Home Δήμος Δελφών Απάντηση του αντιδήμαρχου της ΔΕ Γαλαξειδίου κ Γρίβα στη συνέντευξη του κ. Τσονάκα στην ΩτΦ
Δήμος Δελφών - Εικόνες Αρχικής - 12 Φεβρουαρίου, 2022

Απάντηση του αντιδήμαρχου της ΔΕ Γαλαξειδίου κ Γρίβα στη συνέντευξη του κ. Τσονάκα στην ΩτΦ

Απόψεις σχετικά με τη από 05.02.22 συνέντευξη του κ.Τσονάκα στην ‘Η Ώρα της Φωκίδας’

Αναγιγνώσκοντας τη συνέντευξη του συναδέλφου μου στο Δημοτικό Συμβούλιο και προκατόχου μου αντιδημάρχου στη Δ.Ενότητα Γαλαξειδίου κ.Τσονάκα και προς αποκατάσταση της αλήθειας και γνώση των συμπολιτών μου, οφείλω να ενημερώσω ότι:

Σχετικά με το Παρθεναγωγείο, το έργο είχε δημοπρατηθεί επί αντιδημαρχείας Τσονάκα-Παναγιωτόπουλου με διπλή ισόποση χρηματοδότηση από το Δ.Δελφών και την Περιφέρεια και περιλάμβανε επισκευή στέγης και αντικατάσταση των κουφωμάτων. Το έργο αντιμετώπισε σημαντικά προβλήματα, αφού η στέγη ήθελε αντικατάσταση (είχε σπασμένες κεντρικές δοκούς κ.α.) και τα κουφώματα ήταν ελλιπή κατά  25 μ2, ενώ δεν περιλαμβάνονταν μαρμαροποδιές !

Μεριμνήσαμε, για όλα τα παραπάνω, χάριν της  οικονομικής βοήθειας της κας Παντελεημονίτου και της τεχνικής υποστήριξης του ειδικού συμβούλου του Δημάρχου κ.Ι.Βαρβάτου και το έργο υλοποιήθηκε άρτια.

Σχετικά με τις μελέτες του Λιμενικού ταμείου που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα ‘Α.Τρίτσης’, ως καθολικός διάδοχος του προγράμματος ‘Φιλόδημος’,  ήδη εκπονούνται.

Σχετικά με τις μελέτες του Ναυτικού ομίλου, έχουν όλες συνταχθεί εξ αρχής (αφού οι προηγούμενες δεν ήταν σύμφωνες με τις εγκρίσεις του ΥΠΠΟ) και ευρισκόμαστε στη διαδικασία σύνταξης προϋπολογισμού, των όρων της διακήρυξης και των τευχών δημοπράτησης.

Σχετικά με τις θέσεις και τις απόψεις μας ως Δημοτική αρχή για τις ΑΠΕ, τις θέλουμε, αντιλαμβανόμαστε το συμφέρον μας, για τη ζωή, για το περιβάλλον, αλλά και για την οικονομία μας. Είμαστε υπέρ της χρήσης καθαρής ενέργειας από τις Ανανεώσιμες πηγές. Αυτό που ζητάμε είναι η τροποποίηση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδιασμού των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας με ορθολογική διαχείριση της προστασίας των ορεινών όγκων και των περιοχών ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, και φυσικά με την απαραίτητη σύμφωνη γνώμη των ΟΤΑ Ά & ΄Β βαθμού. Διατυπώσαμε αρνητική άποψη τόσο για το τεράστιο Φ/Β σταθμό έναντι του Γαλαξειδίου, όσο και για το αντίστοιχο έναντι του μνημείου της παγκόσμιας Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών.

Απορίας άξιο, είναι η θέση του κ.Τσονάκα και της παράταξής Λ.Αναγνωστόπουλου, που καταψήφισαν  το Φ/Β σταθμό έναντι του Γαλαξειδίου ενώ ένα μήνα μετά τάχθηκαν ανοικτά υπέρ όλων των επενδύσεων ΑΠΕ και υπερψήφισαν το Φ/Β σταθμό έναντι των Δελφών !!!

Σχετικά με τη συμμετοχή του στις Σχολικές Επιτροπές (όπου είχε διατελέσει Πρόεδρος στην προηγούμενη θητεία), αντιλαμβάνομαι τη δύσκολη θέση που ευρίσκεται και την άρνησή του αυτή, αφού επί 5 χρόνια δεν κατάφερε να υλοποιήσει ούτε ένα έργο, σε αντίθεση με τη δική μας διοίκηση, όπου με πρωτεργάτες τους δύο πολύ καλούς Προέδρους πρωτοβάθμιας τον Α.Ζαχαρόπουλο και δευτεροβάθμιας τον Ι.Μανανά έχουν υλοποιήσει πάρα πολλά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ (Χρωματισμοί σχολείων, προβολείς, ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, υδραυλικές, στέγαστρα, περιτοιχίσεις, διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου, ερμάρια, αλεξικέραυνα κ.α.)

Η κριτική είναι αποδεκτή, ειδικά από συναδέλφους Δημοτικούς συμβούλους, όταν είναι εποικοδομητική και καλόπιστη. Η διαστρέβλωση της αλήθειας μας και ειδικά από ανθρώπους που άσκησαν διοίκηση επί 5 χρόνια, μας βρίσκει αντίθετους και θα μεριμνούμε κάθε φορά να την αποκαθιστούμε, ενημερώνοντας τους συμπολίτες μου.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…