Home Δήμος Δελφών Απίστευτη καταγγελία από κάτοικο της Δεσφίνας με σοβαρά κινητικά προβλήματα Γολγοθάς για να μην πλημμυρίσει το σπίτι του
Δήμος Δελφών - 16 Σεπτεμβρίου, 2020

Απίστευτη καταγγελία από κάτοικο της Δεσφίνας με σοβαρά κινητικά προβλήματα Γολγοθάς για να μην πλημμυρίσει το σπίτι του

 Απίστευτη καταγγελία από κάτοικο της Δεσφίνας με σοβαρά κινητικά προβλήματα

Γολγοθάς για να μην πλημμυρίσει το σπίτι του

-Αν και αναμείχθηκε ο Δήμαρχος και ο Βουλευτής δεν κατάφεραν να τον βοηθήσουν. –Το αίτημα που αποδείχθηκε «γόρδιος δεσμός» είναι να πάει το GCB του δήμου να καθαρίσει ένα χάνδακα ομβρίων για να μην κινδυνεύει το σπίτι του από πλημμύρες.

 

 

Η ατυχία του Γιώργου Κίσσα είναι πως το σπίτι του γειτνιάζει με χάνδακα ομβρίων, στον προφήτη Ηλία Δεσφίνας τον οποίο αν δεν καθαρίζουν κάθε χρόνο από τα φερτά υλικά, ο κίνδυνος της πλημμύρας και την απώλειας τον κοιτάει κατάματα.

Ο Γιώργος είναι εκ γενετής ανάπηρος. Κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο και αυτό δεν είναι πάντα εύκολο σε μια χώρα που δεν έχει και μεγάλες ευαισθησίες. «Το δυστύχημα είναι πως δε μπορώ να εξυπηρετήσω μόνος μου την κατάσταση, αλλιώς θα το καθάριζα το χαντάκι και δε θα χρειαζόταν να παρακαλώ κανέναν», λέει ξεκινώντας τη συζήτηση. «Πριν δυο μήνες υπέβαλα αίτηση στο δήμο να καθαριστεί το χαντάκι, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας. Ζήτησα να φέρουν το GCB που είναι ακριβώς για τέτοιες εργασίες. Τόσο ο πρόεδρος του χωριού ο κ. Καλλιακούδας, όσο και ο αντιδήμαρχος κ. Μαντζώρος δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα. Όσο ο καιρός περνούσε και πλησιάζαμε στα πρωτοβρόχια που ενίοτε φέρνουν και καταιγίδες, αναγκάστηκα να απευθυνθώ στο Βουλευτή κ.Μπούγα. Ο άνθρωπος έκανε ό,τι μπορούσε να βοηθήσει. Τους ζήτησε να φέρουν το μηχάνημα να καθαρίσουν, αλλά μάταια. Απευθύνθηκα και στο δήμαρχο τον κ. Ταγκαλή, ο οποίος είδε το θέμα μου με ευαισθησία, αλλά και πάλι ο αντιδήμαρχος και ο Πρόεδρος δεν ανταποκρίθηκαν.  Μετά από τη συμπεριφορά που εισέπραξα και μη έχοντας άλλα περιθώρια να εισακουστώ, απευθύνω έκκληση μέσα από τη Ώρα της Φωκίδας», τονίζει ο κ. Κίσσας, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει τις ευχαριστίες του σε όσους συνέβαλαν για την επίλυση του ζητήματος και κυρίως στο Βουλευτή.

Δημοσιεύουμε την καταγγελία του συμπολίτη μας και αναμένουμε άμεσα να καθαριστεί το χαντάκι, να πάει το μηχάνημα που ζητεί, αλλά και να δοθεί δημόσια απάντηση για την καταγγελία.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως ότι τα μηχανήματα είναι ελάχιστα και οι ανάγκες πολλές, αλλά και οι αιρετοί δεν πρέπει να ξεχνούν δευτερόλεπτο, αφενός ότι τα άτομα με αναπηρία προηγούνται, αφετέρου ότι τα μηχανήματα αγοράζονται με τα χρήματα όλων μας και οι οδηγοί επίσης πληρώνονται κατά τον ίδιο τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…