Home Π.Ε. Φωκίδας Απαντώντας στον κ. Λ.Αναγνωστόπουλο: Διευκρινήσεις δίνει ο κ. Χ.Αγαπητός για τη σύμβαση της καθαριότητας
Π.Ε. Φωκίδας - 15 Μαΐου, 2020

Απαντώντας στον κ. Λ.Αναγνωστόπουλο: Διευκρινήσεις δίνει ο κ. Χ.Αγαπητός για τη σύμβαση της καθαριότητας

 Απαντώντας στον κ. Λ.Αναγνωστόπουλο

Διευκρινήσεις δίνει ο κ. Χ.Αγαπητός για τη σύμβαση της καθαριότητας

 

 

 

 

Στον αριθμό των ατόμων, τους καφέ κάδους και την εξοικονόμηση από τη δαπάνη των καυσίμων εστιάζει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χαρίλαος Αγαπητός απαντώντας στον κ. Λ.Αναγνωστόπουλο για τις συμβάσεις που αφορούν την καθαριότητα.

Συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής:

 

Απάντηση σε δημοσίευμα του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας κ. Λουκά Αναγνωστόπουλου σχετικού με τη διαχείριση των απορριμμάτων

 

Σε συνέχεια του παραπάνω δημοσιεύματος με το οποίο επιχειρείται να διαστρεβλωθεί η αλήθεια για να αναφανεί η πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής ως επιζήμια για το Δήμο, είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε  όλα τα στοιχεία που αφορούν τις σχετικές υπηρεσίες προκειμένου να εξαχθούν τα ανάλογα συμπεράσματα .

 

ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 425.000 ευρώ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ: 15   εκ των οποίων τα 11 με δωδεκάμηνη απασχόληση και τα  4 με τρίμηνη απασχόληση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Αποκομιδή απορριμμάτων πράσινων κάδων, συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών, αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων.

ΚΑΥΣΙΜΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Υποχρέωση του Δήμου με επιπλέον κόστος 150.000 ευρώ ετησίως.

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ, ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΑΠΟΚΟΜΙΔΗΣ ΤΩΝ ΚΑΦΕ ΚΑΔΩΝ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ

 

ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ: 700.000 ευρώ

ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ: 29  με δωδεκάμηνη απασχόληση.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ: Αποκομιδή απορριμμάτων πράσινων κάδων, συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών.

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: Αποκομιδή απορριμμάτων καφέ κάδων, καθαριότητα, δρόμων, πλατειών, πάρκων στο σύνολο των δημοτικών ενοτήτων.

ΚΑΥΣΙΜΑ – ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΟΧΗΜΑΤΩΝ: Κόστος: 150.000 υποχρέωση αναδόχου

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: Με την πρόσφατη απόφασή μας,

α) Διπλασιάζεται σχεδόν ο αριθμός των εργαζομένων, δηλαδή προσλαμβάνονται  επιπλέον  άτομα, άκρως απαραίτητα και ενόψει των επικείμενων συνταξιοδοτήσεων του μόνιμου προσωπικού.

β) Επιλύεται  ένα  χρόνιο πρόβλημα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων όλων των Δημοτικών ενοτήτων αφού πλέον οι εργασίες αυτές θα γίνονται με ευθύνη και δαπάνες του αναδόχου και όχι του Δήμου.

γ) Εξασφαλίζεται η αποκομιδή των απορριμμάτων των καφέ κάδων που το επόμενο χρονικό διάστημα θα αναπτυχθούν σε συγκεκριμένες περιοχές του Δήμου μας.

δ) Τέλος τα καύσιμα και η συντήρηση των οχημάτων κόστους 150.000 ευρώ που με την προηγούμενη σύμβαση ήταν οικονομική επιβάρυνση του Δήμου Δελφών με τη νέα σύμβαση είναι υποχρέωση του αναδόχου.

 

Συγκρίνοντας τις «αδόκιμες» προσεγγίσεις σας κύριε Αναγνωστόπουλε με τα παραπάνω πραγματικά στοιχεία, ελπίζουμε να κατανοήσετε  την πολλαπλή ωφέλεια του Δήμου μας από την νέα σύμβαση που πρόκειται να συναφθεί μετά την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών.

 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας

Χαρίλαος Αγαπητός

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…