το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού

 Απείχε η παράταξη Παναγιωτόπουλου από τη συζήτηση

«Φτου κι απ’ την αρχή» το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού
-Η εκ νέου αίτηση για ένταξη και χρηματοδότησή του από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ ήταν επιβεβλημένη για να προχωρήσει η διαδικασία. 
-Την απόφαση αναμένει το υπουργείο Εσωτερικών για να εκδώσει πράξη ένταξης. 
 
 
 
Με νέα απόφαση ο δήμος Δελφών διορθώνει το θέμα που προέκυψε με την «εκ παραδρομής» απένταξη του Αθλητικού Κέντρου Παρνασσού στο ΦΙΛΟΔΗΜΟ ΙΙ, ενώ από την συζήτηση του θέματος στο Δημοτικό Συμβούλιο απείχε η παράταξη Παναγιωτόπουλου. 
 
Η Δημοτική Αρχή εισηγήθηκε τα κάτωθι:
 
1.Την έγκριση χρηματοδότησης από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», του άξονα
προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των
δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων
των Δήμων», της πράξη με τίτλο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ», συνολικού προϋπολογισμού 850.000,00€, σύμφωνα με την αρ. 36 /04.02.2019 απόφαση του Δημ. Συμβουλίου Δελφών και τα αρ. πρωτ. 8446/25.04.2019 & 26207/19.12.2019 έγγραφα του Δήμου Δελφών προς το Υπουργείου Εσωτερικών, τα οποία παραμένουν σε ισχύ.
2. Την ανάκληση της αρ. 294/23.10.2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου
Δελφών, περί υποβολής πρότασης χρηματοδότησης στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ
ΙΙ» της πράξης «ΕΠΙΣΚΕΥΗ – ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΕΛΥΦΟΥΣ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΙΤΕΑΣ» και του αρ. πρωτ. 26790/27-12-2019 σχετικού αιτήματος του Δήμου Δελφών.
3. Την δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου ότι η οικονομική διαφορά που προκύπτει για την υλοποίηση της πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» θα καλυφθεί με ιδίους πόρους του Δήμου Δελφών ή από άλλο χρηματοδοτικό πρόγραμμα
4. Την εξουσιοδότηση του Αντιδημάρχου Δελφών κ. Γεώργιου Τσατσαρώνη για την
υπογραφή κάθε εγγράφου που θα απαιτηθεί για την ένταξη της πράξης «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» στο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του άξονα  προτεραιότητας «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων των Δήμων».
 
Η θέση της παράταξης Ανανεωτική Δύναμη
 
Ο π.Δήμαρχος και οι σύμβουλοι της παράταξής του προτίμησαν την αποχή, τεκμηριώνοντας ως ακολούθως:
 
ΘΕΜΑ 4ο (περί ανάκλησης της απόφασης που ελήφθη στις 23 Οκτωβρίου 2019 και υποβολή πρότασης στο «Φιλόδημο» για το Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού): Στο θέμα αυτό δηλώνουμε ως παράταξη ότι αρνούμαστε πλέον να συμμετάσχουμε και απέχουμε με το παρακάτω αιτιολογικό:
Έχουμε τοποθετηθεί επί του θέματος αυτού επανειλημμένα και έγκαιρα. Ήδη από τις 21 Οκτωβρίου 2019 με δημόσια ανακοίνωσή μας και έπειτα από δύο ημέρες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23.10.2019 προειδοποιήσαμε γι’ αυτά που θα συμβούν και καταψηφίσαμε την εισήγηση της δημοτικής αρχής.
Δυστυχώς (και χωρίς να καταλάβουμε γιατί) δεν εισακουστήκαμε από τη δημοτική αρχή, αντιθέτως επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας η δυσοίωνη πρόβλεψή μας. Σήμερα, χωρίς κανέναν απολύτως λόγο τα πράγματα έφτασαν σε αδιέξοδο.
Σπαταλήσαμε περίπου έξι μήνες, σπαταλήσαμε ως Δήμος τεράστιο πολιτικό κεφάλαιο, σπαταλήσαμε ενέργεια υπηρεσιών και συλλογικών οργάνων, με σημερινή καλύτερη προοπτική να ξαναγυρίσουμε εκεί που βρισκόμασταν τον Οκτώβριο του 2019.
Φυσικά (και υπό τις παρούσες ευρύτερες συνθήκες) οι κίνδυνοι είναι πάρα πολλοί για τη χρηματοδότηση και την υλοποίηση των δύο έργων.
Εμείς απέχουμε από τη συζήτηση του θέματος και δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για τους ακατανόητους χειρισμούς που συνειδητά επέλεξε η δημοτική αρχή, παρά τις δημόσιες (γραπτές και προφορικές) εκκλήσεις μας και έξω από κάθε λογική. 
Απαιτούμε όμως από τη δημοτική αρχή (και έχουμε κάθε δικαίωμα γι’ αυτό)  να εξασφαλίσει έστω και σήμερα τη χρηματοδότηση και υλοποίηση των δύο έργων (Κλειστό Γήπεδο Ιτέας και Αθλητικό Κέντρο Παρνασσού), ακριβώς όπως εξασφαλισμένα και χρηματοδοτημένα της τα είχαμε παραδώσει εμείς (το μεν ένα έργο στο Φιλόδημο, το δε άλλο έργο στην Περιφέρεια).
 
Οι Πολίτες στο Προσκήνιο ζήτησαν η δημοτική αρχή έχει υποχρέωση να ενημερώσει το δημοτικό συμβούλιο για ποιους λόγους απεντάχθηκαν από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1 το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ» αλλά και το έργο του «ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΙΤΕΑΣ».
 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…