Home Εικόνες Αρχικής Απάντηση Μ Καπαρέλη σε Νεκτάριο Μίχο : “Ενοχλεί η παρατεταμένη κινητικότητά μας.”

Απάντηση Μ Καπαρέλη σε Νεκτάριο Μίχο : “Ενοχλεί η παρατεταμένη κινητικότητά μας.”

Ο χώρος του παλιού μεκροταφείου είναι ανενεργός αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εκταφές και ο χώρος καθαρίζεται με άδεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας , απαντά η πρόεδρος της Κίρρας κ Μαίρη Καπαρέλη στις καταγγελλίες του Νεκάριου Μίχου περί μεταφοράς οστών στο γήπεδο της Δεσφίνας
Μάλιστα, η κ Καπαρέλη τονίζει με νόημα ότι “οι συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης της Κοινότητάς μας έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και αμηχανία σε κάποιους
Αναλυτικά όλη η απάντηση:

Η Πρόεδρος και ο αναπληρωτής της Κοινότητας Κίρρας, σε συνέχεια σχετικής έγκρισης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας, πραγματοποιεί καθαρισμό του χώρου του παλιού κοιμητηρίου της Κίρρας με την επίβλεψη υπαλλήλων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Φωκίδας.
Να ενημερώσουμε, προς αποκατάσταση παρερμηνιών ότι ο χώρος του παλαιού νεκροταφείου είναι ανενεργός, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι εκταφές που συντελέστηκαν κατά την προηγούμενη δημοτική αρχή, ενώ ολοκληρώθηκαν οι δύο τελευταίες (2) το 2020 με μεταφορά όλων των οστεοθηκών στο νέο κοιμητήριο Κίρρας. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται σήμερα στο παλαιό κοιμητήριο αφορούν αποκλειστικά καθαρισμό των απορριμμάτων και απομάκρυνση των μπαζών και όχι εκσκαφές.
Ουδεμία πράξη έχει συντελεστεί, που προσβάλλει τη μνήμη κεκοιμημένων. Οι εργασίες που πραγματοποιούνται είναι αυτές που έπρεπε να είχαν γίνει για τον ευπρεπισμό του χώρου εδώ και χρόνια και που με δική μας πρωτοβουλία υλοποιούμε για να μετατρέψουμε έναν εγκαταλελειμένο χώρο με έντονη περιβαλλοντική επιβάρυνση, σε αξιοπρεπή, σεβόμενοι –ως οφείλουμε- ένα τέτοιο χώρο.
Αντιλαμβανόμαστε πως, οι συνεχείς παρεμβάσεις βελτίωσης της Κοινότητάς μας έχουν δημιουργήσει προβληματισμό και αμηχανία σε κάποιους, όμως αυτό το οφείλουμε στους συμπολίτες μας.

Η Πρόεδρος Κοινότητας Κίρρας
Μαρία Καπαρέλη

1 Σχόλιο

  1. Υπάρχει έγκριση από την αρμόδια αρχαιολογική υπηρεσία;
    Υπάρχει έγκριση από το αρμόδιο τμήμα υγειονομικού;
    Έχουν αδειοδοτηθεί πολεοδομικά οι εργασίες που γίνονται;
    Έχει γίνει σύμβαση με εταιρεία διαχείρισης για τα μπάζα που προκύπτουν;
    Ποια θα είναι η νέα χρήση του χώρου; Υπάρχει κάποια μελέτη;
    Περιμένουμε να δούμε έγγραφα, γιατί από λόγια χορτάσαμε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Check Also

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης – Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά

Στον πρόεδρο του ΤΟΕΒ απευθύνεται ο Ν. Τοπούζης Επιστολή κόλαφος για Δ.Παρασκευά -Τον κατη…